Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Szirénázó mentővel ütközött

Győr - Megkülönböztető jelzéseit használó mentőautóval ütközött egy személyautó a 83-as főúton, a bevásárlóközpontok közelében hétfő este, nem sokkal 7 óra után.

Személyi sérülés nem történt, a balesetben szerencsére csak anyagi kár keletkezett. A mentők kék lámpát és szirénát használva szállítottak egy szívbeteget a megyei kórházba, amikor egy, a hipermarket felől zöld jelzésnél a főútra kihajtó, ám a megkülönböztető jelzéseket figyelmen kívül hagyó személyautó a mentőnek hajtott. A beteget egy másik mentőautóval szállították tovább a kórházba.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. invektus 2009. március 02. 00:41
  „lehet hogy 2x600w on szolt a muzsika :) és nem hallotta a szirénát .”
 • 21. Túrabakancs 2009. január 06. 22:10
  „ogre!
  Gondolom tűzoltó autót vezetsz... Mindenesetre nem egyszer láttam már a Szigeti A. úton piros lámpánál 60-70km/órával elsuhanni megkülönböztető járművet! :)
  Pedig egy ekkora monstrumot vész esetén hirtelen megállítani szinte képtelen-
  ség, pláne vízzel telítetten. Ezt nem piszkálódásnak szántam részedre/részetekre/
  hanem egy esetleges baleset megelőzésére szánva! A munkátoknak egyébként
  nagy tisztelője vagyok, sok sikert és kitartást a továbbiakban!”
 • 20. ogre 2009. január 06. 18:59
  „Én hasonló csak nagyobb "kéklámpás" autót vezetek és én úgy tudom, hogy akkor hajthatok be egy útkereszteződésbe megkülömböztető jelzéseket használva, fokozott figyelemmel, meggyőződve arról ,hogy a többi közlekedésben résztvevő jármű megadja nekem az elsőbbséget. De mindezektől függetlenül elképesztő egyes emberek viselkedése ha szirénázó autóval találkoznak...”
 • 19. k 2009. január 06. 17:02
  „"Á az még messze van én még kiférek" -akció is lehetett. Nem jött be.
  Még szerencse, hogy személyi sérülés nem történt.”
 • 18. baake 2009. január 06. 15:49
  „Ilyen esetben nem az írott szabályok a mérvadóak, egyszerűen már egy fényjelzést adó mentősnek meg kell adni az elsőbbséget. De nem csak ez bosszantó, hanem mikor a nagyarcú, vezetni nem tudó emberkék, a márkás kocsijával a lehetetlen helyeken (emelkedőn, útkanyarulatoknál) előzni próbál. És ha baj van, akkor csak az orrod alá csapja a kis járgányát (pedig be se fér), nehogy baj történjen.”
 • 17. Hunicum 2009. január 06. 15:30
  „Zotya!
  Pedig a KRESZ előírja, hogy ilyenkor vissza kell engedni a gépjárműveket a forgalomba. De min is csodálkozunk amikor a vizsga után már mindenki csak a saját feje után megy!? Azt is elfelejtik sokan, hogy lakott területen belül a buszmegállóból kiálló busznak van elsőbbsége amint kiteszi az irányjelzőt. Vagy nézzük azokat akik lesz@rják azt a KRESZ szabájt, hogy tilos kereszteződésben megállni. Naponta nem tudok kifordulni a megyei kapitánysággal szemben lévő T kereszteződésből, mert erőszeretettel állnak meg elöttem.”
 • 16. Judytka 2009. január 06. 15:13
  „A cikkből az derül ki,hogy használta a szirénát is,és a kék megkülönböztető fényjelzést is...Nem azért,de amikor a lámpás kereszteződéseket megközelíti az ember... tájékozódik,hogy a zöld jelzés ellenére nem jön e valami mégis...nem?Ha nem szirénázott is,a kék fény elég messziről feltűnő jelenség,ha az embernek nyitva a szeme..”
 • 15. zotya975 2009. január 06. 13:56
  „Meg lehet nézni a hozzáálást, jópár videómegosztón vannak fenn filmek, amikor a mentő/tűzoltó percekig áll a sarkon mert senki nem engedi ki. Meg amikor utoléri a lámpánál az autókat, már messziről ordítt a sziréna, de csak akkor kezdenek szedelőzködni amikor ott van a sarkukba. Bár a multkor én voltam az első, nem volt hova hát felálltam orral a járdára, amikor elment a mentő a többiek nem engedtek visszafarolni. :(”
 • 14. kim 2009. január 06. 13:41
  „itt most azon vitatkoznak páran, hogy szólt-e a sziréna, vagy nem? Lehet, hogy a kresz előirja, hogy akkor van elsőbbsége, ha a sziréna is szól és a fényjelzés is megy. De elég nagy köcsög az aki a villogó fények mellett csak azért is kihúz eléje, mert "nem szól a sziréna elsőbbségem van".
  Remélhetőleg mikor őt viszi majd a mentő, akkor is jön egy ilyen gondolkozású keresztbe.”
 • 13. Túrabakancs 2009. január 06. 12:18
  „Tudni lehet milyen típusú mentőautót ért baleset ott a helyszínen? Mekkora a kár?
  Mercedes, vagy Ford?”
 • 12. TruckDriver 2009. január 06. 11:49
  „Nem is tudom... Lehet hogy én vagyok a hülye, de ha zöldet kapok, akkor is elnézek mindkét irányba, mert tényleg akármi jöhet.”
 • 11. Powerarc 2009. január 06. 10:53
  „(2) A másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben

  a) minden járművel a megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű részére, továbbá minden ilyen gépjárművekkel kísért (közrefogott), zárt csoportban haladó megkülönböztető fényjelzést használó gépjármű részére;”
 • 10. antalszabo 2009. január 06. 10:17
  „Sajnálom ami történt, bár hála az égnek, személyi sérülés nem történt, és a mentőautóban lévő beteget is sikerült továbbszállítani egy másik mentővel.
  lehet nem jól tudom, de ha még használja is a megkülönböztetett jármű a figyelmeztető jelzéseit, abban az esetben is csak akkor van elsőbbsége, ha azt meg is adják neki.”
 • 9. Túrabakancs 2009. január 06. 08:56
  „Tisztelt licern!
  Sajnos főleg a fiatalok gyakran bömböltetik a zenét a kocsijaikban, ilyenkor hiába szirénázik a mentő,
  /vagy bármi más jármű/ nem fogják meghallani! Ráadásul néha olvasom a Kisalföld SMS-eiben, hogy
  egyesek megőrülnek a sziránától, meg mennyire zavarja őket! Most akkor szirénázzon vagy sem?
  Az ilyen beteg embereknek a pszichiátriánvan a helyük.”
 • 8. Peti85 2009. január 06. 08:02
  „Kedves gy.virág! Tudod...attól még nem hajtok neki hogy csak villog...mert azt ne magyarázza meg senki hogy nem látni...lehet hogy te voltál a vétkes?:D azért vagy ilyen ellenséges?:D Benne van..ezt se tudhatom hisz nem voltam ott...:D”
 • 7. zotya975 2009. január 06. 07:02
  „Valóban a kereszteződések előtt kapcsolják be a hangjelzést, kb 300 méterrel előtte. Elég gyakran látok mentőt a tecsónál, én még egyszer sem láttam ott hangtalanul suhanni őket. Nem is igen tehetné, mert akkor el se engednék, ott elég nagy a forgalom. De az esetet nem láttam, vannak kivételek. Ettől függetlenül, még belefért volna egy fejfordítás balra a kiforduló autóstól. Mert ugyebár akkor van elsőbbséged ha megadják.”
 • 6. mir 2009. január 06. 06:54
  „"Az viszont inkább hihető, hogy csak fényjelzés volt, de hangjelzés nem, mert azt általában csak közvetlenül a kereszteződések előtt szokták bekapcsolni."

  Azért ez nem egészen így van.”
 • 5. daniferi 2009. január 06. 01:39
  „Hát ezt benézte mind a kettő rendesen.

  Elég rossz kereszteződés az a beláthatóság szempontjából. Aki a tesco felől jött és szabad jelzése volt, nem nézett balra, azt hitte feltétlen elsőbbsége van a lámpa miatt, másra nem figyelt. Mellesleg ott nem is balra, hanem inkább kissé hátra kell tekinteni az út íve miatt, így emiatt nem láthatta könnyen a mentőt. A mentős meg azt hitte, villog a tetején az a kék izé, úgyhogy mehet, mert neki van elsőbbsége. Valószínűleg nem is lassított, mint egy normál kereszteződésben szokott, nem is számított rá, hogy kihajtanak elé. Az viszont inkább hihető, hogy csak fényjelzés volt, de hangjelzés nem, mert azt általában csak közvetlenül a kereszteződések előtt szokták bekapcsolni.

  Egy biztos, az IGAZSÁGOT sosem fogjuk megtudni, mert ebben az országban egyelőre fontosabb a FELELŐS keresése, mint azt kideríteni, hogy MIÉRT is történhetett meg a dolog. Meg hát sokaknak minden vagy csak fekete vagy csak fehér...”
 • 4. licern 2009. január 05. 23:13
  „A mentőt csak akkor illette volna meg az elsőbbség, ha EGYSZERRE használta volna megkülönböztető FÉNY&HANGjelzéseit /KRESZ/. Önmagában a kék - vagy tőlem legyen piros - villogó használata semmit sem jelent.”
 • 3. Túrabakancs 2009. január 05. 22:46
  „Attól függetlenül a kéken villogó mentőautót sötétben akkor is meg kellett
  volna hogy lássa az a vaksi autós! Ha szívbeteget vittek, akkor valószínű az
  új roham gépkocsi lehetett az!/piros-kék villogójú/ Ezt a típust még nappal
  is nagyon jól látni, nagy teljesítményű a fényhídja! Tehát az autós a hibás
  mindenképpen! Remélem nem nagy a kár a mentőben mert annak a későbbiek-
  ben a betegek isszák majd a kárát, ha nem tud vonulni hosszabb ideig a kor-
  szerűen felszerelt mentőautó!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feleannyi igénylés

Győr-Moson-Sopron - A tavalyi több mint 84 ezer megyénkbeli gáz- és távhőtámogatást igénylőnek alig… Tovább olvasom