Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Szirénapróbát tartottak iskolakiürítéssel Gönyűn

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a riasztóeszközök éves ellenőrzését együttes riasztási gyakorlattal hajtotta végre kedden.
Egy időben szólaltak meg a szirénák hét településen – Gönyűn, Nagyszentjánoson, Véneken, Bőnyön, Mezőörsön, Rétalapon, Péren. A riasztóeszközök hangos próbája lehetőséget biztosított arra, hogy Gönyű iskolájában a tanulók védelmi felkészítésére kiürítési gyakorlatot hajtsanak végre. Gönyűn kívül Bőny iskolájában zajlott ilyen gyakorlat.

– Ilyen próbára azért van szükség, hogy a lakosság a szirénahangra tudja, mit kell tenni, milyen magatartási szabályokat kell betartani, kiemelten figyelve a balesetmentességre. Ugyanez vonatkozik az iskolákra is – mondta Dobos Viktória hadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

A gönyűi Széchenyi István Általános Iskola igazgatója, Kiss Béla elmondta: – A mostani gyakorlat váratlan volt mindenki számára, tehát ez valós helyzetet szimulált. Ennek ellenére sikeres volt. Mivel minden évben kötelező a gyakorlás, s magam is fontosnak tartom, tavasszal-ősszel szoktunk tartani próbariadót. Ellenőrizzük, hogy vannak-e problémás helyek, ahol vagy nem hallatszik a csengő, vagy nem tudnának kimenni a gyerekek az épületből – mondta Kiss Béla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség a győri hajléktalanoknak: teába főzött csoda Győrben

Két hete írtunk arról, hogy a háromgyerekes Nagy család úgy döntött: idén télen forró teával és zsíros kenyérrel segíti az utcán élőket. Tovább olvasom