Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Színre léptek Győrben az Orbán-kormány kommunikációs vezetői

"A közszférában nem kell tömeges elbocsátásokra számítani, de a közigazgatás struktúráját minél gyorsabban át kell alakítani" - mondta Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár Győrben.

Bemutatkozó találkozóra érkeztek az Orbán-kormány kommunikációs vezetői a győri Megyeházára.

"El akarjuk érni, hogy a sajtótájékoztatókon személyesen vegyenek részt a miniszterek, államtitkárok, s ezzel is vállaljanak felelősséget munkájukért"

Kovács Zoltán kommunikációs államtitkárról dióhéjban azt kell tudni, hogy Debrecenben Kósa Lajos kommunikációját irányította korábban, míg Nagy Anna kormányszóvivő közel 20 húsz évig dolgozott újságíróként, s ő volt az első Orbán-kormány idején a Gazdasági Minisztérium sajtófőnöke.


Kovács Zoltán és Nagy Anna a Megyeházán. Fotó: Győri Nap.
Kovács Zoltán és Nagy Anna a Megyeházán. Fotó: Győri Nap.


"Fontos célunk, hogy a Bajnai-kormánnyal ellentétben a kormányzati kommunikáció ne legyen centralizált. Az előző kormány miniszterei közül alig ismert egy-két vezetőt az ország, ezen mindenképp szeretnénk változtatni.

Mindez azt jelenti, hogy az új miniszterekre, államtitkárokra nagyobb feladat hárul majd. El akarjuk érni, hogy a sajtótájékoztatókon személyesen vegyenek részt, s ezzel is vállaljanak felelősséget munkájukért" – közölte Kovács Zoltán.


Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár.
Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár.


Mi lesz a rossz bejelentésekkel?

A kisalfold.hu kérdésére, miszerint a rossz bejelentéseket milyen stratégiájú kommunikációval kívánják megoldani, Kovács Zoltán úgy válaszolt: "sajnos, elkerülhetetlennek tűnik, hogy bizonyos csoportok a közigazgatásban ne szenvedjenek hátrányt.

Azt azonban mindenképp hangsúlyozni kell, hogy minderre azért kerül sor, mert az ország rendkívül rossz állapotban van, a költségvetési hiány soha nem látott magasságokba szökött. Ráadásul az árvízi károk enyhítésére legkevesebb 200 milliárd forintra van szükség az államkasszából".

"Az ország jelen pillanatában nem maradhatnak privilégiumokat őrző csoportok a közszférában, nem fordulhat elő még egyszer, hogy végkielégítések címszó alatt hasonló történjen, mint a BKV-nél.

"Az utóbbi nyolc évben a közigazgatás az állandó és rossz törvénymódosítások miatt lejáratott fogalommá vált"

A közszférában tömeges elbocsátásokra nem kell számítani, de a struktúra jelentős átalakítására igen. Sajnos, az utóbbi nyolc évben a közigazgatás az állandó és rossz törvénymódosítások miatt lejáratott fogalommá vált, holott a közigazgatásban dolgozók munkája rendkívül fontos mind az ország, mind az egyének számára.

Azt szeretnénk elérni, hogy az embereket megszabadítsuk a bürokrácia terheitől, s ne hordozzon kellemetlenséget egy-egy hivatalba bemenni" – tett hozzá Kovács Zoltán.

Nagy Anna kormányszóvivő a rossz bejelentéseket firtató kérdésünkre kapott választ azzal egészítette ki, hogy "az ok-okozati viszonyok, a miértek megismerésében óriási szerep hárul majd az új kommunikációs csapatra, s egyik legfontosabb célként kezeljük, hogy mindez minél sikeresebben történjen".


Nagy Anna kormányszóvivő és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel egy május végi sajtótájékoztatón. Fotó: MTI.
Nagy Anna kormányszóvivő és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel egy május végi sajtótájékoztatón. Fotó: MTI.


"Péter és én alapvetően más pályán mozgunk, más habitusú emberek vagyunk"


Arra az újságírói felvetésre, miszerint a miniszterelnöki kommunikáció külön történik (mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnöki szóvivőjeként a győri Szijjártó Péter kapott szerepet), s ez nem okozhat-e nehézségeket, esetleg téves bejelentéseket, Nagy Anna úgy válaszolt: "megteszünk mindent a hibák elkerüléséért. A hibák ellen szól, hogy Péter és én alapvetően más pályán mozgunk, más habitusú emberek vagyunk, más bejelentésekre számíthatnak tőle és tőlem is az emberek".

Kovács Zoltán mindezt azzal toldotta meg, hogy "politikai pártviták kapcsán Nagy Anna várhatóan nem fog megszólalni, mi elsősorban a kormányzati munka kommunikációjára kívánunk koncentrálni".

Mi pedig kíváncsian várjuk, mit sikerül megvalósítani a Győrben vázolt kommunikációs célokból. Utóbbi egyébként nyilvánvalóan kéz a kézben jár majd a kormányzati politika sikerével vagy sikertelenségével.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. kőmarad 2010. július 17. 15:57
  „Életük végéig pénzelné a volt államfőket a Fidesz

  A volt államfőknek járó juttatások időbeli korlátját törölné el az a törvénymódosítás, amelyet pénteken nyújtott be a parlamentnek Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.
  Az Országgyűlés honlapján közzétett jogszabálytervezet szerint a módosításnak kettős célja van: egyrészt a volt köztársasági elnöknek járó juttatások időbeli korlátjának eltörlésével a törvény megteremti annak a lehetőségét, hogy a volt államfő tapasztalataival, ismereteivel és nemzetközi kapcsolatrendszerével élete végéig aktívan tudja az ország érdekeit szolgálni. Másrészt lehetővé teszi azt is, hogy a volt köztársasági elnök feladatának ellátásához szükséges pénzügyi feltételeknek a Köztársasági Elnöki Hivatal költségvetésén belül történő biztosításával, a mindenkori kormánytól függetlenül tudja ellátni feladatait.
  A javaslat rögzíti, hogy a volt köztársasági elnököt lakáshasználati jog illeti meg, amelynek biztosításáról a Köztársasági Elnöki Hivatal gondoskodik. Ezt követően a volt köztársasági elnököt megillető lakás fenntartásáról is a hivatalnak kell gondoskodnia. A rendelkezés értelmében, amennyiben a volt köztársasági elnök a tisztségét legalább két éven át betöltötte, nincs időbeli korláthoz kötve a volt köztársasági elnök gépkocsihasználati joga.
  Az indítvány tartalmazza, hogy ha a volt köztársasági elnök a tisztségét legalább két éven át betöltötte, a kétfős titkárság alkalmazását sem kötnék időbeli korláthoz.
  Kitérnek arra is, hogy a törvénymódosításnak nem célja a volt miniszterelnök tekintetében a törvény alapján neki járó juttatásokra vonatkozó időbeli korlátok eltörlése. A rendelkezés értelmében a volt miniszterelnököt változatlan ideig illeti meg a kétfős titkárság alkalmazása, valamint a személygépkocsi-használat. Az indítvány rögzíti azt is, hogy a Magyar Köztársaság költségvetéséről szóló törvény a Köztársasági Elnökség fejezeten belül egy külön címben határozza meg egyrészről a volt köztársasági elnök juttatásaihoz szükséges keretet, másrészről azt a pénzügyi keretet, amelynek felhasználásáról a volt köztársasági elnök rendelkezni jogosult.
  Az indítvány szerint a volt elnököknek járó juttatások nem csupán az aktív elnöki szerep joggal kijáró utólagos elismerését szolgálják, hanem hivatali idejük lejártával megváltozott feladataiknak ellátását is segítik. E feladatokat a mandátum lejártától eltelt idő önmagában nem korlátozza.”
 • 32. nasi12 2010. július 13. 22:27
  „Tisztelt HR_XAR!
  A tényekre nem válaszolsz?”
 • 31. nasi12 2010. július 12. 22:47
  „Tisztelt HR_XAR!
  A 2002-es parlamenti választások alkalmával az MSZP-nek egy izraeli kampányszakemberekből álló titkos hadtest segítette a kampányukat, a vezetőjük Ron Werber volt.
  Ez volt az első olyan választás Magyarországon, amikor egy háborús övezetből jött kampánycsapat, a valódi háborúban megszerzett harci tapasztalatait, egy békében élő ország lakossága és ellenzéki politikusai ellen is bevetették.
  A munkájuk és annak hatása brutális volt!
  Kövér László ellen egy külön csoportot szerveztek, és ennek a hadtestnek vezetője,
  Tóth Károly volt, jelszavuk: Likvidálni Kövér Lászlót!
  Ekkor találták ki a köteles beszéd nevű nagyon hatásos rágalmazási trükköt is, amiért az óta már bocsánatot kértek Kövértől.
  Kampány aktivistákat küldtek még a templomokba is, és volt több olyan gyülekezet, amelynek a lelkipásztorát is feljelentették, mert nem az MSZP mellett kampányolt.
  Az iskolákban levő gyerekeket is felhasználták a kampány céljára, mivel Kuncze felesége pedagógus volt.
  Egy baloldali újság akkor nyíltan azt írta, hogy Orbán Viktort és Kövér Lászlót likvidálni kell, sőt az RTL Klub a Frei Dosszié műsorában, már filmet is készített egy moszkvai alvilági emberrel (zöldséges) akitől még Orbán Viktor miniszterelnök meggyilkolásának tarifájáról is érdeklődött.
  A választási csalást a MIÉP sérelmezte, mivel az ő szavazótáboruk volt a leglelkesebb, és a legösszetartóbb, és több mint 300 000 szavazó az utolsó naggyűléskor aláírásával is jelezte, hogy a MIÉP-re fog szavazni.
  Azt állították, hogy az első kanyarban eltűnt több mint 50 ezer szavazatuk, mivel a legtöbb helyen kollektívan szavaztak, és minden MIÉP-es leellenőrizte, hogy az utána következő társa mit jelölt be.
  Azért lázadoztak, mert ezzel a módszerrel több, mint 300 ezer MIÉP-es cédula, ellenőrzötten belekerült az urnákba, ám ez a számolások után azt állították, hogy már csak 245 ezer lett.
  A választásokat a Fidesz nyerte akkor 188 mandátummal, az MSZP 178 mandátumot szerzett, és valljuk be, ha a MIÉP akkor bejut a parlamentbe, akkor segítségükkel ők alakíthattak volna kormányt.
  A szavazatok újraszámolását követelők sokáig támadták akkor Orbánt, hogy nem állt melléjük, és túl gyorsan elismerte a vereségüket.
  Na ennyit a csalásról.”
 • 30. HR_XAR 2010. július 12. 16:28
  „nasi ... anno 2002-ben Orbán mondta, hogy csalás történt és a szavazatok újrszámolását követelte. Az akkori helyzet miatt pont nem semmisítették meg azonnal a cédulákat és ezzel tele volt a sajtó is sajna. Csak akkoriban kicsit lehűtőtték őfelségét.”
 • 29. nasi12 2010. július 11. 01:38
  „Tisztelt Gab2000!
  Bevallom, kezdetben nagyon szimpatizáltam a jobbikkal, mert kimondta azt, amit egy hivatásos politikus, már csak csukott szájjal szemlesütve mert kimondani, félve a liberálisoktól, a baloldali médiakeresztapáktól.
  Zázrivecz Gáborral (fedő neve Vona Gábor) szinte már majdnem lelki barátságot is kötöttem, mikor valami kicsit kezdett gyanússá válni valami a történetben.
  Belépett a képbe Gyurcsány Ferenc milliós fizetéssel támogatott, volt tanácsadója, Morvai Krisztina.
  Na ettől kezdve a jobbik letért az igaz útról, és szárnyalása egyenes vonalú, emelkedése, kezdett bizonytalanná válni.
  Míg az európai parlamenti választásokon a párt 14,77 %-os eredményt ért el, addig az Országgyűlési választásokon, már Morvai Krisztina áldásos tevékenységének következményeként már csak 12,18%-ot, ami intő figyelmeztetés a párt számára.
  Az történt a két választás között, hogy megrészegülve az EP választási győzelmüktől, Gyurcsány Ferenc sugallatára neki mentek a Fidesznek.
  Sajnos tengelyt akasztottak a Fidesszel is, és Orbán Viktort nyíltan ellenségüknek kiáltották ki, ami végzetesnek bizonyult számukra, és ha van még néhány hét a parlamenti választások előtt, akkor ez a hibájuk jobban legyűrűzik a választókhoz, és talán még a parlamentbe sem jutottak volna be. Vona Gábornak nem használt a Pogácsás Mariannal kirobbant szerelmi botrány sem.
  Na ennyit erről.
  -------------------
  Sem Pintér Sándor, sem pedig Orbán Viktor a választások után nem mondhatta, azt hogy csalás történt, mert a győztesek a szavazócédulákat azonnal megsemmisítették, bizonyíték nélkül pedig csak rágalmazás lett volna, forradalmat, vérontást, pedig senki nem szeretett volna kirobbantani, mert azt az embert azonnal kiközösítették volna egész Európából.
  Tisztelt Gab2000!
  Ha az előző kormány által el nem végzett munkát kéred számon a jelenlegin, akkor lehetnél kicsit türelmesebb is, hiszen az előző kormány hányszor is kért 100 napos türelmet.
  Meg is kapta 8 évig.
  Ha figyelnéd a parlamenti közvetítéseket, akkor nem a kormány reklamál állandóan azért, hogy lassítsanak, mert túl gyors a tempó, hanem az ellenzék.
  - - - - -
  Az elszámoltatás pedig nem maradhat el, mert ezért szavaztak rájuk a baloldalról is rengetegen.
  -türelem-”
 • 28. barbucika007 2010. július 10. 21:31
  „Én a kánaánt vártam a Fidesztől......mikor lesz már ????????”
 • 27. Gab2000 2010. július 10. 17:22
  „Na hát kezdjük is az emlékezést !

  2002-ben Pintér Sándor volt a belügyminiszter aki a parlamentben azt mondta, hogy nem történt választási csalás. Az hogy választási csalás volt és a hídra vitte az embereket Budaházy volt hogy miért és miként azt hagyjuk.

  Jobbik egy másik érdekes kérdés felhívnám a figyelmet megint csak a vissza olvasgatásra a neten Vona Gábor abban a polgári körben volt alapító és tag amiben Orbán Viktor is volt.
  Csak Vona Gábor kinőtte magát Orbán keblén és erre Orbán nem számított és most fő a feje miatta rendesen.

  Kérdeznék akkor én is egy pár dolgot ami csak az utolsó kampányban hangzott el. Jövedéki adó csökkentése az üzemanyagoknál, 13 havi nyugdíj vissza állítása, energia árak drasztikus csökkentése stb....

  Az most hogy minden céget lefejeznek még megértem, de ha a dolgozó és végrehajtó állományt is elkezdik le cserélgetni a kádereikre ki fog dolgozni.

  Egy idő után elfognak fogyni a a balos káderek, ügyészek, bírák stb.... mert már lassan ott is meg fog kezdődni a személycsere dömping.”
 • 26. Fürgeszarvas 2010. július 10. 15:41
  „25. nasi12 2010.07.10. 09:53
  Nincs összemosás és hazudozás az én a részemről ! Választási csalásról Orbán Viktor beszélt,és ő vitte utcára az embereket 2002-ben , nem kéne terelgetni a Jobbik felé,amely egyébként is Orbán kreálmánya,csak hát kinőtték magukat a fiúk ! A Kossuth térről pedig csak nagyon röviden : a Fidesz politikusai ott szónokoltak ,bátorították a rendbontókat,sőt , a későbbi törvénysértő kordonbontásban pedig O:V: járt az élen ! Nem akarok különösebben belefolyni ebbe a dologba, de jó lenne, ha tárgyilagos maradna ! A hazudozásról : Gyurcsány Ferenc hazudott a 2006-os választási kampányban ! Felelőtlen ígéreteket tett ! Elítélendő a dolog ! De lépjünk eggyel tovább ! Az idei választási kampányban ( és 8 éve folyamatosan) Orbán Viktor és sleppje is hazudozik rendesen ! Teljesíthetetlen ígéreteket tesznek,és utána szépen kihátrálnak az ígéretek mögül! Most is ez történik Kedves nasi12 ! Folyamatos a visszamutogatás,de ezt már nem sokáig tehetik meg ! Valamit már a pálinkafőzésen kívül is fel kellene mutatni !”
 • 25. nasi12 2010. július 10. 09:53
  „Tisztelt Fürgeszarvas!
  A tipikus sározás összemosás és hazudozás esete!
  A jobbik hazaárulónak tekintette a Fideszt, mert a TV székház ostromakor nem állt a lázongás élére!
  A jobbik a Parlament előtti téren egyfolytában arról szónokolt, hogy a Fidesz elárulta őket, mert betartva a rendelkezéseket nem vettek rész semmiféle rendbontásban.
  Nem a Fidesz vitte utcára az embereket, hanem a mindenáron konfrontálódni akaró Jobbik.
  Mikor a Fidesz szervez összejövetelt, azon összejön félmillió ember, mikor a Jobbik erőlködött a Kossuth téren a maga 20-30emberével, csak mosolyogni lehetett rajta.
  A parlamenti kivonulást pedig a Fidesz csinálta, de csak egy olyan emberrel szemben, aki hazudott a választási kampány TV vitájában.
  Az ellenzék arról panaszkodik, hogy lassítani kellene a törvényalkotások sebességén, mert ekkora tempót nem bírnak tartani, te pedig erről papolsz, hogy nem dolgozik az új kormány.
  Akkor most kinek is van igaza?”
 • 24. Fürgeszarvas 2010. július 10. 07:23
  „23. nasi12 2010.07.09. 22:30 Hát kérem,nagyon szelektív a gondolkodása ! Hogyan is volt 2002-ben a választások után ? Utcára vitték az embereket,hidat foglaltak,választási csalást emlegettek,kivonulgattak a parlamentből ,szították a békétlenséget ! Ez volt a Fidesz reakciója a választásdok után ! Ennek a fajta magatartásnak komoly szerepe volt az ország tönkretételében ! Nem ismertek más szót ellenzéki pártként,csak azt,hogy NEM ! Szóval gusztustalanok voltak akkor is , és most is azok ! A hatalomra volt szükségük bármi áron ! Most megvan, és a mai ellenzék nem emleget választási csalást,nem viszi utcára az embereket ,és kultúráltan viselkedik a parlamentben ! Ez a különbség ! És még valamit : el kellene már felejteni a visszafelé mutogatást ! Dolgozni kellene , de kiderült , hogy nincs program , csak egy 29 pontos fércmű van,amit sebtében 3 nap alatt összedobtak ! Egyenlőre csak a húsosfazékkal vannak elfoglalva,megpróbálnak helyet biztosítani a hűséges fideszeseknek,de egyre kevesebb a hely,így egyre több embert kell kirúgni,leváltani ! Az emberek türelme pedig fogytán ! Forró ősz elé nézünk,kedves nasi12 !”
 • 23. nasi12 2010. július 09. 22:30
  „T. Fürgeszarvas!
  Értem én, hogy nektek kellemetlen az eltelt nyolc év, de lapozz csak vissza, mikor írtam én bármikor is hazugságot, sőt bármit is a Fidesz bukása után?
  Egyszerűen tudomásul vettük, hogy 2002-ben ugyan a parlamenti választásokat megnyertük, 188 mandátummal, az MSZP 178 mandátuma ellenében, ám a Szadesszel összefogva, a ball oldal alakíthatott kormányt.
  Nem örültünk neki, de egyszerűen tudomásul vettük, és kész.
  Most utcahosszal vesztettetek, de nem tudtok belenyugodni!
  Tudom, hogy fáj, de nem hazudozni kellene, hanem 4 évig szépen csendben lenni, aztán ha nem tetszett a jelenlegi kormány tevékenysége, akkor szavazz majd ellene.
  Persze a dutyiban csücsülőkre, már nem lehet, majd, mert a jelölteknek kötelező a büntetlen előmenetel.
  -sorry-”
 • 22. viktor 2010. július 09. 19:24
  „Modika!!!!
  A 10. hszt mé törölted???
  Talán TE vagy az???”
 • 21. Fürgeszarvas 2010. július 09. 15:48
  „nasi12 ! Jól vagy ? Lapozz csak vissza jónéhány évet,aztán sorold csak fel,hogy kik is utaztak Oxfordba,New Yorkba stb. a most agyonszidott Soros György pénzén ! Állítólag tanulásnak nevezett pihenésre ! Meg fogsz lepődni ,olyan nevekkel találkozol ,mint Orbán Viktor, Szájer József és lehetne sorolni ezeket a díszpintyeket ! Mielőtt felkészületlenül írogatsz,tájékozódj ! Kevesebb hülyeséget írnál le !”
 • 20. nasi12 2010. július 09. 13:24
  „Tisztelt fióka!
  Azt, hogy a nagytőke gyarmata vagyunk, és ők diktálnak nekünk, én is sejtettem, meg azt is, hogy mennél távolabb tartjuk magunktól az IMF-et annál nagyobb a pénzügyi függetlenségünk, de ezt az izraeli vonalat kifejthetnéd bővebben, mert erről csak sejtéseink vannak.
  Arra még emlékszem, hogy egy izraeli volt vezető nyilvánosan is kijelentette pár évvel ezelőtt, hogy országuk gazdaságilag olyan hatalmas, hogy fel tudja vásárolni Lengyelországot, Magyarországot, meg azt hiszem Románia is szerepelt a terveikben.
  Ha ennél többet is tudsz, kérlek, ne fogd vissza magad.
  Engem érdekelne.
  A gazdasági szakemberek meséltek már nekem is különböző pénzszivattyúk működéséről, de izraeli vonalról akkor nem beszéltek.
  Azt hallottam, hogy országunkra a legveszélyesebb a Kínai pénzszivattyú!
  A Kínában kínai emberek által megtermelt áru, kínai segítséggel és jattolással adózatlanul, vámolatlanul bekerül az országba, majd a kínai üzletekben kínai emberek forintért eladják, és a Magyar adózatlan forintokat szépen haza is irányítják, és nem nálunk fektetik be, így az nem kerül bele a gazdasági vérkeringésbe.
  A kereskedelmi mamutcégek is hasonlóan működnek, mert jön az áru, aztán megy az áru egyik országból a másikban levő üzletükbe, ám adózni csak ott adóznak, ahol a legelőnyösebb a számukra, sőt hazai termék is csak kevés és előnytelen feltételekkel juthat be a rendszerükbe. (polcpénz, néhány hónapig késleltetett fizetés stb.)
  Ebből is csak annyi a haszon, hogy a minimálhoz közeli béren, néhány polcfeltöltőt, és kasszást alkalmaznak.
  Az izraeli trükköket sajnos én még nem ismerem.
  Mesélj, kérlek.
  Üdv: -nasi-”
 • 19. nasi12 2010. július 09. 12:48
  „Tisztelt STB!
  Én jobban szeretem, ha elmondják, még azt is, hogy a miniszterelnök a szabadsága alatt hol és merre jár, és mit tesz. pl, pihenés Bulgária.
  Sokkal kellemetlenebb, ha később derülnek ki a turpisságok, mint például az előző kormánynál, mikor valaki Soros pénzen Ámerikában nyaralt, aztán ezt üzleti döntéseiben a nemzet érdekével ellenkezően honorálta nekik.
  Tudom, ha van kalapja az a baj, ha nincs akkor meg az, de megette a fene, azt az országot, ha Orbán Viktornak kellene egyedül a gáton védeni az embereket, de ugyanakkor Brüsszelben a Néppárt alelnöki feladatait szintén neki egyedül ellátni, aztán a zsákolás szünetében, pedig már az előzőleg megvitatott okok miatt nehéz helyzetbe került országunk pénzügyi KO-ból való talpra állítását megoldani.
  Szerintem egy jó vezetőnek az a legfontosabb feladata, hogy a megbeszélt, megtervezett programjukhoz megtalálja a megfelelő szakembereket, és hagyja őket dolgozni, ám munkájukat nagyon szigorúan kell, hogy ellenőrizze.
  Ne a főnök dolgozzon, hanem annak beosztottjai!
  Amikor az én munkahelyemen a főnök nekiállt melózni, abból, még mindig balhé volt, mert ő irányítani tudott a legjobban, melózni pedig mi!
  Legyünk már kicsit türelmesebbek, mert mi van, ha mégis csak jót akarnak, de meg sem győződünk annak helyességéről, máris letámadjuk őket.”
 • 18. fióka 2010. július 09. 12:11
  „14. VargaP 2010.07.09. 06:37--->miért mióta van viktorkának esze azt csinálja amire utasítják mint ahogyan azt tették a mszp uralma alatt is kipás barátaik addig főhet minden magyarnak a feje amíg kipában hanukáznak a zsidók a Magyarország Parlamentjében”
 • 17. stb 2010. július 09. 09:21
  „Dolgozni kellene nem utazgatni. Legutobb meg Bulgariaban volt. Eleg erdekes, hogy az orszag elso emberenek ennyi ideje van. Ezek szerint nincs eleg munka???

  Na igen Nasi, de ezek szepen ki is derultek, es megkapjak a buntetesuket. A fidesz most epp azon dolgozik, hogy ezentul esely se legyen ezeket megtudni. Es az ilyen okosak, mint te felallva tapsolnak:) Gratulalok.

  http://index.hu/belfold/2010/07/08/bizonytalanna_valhat_az_allami_cegek_atlathatosaga/”
 • 16. máris 2010. július 09. 08:57
  „A 2 MILLÁNÁL IS LESZNEK KIVÉTELEK!!! MINDÍG IS VOLTAK!!!!!”
 • 15. Gab2000 2010. július 09. 07:01
  „Kérdésem lenne az a 2 millás plafon miért nem vonatkozik a politikusokra is akik 4-5 helyen is tisztséget töltenek be és egy seggel tudnak dolgozgatni annyi helyen és maguknak kiutalgatni. Pl ász új elnöke negyedévente 4-4,5 millát vett fel jutalomként a a Békés megyei közgyűlésben 4 éven keresztül + fizetése+ képviselő tiszteletdíj + költségtérítés.

  Na ez engem jobban izgat hogy miért is nem lett a politikusukra is rá húzva a jövedelem plafon.”
 • 14. VargaP 2010. július 09. 06:37
  „Baj van! Ész nélkül maradt az ország, OV elutazott a VB döntőre.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új víztisztítót adtak át a Rába partján

Egy harminckilencmillió forintos beruházás eredményeként korszerű víztisztítót adtak át Rábapatonán. Tovább olvasom