Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Színházi kérelem: tartalékolva a pénz

Folytatódik Győrben a közlekedésbiztonsági kampány – hangzott el a megyei jogú város szokásos pénteki sajtótájékoztatóján.
Huszonötezer, egyebek között a város új kialakítású csomópontjainak használatát ismertető füzetet osztanak ki a győri általános és középiskolás diákoknak, később kapnak ilyen füzeteket a felsőoktatási intézmények hallgatói és juttatnak az autósiskolák tanulóinak.

Nőttek a költségek

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Győri Nemzeti Színház az idei kiemelt, 1,2 milliárd forintos költségvetésének időarányos felhasználásában túllépés mutatkozik. (Nőttek az általános költségek, s nőttek a produkciós kiadások.) A kulturális intézmény ezért 60 millió forintos póttámogatást kért az önkormányzattól. A csütörtöki közgyűlésen nem döntött a testület a kérelemről, folyamatosan követi a színház gazdálkodását, s szükség szerinti támogatásra tartalékolt az önkormányzat pénzt.

Üzenetnek szánt támogatás

Bakács László városházi szóvivő visszatért a csütörtöki közgyűlés munkájára. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a közgyűlésen Szijjártó Péter, a frakciószövetség elnöke kezdeményezte a frakció nevében, hogy az önkormányzat 5 millió forint támogatást szavazzon meg az Egészséges Újszülöttekért Alapítványnak. Amikor a gyermekek egészségéről van szó, gyermekéleteket lehet megmenteni, nem lehet másként mérlegelni, mint támogatni az ilyen ügyeket. A frakciószövetség ezt üzenetnek szánta.

Mentőkocsi máig sincs

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban évente mintegy 270 koraszülött gyermeket ápolnak, s közülük mintegy 80 az alapítvány segítségével kerül Kórházba. Két éve az akkori szakminiszter mentőkocsit ígért az alapítványnak, ám máig sem kapta meg. Ha ma lenne ilyen járműve, feltehetően nem tudná fenntartani, ugyanis a működéséhez havonta 1 millió forintot kap az alapítvány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött nem drágul a távfűtés

A fűtési idényre való felkészülés során végzett fejlesztési, karbantartási munkákról, az augusztusi gázáremelés hatásáról, a távhődíjak „összetevőiről” a Győri Hőszolgáltató Kft. tegnapi sajtótájékoztatóján H. Szováti Miklós ügyvezető igazgató és vezető munkatársai beszéltek részletesen. Ebben a fűtési szezonban Győrött a gázárak és egyebek emelkedése ellenére sem drágul a távhőszolgáltatás. Tovább olvasom