Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Színesfémügy: szabadlábon az egyik vádlott

A bíróság orvos-szakértői véleményt szerzett be, amely szerint a gyógykezelés a büntetés-végrehajtás egészségügyi intézetében nem valósítható meg, ezért helyezték szabadlábra.
A Győri Törvényszék a győrszentiváni színesfém-kereskedők ügyében a negyedrendű vádlott előzetes letartóztatását megszüntette, és elrendelte szabadlábra helyezését – tájékoztatott közleményben a törvényszék. A bíróság Győr közigazgatási területére egyúttal lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el azzal, hogy ennek megtartását a rendőrség nyomon követő technikai eszközzel is ellenőrizze.

Korábban a bíróság az érintett előzetes letartóztatását az elsőfokú ítélet meghozataláig szólóan fenntartotta, amely a Győri Ítélőtábla határozatával idén márciusban emelkedett jogerőre. Az előzetes letartóztatás megszüntetésére tett védői indítványt áprilisban és júniusban is elutasították azzal az indokkal, hogy fennáll a tanúk befolyásolásának veszélye, illetve hogy a vádlott jelenléte a további eljárási cselekményeknél másképp nem biztosítható.

A vádlott védője ezt követően – mivel a vádlott egészségi állapota megromlott – ismét az előzetes letartóztatás megszüntetését indítványozta. A bíróság orvos-szakértői véleményt szerzett be, amely szerint a gyógykezelés a büntetés-végrehajtás egészségügyi intézetében nem valósítható meg, ezért a szabadlábra helyezés mellett döntött, a lakhelyelhagyási tilalom előírásával.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél évet volt kómában, felállt a teljes bénulásból a nyúli fiú

Krisztián három évvel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet. Mozdulni sem tudott amikor felébredt a… Tovább olvasom