Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Színesfémtolvajokat fogtak

Győr - A Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai az elmúlt fél év során több színesfém- és fémlopási ügyet göngyölítettek fel.
Idén tavasztól ismeretlen tettesek több lopást követtek el Töltéstava területén: a mentálhigiénés otthon szennyvíztisztító telephelyére a kerítésen átmászva hatoltak be, a tisztítótartályok alkatrészeit
leszerelték, felszedték a vízaknafedeleket.

A lopással 200 ezer forint kárt okoztak. Ugyanezen személyek a töltéstavai 81. sz. főút mentén 40 acél hófogóháló-tartó lábat tulajdonítottak el, mintegy 87 ezer forint értékben.

Emellett 45 ezer forintot érő csatornafedlapot loptak el, amely Táplánypusztán, az ipari parkban az Éduvíz tulajdonát képezte. Behatoltak továbbá az egyik kft. töltéstavai raktárába, ahonnan 1,5 millió forint értékű világítótesteket loptak el, egy másik telephelyről pedig vasanyagot.

Szintén ez az elkövetői kör lopott el a Gyárvárosi Egyházközösség gondozásában lévő kápolnából 80 négyzetméternyi horganyzott lemezt félmillió forint értékben. Az elkövetők Péren is megpróbáltak elkövetni hasonló bűncselekményeket. Egy esetben a halastó 1,6 méter fonott alumínium drótkerítését tulajdonították el körülbelül 700 méter hosszúságban, illetve vas tartóoszlopokat loptak el, amivel 750 ezer forint kárt okoztak. Volt, amikor a tulajdonos megzavarta őket, így elmenekültek a helyszínről. A hosszú bűncselekmény-sorozatot végül sikerült megszakítani: a rendőrség elfogta az ellopott fémtárgyakat átvevő orgazdát is. Összesen 11 rendbeli bűncselekményt sikerült az elkövetőkre bizonyítani.

Nyolcrendbeli lopássorozat elkövetői is kézre kerültek, akik 2006 tavaszától kezdve követtek el több betöréses lopást. Egyik esetben Győrszemerén az egyik lakatlan családi házba hatoltak be, a falból kitéptek 25 méternyi réz fűtőcsövet 30 ezer forint értékben. Egy másik lakatlan családi házból vasanyagot, rotációs kapát, alumínium öntvénykerekeket loptak el. Több épülőfélben lévő házból loptak el további vasanyagokat, mindenfajta fémeszközt, vezetékeket, alumíniumlapokat, sőt, egyik esetben 3 horganyzott vaslemezből készült méhitatót is. A Győrszemerei Általános Iskola drótkerítését is több helyen elvágták, 30 méteres darabot loptak el belőle. Ebben az esetben is sikerült felderíteni az orgazdát, aki a lopott dolgokat felvásárolta.
Egy harmadik bűncselekmény-sorozat elkövetői 2006. év végétől kezdve Győrben követtek el lopásokat.

Az egyik hétvégi házból munkagépeket, gázpalackot, építési anyagokat, gumiabroncsokat tulajdonítottak el mintegy 150 ezer forint értékben.

Egy másik hétvégi házból kábeleket, kisgépeket, fém háztartási eszközöket loptak el. A fém- és vasanyag mellett több esetben az udvaron álló tehergépkocsiból a gázolajat is ellopták, az ott lévő munkagépből pedig a hidraulikaolajat próbálták meg leszívni több mint 700 ezer forint kárt okozva. A hosszú bűncselekmény-sorozat azonban az elkövetők kézre kerítésével megszakadt. Két személy előzetes letartóztatása mellett 12 rendbeli lopás miatt folyik a nyomozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vigyázat, csalók!

Győr - Idősek sérelmére elkövetett figyelemeltereléses lopásokra hívja fel a rendőrség a lakosság… Tovább olvasom