Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Színesfém ne legyen fekete

Győr-Moson-Sopron - A környezetvédelmi tárca a „zéró tolerancia" jegyében erre az évre is meghirdette a Zöld Kommandó akciósorozatot. A tavalyi illegális hulladéklerakók után idén a színesfémbegyűjtésben részt vevő illegális és legális vállalkozásokat ellenőrzik.
Az illegális színesfémbegyűjtés visszaszorítása, valamint az engedéllyel rendelkező színesfémbegyűjtők fokozott ellenőrzése a célja a „zöld" tárca ez évi „Színesfém ne legyen fekete" címet viselő Zöld Kommandó akciójának. Tavaly a hulladéklerakókat ellenőrizték a környezetvédelmi felügyelőségek. Az akció eredményét tegnap sajtótájékoztatón foglalta össze dr. Horváth Lajos, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség műszaki igazgatóhelyettese.

– Tavaly az illegálisan, nagy mennyiségben – kétezer kilogramm felett – felhalmozott hulladék, illetve annak befogadására alkalmas helyek feltárása volt az akció célja. Felügyelőségünk harmincöt ellenőrzést tartott, az összes bejelentett illegális lerakó száma kilencven volt. Összesen mintegy hatvanötmillió forint bírságot szabtunk ki – foglalta össze dr. Horváth Lajos.

Az igazgatóhelyettes hangsúlyozta, hogy a felügyelőség ebből összesen 13,5 millió forint bírságot két vállalkozásra rótt ki, az Ácsra érkezett, engedély nélküli importhulladék tárolása, a másik esetben engedély nélküli veszélyes és nem veszélyes elektronikai hulladék gyűjtése miatt.
A vám- és pénzügyőrség, a Győri Fővámhivatal és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a Zöld Kommandó akció keretében 140 járművet ellenőrzött közúton. Kiszabtak 50 bírságot, összesen 1,43 millió forint értékben.

Az idei Zöld Kommandó akciót, amelynek központjában a színesfémgyűjtés áll, Hajdú Judit, a felügyelőség osztályvezetője ismertette.

– Az idei akció célja egyrészt az illegális hulladékgyűjtés visszaszorítása, másrészt a legális begyűjtők fokozott ellenőrzése, az adatszolgáltatást elmulasztók felderítése, illetve az engedélytől eltérő tevékenységet folytatók kiszűrése – kezdte Hajdú Judit.

A felügyelőség Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom megyében, valamint Vas és Veszprém megyék egy részén ellenőriz a társszervekkel – többek között a közlekedési hatósággal, adóhatósággal, vízügyi igazgatósággal, vám- és rendészeti szervekkel közösen.

Az akció keretében 24 legális és illegális lerakót ellenőriznek két hónap alatt, de utána sem fejezik be. Az év során 45 ellenőrzést terveznek, ezek a számok az időközben érkező bejelentések alapján változhatnak. Az ellenőrzéseket előzetes bejelentés nélkül, illetve megelőző értesítés után is végezhetik.

Olvasóink írták

 • 4. dgdh 2008. április 02. 12:02
  „A kossuth utcán lehet keresni a gyűjtőket....”
 • 3. SZTOJKA 2008. április 02. 07:05
  „NA IDE FIGYELJ TÚRABAKANCS TE EGY HATALMAS GYŐKÉR VAGY”
 • 2. matriné 2008. április 01. 11:03
  „Megélhetést biztosító munkát kell adni, mint azt vállaták a politiukusaink és akkor nem foglalkoznának ilyen kérdésekkel.
  Persze míg a süket nem hallja meg, hogy munkát és munkahelyet kell teremteni és a nyálverők meg nem mkövetelik meg a politikusaiktól addig lesznek" megélhetési bűnözők"! Ami sokkal nagyobb kárt okoz mint a semmit érő politikai elit fenntartása !”
 • 1. Túrabakancs 2008. április 01. 09:44
  „Ha a Sztojkáék meg a hasonszőrűek (bőrűek) nem fogják
  tudni átvenni-adni a fém szajrét, mi lesz akkor szegények-
  kel?! Éhenhalnak? Á dehogy... Egyszerűen csak több lesz a
  betörés és a rablás! De legalább ezekért a bűncselekmé-
  nyekért megkaphatják méltó büntetésüket. Ajánlanék egy
  új projektet a kormányunknak: Építsenek börtönöket, mert
  ezt a nép is szívesen támogatná, akár pénzzel is! Egyébként
  nem kell mindent viccnek venni... :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terjed a zöldüzemanyag

Győr-Moson-Sopron - Magyarországon már tíz töltőállomáson tankolhatnak bioetanolt az autósok. A… Tovább olvasom