Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Színes térrel a jó út felé

Győr - A „Veled – érted" program keretében nyolc szervezet működik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinálásával. Cél a fiatalok szabadidejének megszervezése némi kreativitással, ötlettel, sporttal, kulturális kínálattal. A projektbe a felvilágosítás, az áldozattá válás megelőzése, a viktimológia témaköre is belefér.
A látványos kosárlabdashow-tól a rendőrkutya-bemutatóig számos színes programot szerveztek nemrégiben a fiataloknak a Nádorvárosi Közoktatási Központ tornacsarnokában, ám ez csak a kezdet, hisz naponta állandó helyen, a Győr Plazában várják azokat a kamaszokat, akik közül a szervezők a játéktermekből és az utcáról is jobb útra térítettek már fiatalokat.

Attila egy közülük, s nem szégyelli, hónapokkal ezelőtt többre értékelte a lógást, a játékgépezést, mint bármi mást. Fordult a kocka, vele együtt meg a világ, mióta megismerte a máltaisok közösségét. Azóta többedmagával részt vesz a csocsóbajnokságokon, a Police Klub munkájában, a kreatív foglalkozásokon. Kicsit otthonra talált a Színes tér elnevezésű helyen.

Programok: Rendőrkutya-bemutatót is szerveztek a fiataloknak. Fotó: Harcsás Judit
Programok: Rendőrkutya-bemutatót is szerveztek a fiataloknak. Fotó: Harcsás Judit

Mátai Enikő programvezető elmondta, többféle színes programot kínálnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinálásával, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium támogatásával. Sportolókat is sikerült megnyerni a jó ügynek, így például Vincze Ottó, az ETO játékosa is hamarosan vendégük lesz.

– Reményeink szerint ezekkel a programoknak, ismeretterjesztő előadásoknak visszatartó erejük lehet – vélekedett Mátai Enikő. – Felvilágosítómunkánkkal, az újfajta megközelítéssel már elértük, hogy vannak olyan diákok, akiket sikerült visszatéríteni arról az útról, ahonnan letértek.

Olvasóink írták

  • 1. tibi-a 2009. április 12. 23:20
    „A "szeretet" szolgálatok nem először bizonyítják, a multik mellett vannak!
    Illene lehagyni a szeretet jelzőt, hülyítő szolgálatosok!
    Innen egyenes út vezet a "zsidótemplomba" !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházi szünet Korcsmáros perében

Két éve nyújtotta be keresetét a munkaügyi bírósághoz Korcsmáros György, a Győri Nemzeti Színház leváltott igazgatója. 2007 szeptembere óta pontosan öt tárgyalási napot tűztek ki. Megkerestük a feleket: a felek tűkön ülnek. Tovább olvasom