Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Szilveszterre telt házasak a szállodák

Győr-Moson-Sopron - Tudomásunk szerint akadnak félházas szállóhelyek is szilveszter előtt, de a többségüknél már ősszel lefoglalták az összes helyet. A vendégkör döntő többsége magyar, még a határ menti, elitnek számító helyeken is.
A szállodák, éttermek idén is teljes gőzzel készülnek az év végi rohamra, a családias vendéglőktől az elit hotelekig. Kedvelt célpont Győrben az élményfürdő, s ebből a hozzá közeli szálloda, az Amstel Hattyú fogadó is profitálhat, amelynek csomagja év közben is tartalmazza a fürdőbelépőt. Téringer Zoltán, az Amstel Hattyú tulajdonosa elmondta: a vendégek többsége december 30-tól az új év 4-ig kért szállást, s így természetesen részt vehetnek a szilveszteri gálavacsorán. A vendégek között több a cseh, az osztrák, a német, az olasz, de a többség magyar.

A lipóti Orchideában a szálláshelyeket már az ősz első felében lefoglalták. Bencze Enikő szállodavezető elmondta: a vendégek négynapos szolgáltatási csomagot kapnak, de akadnak szép számmal, akik csak az óévi gálarendezvényre jelentkeztek be. Az étteremben még van is néhány szabad hely, míg a szálloda teljesen betelt – tette hozzá a szállodavezető. A szilveszteri vendégkör 90–95 százaléka egyébként belföldi, akiknek a többsége Budapestről és a Nyugat-Dunántúlról érkezik.

Tizenöt év alatt megfordult a bel- és külföldi vendégek aránya. Illusztrációnk a győri Hotel Famulusban készült. Fotó: Krizsán Csaba
Tizenöt év alatt megfordult a bel- és külföldi vendégek aránya. Illusztrációnk a győri Hotel Famulusban készült. Fotó: Krizsán Csaba

Leszűrhető egyébként ebből is, hogy a német és osztrák vendégeknek egyre kevésbé célpontjuk Magyarország az ünnepek alatt. Míg például a soproni Lövér Hotelben a kilencvenes évek elején a kör nyolcvan százaléka volt külföldi és húsz a magyar, ez az arány mára megfordult. Nem rossz hír ez – tesszük hozzá –, hiszen azt is jelenti, hogy a belföldiek száma jelentősen növekszik. A soproni szálloda ugyanis a nyugati szomszédok különösebb érdeklődése nélkül is 90 százalékos telítettséggel várja jelenleg a szilvesztert. Sándorfi Róbert szállodaigazgató szerint egészen új tendencia, hogy az év végi roham már karácsonykor elindul. Ezt tavaly tapasztalták először.

S nézzünk egy egészen más kategóriát is, mint amilyen a győri Zöldfa étterem: régi, visszajáró vendégek törzshelye és nagyobb létszámú rendezvények otthona. Pintér Lajos üzletvezető szerint itt is teljes a telt ház, ahogy ilyenkor mindig, hiszen az öt-hat éve itt szilveszterező vendégek közül van, aki már az előző év végén lefoglalta a helyet. A családok nagy része szeptember végén jelentkezett, s mindebből talán egyértelműen kiderül: aki szilveszterkor asztalt szeretne valahol, azt jövőre az ősz első felében már el kell döntenie.

Olvasóink írták

  • 1. pemozsu 2008. december 22. 18:56
    „a teltházas ha itt jelzőként szerepel, lehet hogy egybe kellene írni. szép karácsonyt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kattints! Mai ajándék egy fényképezőgép

Mai nyereményként egy fényképezőgépet sorsolunk ki azok között, akik részt vesznek a Kisalföld… Tovább olvasom