Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Szilveszteri csábítás császárral és focival

Régió - A külföldi trendekkel ellentétben a karácsony nálunk még mindig jellegzetesen „otthoni" ünnep, szilveszterkor egyre több család kel útra. Legtöbben nem elégednek meg a puszta pihenéssel és a szilveszteri gálavacsorával, valamilyen különleges programmal szeretnék köszönteni az új évet.
A karácsony egyre gyengébb, a szilveszter azonban rendre behozza a „lemaradást" – összegzi a szezon utazási trendjeit Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketingigazgatója, aki szerint a megye szállodáinak ilyenkor nincs okuk panaszra, még akkor sem, ha egyre több a kiadó szoba. Ilyenkor többnyire belföldre utazunk – még azok is, akik nyáron „olaszba" vagy „spanyolba" kelnek útra szívesen –, igaz, sok a párizsi, londoni, római utakat kínáló ajánlat is.

Idén decemberben a naptár is kedvez a pihenni vágyóknak, hiszen a december 24-i hétfő (előre ledolgozva persze) szintén szabad lesz, így ötnaposra hízik a karácsonyi hétvége.

Szerencsénk lesz a január elejével is, az év első napja ugyanis keddre esik, azaz a hétfő szintén „hozzácsapható" lesz a hétvégéhez.

Ez a szerencsés egybeesés – akárcsak az év közbeni hosszú hétvégék – valószínűleg a szállodák forgalmán is nyomot hagynak majd.

Általánosságban elmondható, hogy amennyiért itthon szinte dőzsölhetünk, azért a pénzért külföldön háromcsillagos szállodában félpanziós ellátást kapunk, de persze vannak kivételek. A magyarországi hotelek 30 és 120 ezer forint/fő árért kínálnak egy-egy háromnapos csomagot, kétágyas szobával, négynapos olaszországi szilvesztert, háromcsillagos szállodában 60–130 ezer forintért, Mallorcán ugyanezt négycsillagos hotelben 110 ezerért találtunk az interneten, görög apartmanhotelben 50 ezerért tölthetjük (buszos utazással) az év utolsó napjait. Érdemes időben foglalni, mert van, ahol már most beteltek a helyek.
Tama István szerint a hazai utazók (is) egyre igényesebbek.

Ma már nem elég felhőtlen pihenést és egy finom vacsorát, gálaműsort hirdetni az év végi ünnepekre, a többséget különleges programokkal lehet elcsábítani.

illusztráció


Találunk ilyet a megyében is, nem is egyet; a Hotel Sopron például Napóleon köré szervezte a „kékfrankosszilvesztert"; a hadvezér háborúira emlékezve olasz, francia és orosz estet kínál a csomagban mariazelli és bécsi kirándulással s persze kékfrankos borokkal. (Utóbbi a legenda szerint akkor kapta a nevét, amikor Napóleon seregei bekvártélyoztak Sopronba, s a borosgazdák hamar felismerték, hogy a francia katonák kétféle pénzzel rendelkeznek. A fehér színű „háborús pénz" a hadikiadásokat hivatott fedezni, míg a kék színű értékesebb volt, ezért a poncichterek a legjobb boraikat csak az utóbbiért voltak hajlandók kimérni, s fizetéskor csak annyit mondtak: „Kék frankot!")

A Hédervári Kastélyszállóban is tematikus lesz, a reneszánsz jegyében telik a szilveszter. Lovas kocsikázás, reneszánsz bál korhű jelmezekben, tánctanulás szerepel a programban. Ha egy kicsit messzebb tekintünk, számos helyen – így Lajosmizsén, Nován és Hortobágyon – igazi falusi disznóvágáson és disznótoros vacsorán vehetünk részt, míg több külföldi üdülőhelyen síszilvesztert ajánlanak éjszakai síeléssel. S ha már a különleges programoknál tartunk, a megszállott focirajongók – a „kellemeset a kellemessel" összekötve – a londoni szilveszterezés mellett a West Ham–Manchester United és a Fulham–Chelsea meccseket is végigizgulhatják a Quaestor Travel futballszilveszterének utasaként. Egyre több szálloda rendez tűzijátékot is a vendégeinek.

Ajánlatok az interneten

Érdemes a számítógép előtt böngészve alaposan körülnézni, hiszen egy-egy azonos kategóriájú hazai wellnesshétvége között akár 20 ezer forintos különbség is lehet. A világhálón keresztül könnyen lefoglalhatjuk, vagy akár ki is fizethetjük a kiválasztott utazást.

Ajánlatunk:
www.szilveszter-utazas.lap.hu;
www.startutazas.hu;
www.travelport.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őssejttel beültetett remény

Győr-Moson-Sopron - A szakorvosok óvatos kétkedéssel fogadják az őssejtkezeléshez kötődő… Tovább olvasom