Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szikra József önálló estre készül

Mintha saját lakásában látná vendégül a nézőket Szikra József, a győri színház színművésze, aki önálló esttel készül pályafutása 40. évfordulójára. A rendhagyó műsorban megelevenednek legemlékezetesebb alakításai, köztük a Légy jó mindhalálig Valkay tanár ura.
Negyven éve van a pályán, s harminc éve a győri színház művésze Szikra József - ez a kettős évforduló adta az ötletet egy önálló esthez. Pontosabban a színész 250 oldalas önéletrajza, azt elolvasva javasolta ugyanis barátja, Benkő József rendező, producer, hogy állítsák színpadra kötetlen formában pályafutásának állomásait.


- Nem hétköznapi este lesz, hiszen nem arról van szó, hogy kiállok és verseket vagy monológokat adok elő. Sokkal inkább olyan lesz, mintha a saját lakásomban látnám vendégül a nézőket, miközben a barátom beszélget velem, szemezget az életrajzomból - mndja Szikra József, aki izgatottan készül az ominózus áprilisi estre.

Megelevenedik majd Szikra József talán legemlékezetesebb szerepe, a 90-es évek elején a Légy jó mindhaláligban játszott Valkay tanár úr figurája, amelyre ma is sokan emlékeznek.

- Az valóban katartikus előadás volt, 66-szor játszottuk, mindannyiszor telt házzal és hatalmas sikerrel! Amikor lement az utolsó előadás, mindenki zokogott, még az idősebb, rutinos színész kollégák is... emlékszik vissza Szikra József.

S persze szóba kerül a jelen egyik nagy sikere, a Gézagyerek is, amelyben Szikra József homlokegyenest más karakter bőrébe bújik, mint a pedáns Valkay tanár úr.

- Egy lepukkant, lecsúszott, ötvenes hajléktalant alakítok, akinek az életben semmi sem jön össze, sem a munkában, sem a magánéletben. Egy sors - és ez a legfontosabb, minden szerepben egy-egy sorsot a színpadra vinni. Nagy feladat és nagyon élvezem! - mondja a színész.

"Jöjjön hozzám vendégségbe!" - Szikra József önálló estje, április 20., 19 óra, Győri Nemzeti Színház/Kisfaludy terem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemisták gyakorlata a Nokiánál

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János
Karának hallgatói a nyelvi oktatást… Tovább olvasom