Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szijjártó visszavonatná az egészségbiztosítási törvényt

Magyarország - „Nem toldozgatni-foldozgatni kellene a kormánynak az egészségbiztosítási törvényt, hanem visszavonnia azt" – jelentette ki a kisalfold.hu kérdésére Szijjártó Péter győri országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs vezetője, akit a március 9-i népszavazás óta eltelt időszak fejleményeiről kérdeztünk. Ismert, hogy azóta több szocialista politikus nyilatkozott arról, hogy újraírnák a jogszabályt, és a rendszerbe mégsem engednék be a magántőkét.
Szijjártó Péter emlékeztetett rá: a Fidesz már benyújtotta javaslatát az Országgyűlésnek a „társadalmi ellenállással dacoló" törvény hatályon kívül helyezéséről. „A nagy rendszerek időnkénti reformjára szerintünk is szükség van, de úgy nem lehet nekiállni, hogy előtte nem kérik ki az emberek véleményét. A kormánnyal ebből a szempontból két vitánk van. Egyrészt mi úgy gondoljuk, hogy csak a társadalmi és szakmai szervezetekkel való megegyezés után lehet belefogni bármilyen nagy átalakításba. Másrészt úgy látjuk, a reformhoz előbb pénz kell, míg a kabinet első lépésként pénzt vont el" – hangsúlyozta a politikus.

A kommunikációs vezető elmondta, a Fidesznek jelenleg egyetlen célja van: az, hogy rábírja a kormányzatot arra, tegyen eleget a népakaratnak. Ő úgy véli, pitiáner bosszúról van szó akkor, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt állítja, nincs pénz a vizitdíj és a kórházi napidíj miatt kieső összegek pótlására. Felhívta a figyelmet arra, hogy csupán a minisztériumi luxuskiadások elegendő fedezetet nyújtanának erre. Példaként a még el sem indult új tulajdonosi program kommunikációjára szánt 1,6 milliárd forintot vagy a 370 millió forint összértékű gépkocsibeszerzéseket említette meg. Hozzátette: az európai összevetésben második legmagasabb adó- és járulékteherből jutnia kellene az egészségügy megfelelő működtetésére, ami ráadásul az állam alkotmányban előírt feladata. Szijjártó Péter megjegyezte: a kormány magatartása ebből a szempontból alkotmányellenesnek is nevezhető.

Olvasóink írták

 • 8. joco1 2008. március 26. 05:51
  „Reform: a fidesz, de leginkább a "fővezérük" azokat a "dolgokat" tervezte bevezetni kormányzásuk alatt,amit a szoc-lib is akar, de nem volt idejük. A hatalom visszaszerzése érdekében megprobálnak mindent, rájöttek, hogy az emberek-nagyrésze-hajlamos a sz.balos retorikának "bedölni", igy most a korábbi liberális majd neokonzervativ párt már "balos" szinezetü-szélsőbalos-politikát folytatt. Na de erre van egy nagyon jó idézet:"Senki nem lépheti át saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerüségére gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor elöbb-utobb erkölcsileg megsemmisül, kiürrül és zörögni kezd, mint a mákgubó összel, ha fujja a szél" (1993; a liberális Orbán Viktor mondta ezeket a mondatokat)”
 • 7. reform 2008. március 25. 09:00
  „Szíjjártó Pétert az ország botrány politikusának tartom. Már az sem igaz,amit kérdez. Mint Győr "főpolgármestere" olyan dolgokról nyilatkozik,melyeket már ők is megpróbáltak anno bevezetni,de csak a dolgok tárgyalásáig jutottak el,nem merték a köz tudomására hozni. Nem ártana ,ha felíratna dr. Dézsivel néhány dózis Cavintont.”
 • 6. load 2008. március 23. 23:17
  „Egy kórházi ágy éves fenntartási költsége 5 és félmillió forint.
  60 ezer ilyen ágy van.
  Az ágyak 25%-án nem fekszik beteg.
  Ez 15 ezer ágy, aminek költsége 82 milliárd forint.
  A balhét mi visszük el.
  Az adófizetők.
  Effelől ne legyenek kétségeid!
  Kóka és Gyurcsány összes vagyonával ezt legfeljebb 3 hétre tudná finanszírozni.
  Ha akarná.
  De nem akarja.
  A balhét mi visszük el Laci Bácsi.”
 • 5. Laci bácsi 2008. március 22. 23:00
  „Az egészet az SZDSZ csinálja, de most kussol, hogy az MSZP vigye el a balhét! Pedig az SZDSZ verte át az EÜ törvényeket, benne a dijakat is! Nem csinálná, ha nem érné meg nekik! Most kapkodhatnak, ha elesnek egy nagy üzlettől. Menjenek oda, ahol olyan EÜ biztosítás van, amilyet ránk sakarnak eröltetni!
  Vigye el a balhét GYúrcsány? Vigye Kóka, meg a mecénaásaik!
  A mi betetgeink alól ne adják el az ágyta is!”
 • 4. joco1 2008. március 22. 11:57
  „B.Ödön.: Eltörölték a Te 3 pontodat. Hát most az a baj?A többit amit irogattál azt pont a Te sz.balos retorikával fellépő fideszed akarja bevezetni.Ja és kedves sziszike mikor csinál már "rendet" saját kicsi györi "birodalmában"?”
 • 3. Lazur 2008. március 22. 08:51
  „Ödön ha szocialista tervgazdálkodást akarsz feltétlenül szavazz a Fideszre.”
 • 2. Didi 2008. március 22. 08:30
  „Szijjártó!

  Tudjátok Ti, hogy mit akartok egyáltalán?
  Azon kivül, hogy a kormányt el kell zavarni!”
 • 1. Börönd Ödön 2008. március 22. 08:18
  „Ami fölháborító, hogy a kormány nem a népszavazásnak megfelelően módosította a törvényt! A nép arról szavazott, hogy 2009. január 1-jétől töröljék el a 3 kérdéses tételt! Most akkor ügydöntő volt a népszavazás, vagy nem ügydöntő? Ezért vannak kieső tételek, mert már megint kapkodnak!
  Alig várom, hogy visszatérjünk a jól bevált szocialista demokráciához, és a tervgazdálkodáshoz melyre a kommunikációs- és propagandavezér utalni tetszett! 2010-től remélem újra működni fog! Lesz társadalmi megegyezés is és a békekölcsönből pénz is a nagy rendszerek átalakításához! Hajrá Magyarország!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségpiac kilenc városrészben

Győr - Kilenc városrészben rendezik idén Győrött március végétől május elejéig az… Tovább olvasom