Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Szijjártó végrehajtást kér az MSZP ellen

Győr - Bírósági ítélet végrehajtását kezdeményezi Szijjártó Péter a Magyar Szocialista Párt ellen – közölte lapunkkal a győri fideszes politikust képviselő Szalay Péter ügyvéd.
Tájékoztatásából kiderült, hogy az országgyűlési képviselő tavaly júniusban megnyerte az MSZP ellen indított pert. A Fővárosi Ítélőtábla úgy döntött, hogy a baloldali párt megsértette a felperes becsülethez és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy városi elnöksége a Kisalföldben 2007 márciusában a következőket jelentette meg: „Szijjártó Péter jól működő (önkormányzati) cégek hírnevét (...) taszítja sárba pusztán azért, hogy az átláthatóan gazdálkodó városi cégek tönkretétele, összevonása árán lophassák ki a város vagyonát."

A bíróság eltiltotta az MSZP-t a jogsértő magatartástól, valamint arra kötelezte, hogy saját költségén jelentessen meg elégtételt adó közleményt, amely magában foglalja a jogsértésért történő sajnálkozást is. A pártot nem vagyoni kár, 250 ezer forint megfizetésére is kötelezte. Az MSZP az ítéletekben foglaltakat nem hajtotta végre, noha Szijjártó Péter jogi képviselője erre az MSZP-t képviselő ügyvédet tavaly októberben felszólította, illetve megkereséssel fordult az MSZP-t más ügyekben képviselő budapesti kollégájához is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkapta a 238 milliót a gönyűi fogadó

Gönyű - Aláírták a felek a gönyűi postakocsi-fogadó projekt támogatásáról szóló szerződést. A… Tovább olvasom