Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Szijjártó Péter Győrben: a fiataloknak is akarnia kell a sikert

Március 15. egyik legfőbb üzenete, hogy a magyar nemzet akkor képes nagy dolgokra, ha egységes - jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön Győrben, a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnáziumnak a nemzeti ünnep alkalmából tartott megemlékezésén.


A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: az 1848/49-es forradalom és szabadságharc arra emlékeztet, hogy a magyar egy igazi szabadságszerető nemzet, amely kizárólag a szabadság rendjében érzi jól magát.

"Büszkék lehetünk arra, hogy a nagyhatalmaknak, bár sokszor megpróbálták, nem sikerült megtörniük minket, fenn tudtunk maradni és ma örökösei lehetünk egy ezer éves keresztény kultúrának" - jelentette ki.

Úgy vélekedett: 1848-ban azon gondolat köré szerveződött a nemzet, hogy az új legyőzi a régit. Ez azt jelentette, hogy a szabadság eszménye felülkerekedett a birodalmi alávetettségen.

Most, 167 évvel később - folytatta a politikus - újra egy új korszak kapujában állunk. A világ változásai még viharosabbá váltak; ennek lehetőségeivel pedig élni kell, mert ami ma lehetőség, holnap csak ábránd lesz.

A magyarok pedig az elmúlt évben bebizonyították, hogy az erősek és a bátrak nemzete, bebizonyította, hogy a magyar egy nagyra hivatott nemzet - fogalmazott.

Hozzáfűzte: ugyan mindig mindenkinek megadjuk a tiszteletet, ám ez nem összekeverendő az önfeladással és a behódolással.

Ebben a helyzetben a magyarok bizalmával kitüntetett mindenkori kormányoknak azért kell dolgoznia, hogy Magyarország érdekeit szem előtt tartva ne engedjen a külső és belső nyomásnak - mondta.

Nem elég, hogy a politikusok egy része akarja a sikert, ezt a többi között a fiataloknak is akarnia kell. "Bennetek, magyar fiatalokban van Magyarország jövője, legyetek bátrak mert megéri!" - szólt hallgatóságához Szijjártó Péter.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen fordulhatnak a stabil bankokhoz

Hogyan érte a pénzügyi szektort a brókercégek botránya? Interjú a Duna Takarék Bank elnök-ügyvezetőjével. Tovább olvasom