Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Szijjártó Péter elküldte levelét Borkai Zsoltnak

Győr - Szijjártó Péter győri fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselő elküldte Borkai Zsoltnak azt a levelet, amelyben eseti bizottság létrehozására tesz javaslatot a városi cégek tervezett összevonása kapcsán kialakult vitában.
„Az elmúlt napok-hetek folyamán egy értelmetlen, ám annál indulatosabb vitával terheltük Győr közéletét. A győriek teljes joggal azt várják el tőlünk, hogy eskünkhöz és a választók akaratához hűen a város és az itt lakók érdekében dolgozzunk. Az értelmetlen vita – melynek tárgyával ráadásul nem vagyunk, mert nem lehetünk tisztában – nem ebbe az irányba mutat. Itt az ideje tehát lezárni a sehová sem vezető kirohanásokat, üzengetéseket.

A hírekben felmerült esetleges győri önkormányzati vagyonkezelő cég létrehozása hosszú évekre, évtizedekre meghatározza a város fejlesztésének lehetőségeit és irányait. Egy ilyen döntést csak megfelelően alapos és körültekintő előkészítés után lehet meghozni. Mivel a döntés valamennyi győri polgárt érinti, ezért tisztelettel indítványozom, hogy Győr Megyei Jogú Város Közgyűlésében képviselettel rendelkező valamennyi párt és szervezet bevonásával informális egyeztető fórumként működő eseti bizottságot hozzunk létre, melynek keretein belül lehetőség nyílik a széles körű konzultációra.

Döntésünknek alapvetően két célt kell szolgálnia: a győriek életét könnyebbé és kellemesebbé kell tennünk. Ez azonban csak együtt, közösen lehetséges.

Tisztelettel kérem, hogy tájékoztasson kezdeményezésemmel kapcsolatos álláspontjáról és egyúttal tisztelettel javaslom, hogy a soron következő közgyűlés előtt személyesen konzultáljunk az eseti bizottság létrehozásáról" – olvasható a levélben.

Olvasóink írták

 • 4. penge 2007. november 20. 14:26
  „Ad 3.)
  Ha gyakorlott gazdasági szakértőknek lehet nevezni a katedra mellett elméleti oktatást adókat...
  "Szakmai anyagnak" már rég el kellett volna készülnie, mert így elég hitelten a holding erőltetése. Megelőzte kordély a lovakat! Itt egyébként sem a holding a kérdés, ez csak egy eszköz, ami lehet jó és rossz is. Lássunk már a dolgok mögé! Miért csak 4-5 öt cégről van szó? A városnak több gazdasági társaságban van érdekeltsége és a vagyongazdálkodáshoz még más is tartozik! Ja, hogy ebből a négy öt cégből lehet majd későb kicsemegézni a nyereséget adó részeket, netán eladni=privatizálni.”
 • 3. szaboz 2007. november 20. 13:37
  „Kedves Szíjártó úr !. Nem eseti bizottságra van szükség, hanem szakemberek javaslatára. A vagyonkezelővel, vagy nélküle döntés nem politikai kérdés, kőkemény szakmai. Hozzáértő szakemberekkel kellene tanulmányt iratni és javaslatot kérnii (Pl Közgazdasági és Államigazgatási Egyetem professzorai), és nem a politikusoknak kellene eldönteni. (Főleg nem Németh Zolinak, aki nem kompetens szakember ebben a kérdésben)”
 • 2. joco 2007. november 20. 11:21
  „Virág: Várj addig mig ovi vissza jön az erdélyi körutjárol, majd ujból meg fog szolalni Sziszi”
 • 1. virág 2007. november 20. 09:48
  „S mi lesz Németh Zoltán alpolgármestr úrral? Érte ki szólal meg?
  Mivel a KDNP pogramjában benne szerepeltetik aprivatiáció szó, ezért ebbeől övetkezően teljesen fölösleges is eseti bizottságot létrehozni.
  A privatizációt nem szavad támogatni és passz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már szerelik az ünnepi díszvilágítást

Győr - Megkezdték Győrött az ünnepi díszvilágítás szerelését. A karácsonyi fények hamarosan, a… Tovább olvasom