Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Szijjártó kérdése a Széchenyi térről

Győr–Budapest - Szijjártó Péter győri országgyűlési képviselő a parlamentben kérdést intéz Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez Mikor lesz pénz a győri Széchenyi tér felújítására? címmel.
A szövegben ez áll: „Győrött nemcsak évek, hanem évtizedek óta minden városvezetés célul tűzi ki maga elé Közép-Európa legszebb barokk terének, a város főterének, vagyis a Széchenyi térnek a felújítását. A hangzatos ígéreteken és a nagy szavakon kívül eddig semmi, azaz egyetlen kapavágás sem történt. A mostani városvezetés elkészítette a tér felújítási és átalakítási terveit, melyeket a tervtanács elfogadott.

Ezután a város pályázatot nyújtott be a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz a beruházás támogatására. A tanács elnöke, aki egyben szocialista országgyűlési képviselő is, azt ígérte, hogy még 2007 őszén döntés születik a pályázat támogatásáról. Erre azonban csak 2008. április 10-én került sor, amikor is a fejlesztési tanács 900 millió forintos támogatást javasolt Győr számára. Közben számtalan nyilatkozat hangzott el a tanács elnökétől, amelyekben a támogatás megszavazására és megérkezésére tett konkrét ígéreteket. A városi közgyűlés egyik szocialista képviselője ezt a javaslattételt pedig úgy interpretálta, hogy a város 900 millió forintot kapott a fejlesztési tanácstól. Mindannyian tudjuk, hogy ez a kijelentés a fejlesztési forrásokra vonatkozó döntéshozatalról szóló tudás teljes hiányáról tanúskodik.

Miniszter úr, kérem, tájékoztasson arról, hogy mikor dönt a kormány a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács javaslatáról, és mit tesz azután annak érdekében, hogy a források valóban meg is érkezzenek Győrbe. Kérem, tájékoztasson arról, hogy a regionális fejlesztési tanács által javasolt összeget mikor kapja meg Győr városa."

Olvasóink írták

 • 5. ken 2008. április 29. 09:59
  „Ő legalább dolgozik. A Baloghról csak akkor hallani, ha szarházizva végigüvölti a győri belvárost...”
 • 4. Gipsz Jakab 2008. április 29. 08:16
  „Tényleg akkora hír az, ha valaki "dolgozik", hogy cikk legyen az újságban benne? Elszomorító...”
 • 3. ken 2008. április 28. 16:49
  „250 milliárdot vettek ki még a vizitdíj bevetése előtt az egészségügyből. Hol a lé? Tényleg nem értik ezt a szocifanok, vagy nehéz a felfogásuk, mint ennek a miracle nevűnek. Vizitdíj előtt is volt élet, vagy olyan szelektív az emlékezetetek, mint az állami vagyon elsíbolása után?”
 • 2. Cain 2008. április 28. 15:37
  „És hol az a pénz amit elvettek az orvosoktól akkor amikor bevezették a vizitdíjat, mondván majd megéltek a vizitdíjakból befolyó összegből. Elvitte a 4-es metró vagy a kormányzati negyed ?”
 • 1. miracle 2008. április 28. 13:31
  „Sajnos kell a pénz a vizitdíj pótlására, Szijjaskám...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönőrök kerestetnek

Már a munkaügyi központon keresztül is keresnek Győrött börtönőröket, ám a parancsnok szerint a… Tovább olvasom