Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Szíj Melinda beköltözhetett a Megaházba

Teljesült a győri külkereskedelmi ügyintéző, Szíj Melinda álma: bejutott a Megasztár 5 döntőjébe.


Keskeny Márkkal vívott párbajt, s a Hair musicalből ismert Aquarius című dalt adták elő. A nézők szavazatai alapján végül Melinda örülhetett, s első hölgyként került be a legjobb 13 énekes közé.

Fekete Dávid és Nguyen Thanh Hien után újabb megadöntőssel bővült a megye, ezúttal a győri Szíj Melinda személyében, miután szombaton este bejutott a TV2 tehetségkutató műsorának, a Megasztár ötödik szériájának legjobbjai közé.

Szíj Melinda és Keskeny Márk produkciója a TV2 Megasztár ötödik szériájában.

Melinda ellenfele a férfi szoprán hangon is énekelni tudó fiatalember, Keskeny Márk volt, s az Aquarius című dalt adták elő. A zsűrit megosztotta a két szereplő, Mester Tamás a 41 éves asszonyra szavazott, míg Friderikusz Sándor a vékony hangú fiatal mellett voksolt.

A zsűri harmadik tagját, egyben az egyetlen hölgyet, Eszenyi Enikőt is inkább Melinda produkciója nyűgözte le. Végül a nézők döntöttek, s szavazataik alapján Melinda költözhetett be a megaházba.

A rangidős megadöntős élete fenekestül felfordult, mióta részt vett a Megasztár első válogatásán, s most kimondhatatlanul boldog, hogy beválasztották a legjobbak közé, bár jobban örült volna, ha húsz évvel ezelőtt történik vele mindez.

A megasztáros párbajt követően a 13 döntős Melindával együtt beköltözött a megaházba, s ha épp nem próbál, akkor valamilyen programon vesz részt.
A megasztáros párbajt követően a 13 döntős Melindával együtt beköltözött a megaházba, s ha épp nem próbál, akkor valamilyen programon vesz részt. Fotó: TV2.

Azt, hogy a több tízezer versenyző közül végül a döntőbe, azaz a legjobb 13 közé jutott, a sors megkésett ajándékának tartja. A fontos eseményen természetesen az asszony családja is jelen volt, s az első sorból szorítottak az aranytorkú énekesnőért.


A Megasztár 5 döntősei

A nézők és a zsűri döntése alapján a következő 13 énekes, illetve formáció versenyezhet majd a Megasztár 5 döntőiben: Giorgio, Kökény Attila, Kállay-Saunders András, Szíj Melinda, Fivérek, Gusztos Bence, Patai Anna, Adam’s Comedy, Varga J. Bernadett, Szeleczki Dávid, Lakatos Yvette, Csonka Andreas és a zsűri megmentettje, Tolvai Renáta.Előzmény:

Túl az összes Megasztár-válogatón és túl néhány szereplésen, a megajelölteknek az első élő adásban párbajban kell majd megküzdeniük. Ma kiderül, melyik 13 versenyző kerül a Megasztár 5 döntőibe.

Egymás mellett, de mégis egymás ellen énekelnek szombaton este a TV2 tehetségkutató produkciójának versenyzői. Kettesével ugyanazon dalban kell összemérniük tudásukat, tizenkettejük sorsáról most csakis a nézők döntenek, egy versenyző továbbjutásáról a zsűri szavaz.

Szíj Melinda. TV2- Megasztár 5 középdöntő-2. adás. Forrás: YouTube.

Továbbra is – egyetlen Győr-Moson-Sopron megyei jelöltként – küzd az év hangja címért a győri külkereskedelmi ügyintéző, Szíj Melinda.

A 41 éves, kétgyermekes édesanya családjában sok konfliktust okozott továbbjutása, lánya ugyanis nagyon ellenzi édesanyja megasztárbeli szereplését, így a tehetséges énekes nehéz helyzetbe került. Párja, Solymosi Péter próbálja biztatni kedvesét, több-kevesebb sikerrel...

– Nagyon nehéz időszak ez mindannyiunk számára, az elmúlt két hétben alig láttuk Melindát, folyamatosan készült a párbajra. Persze ezért nem neheztelünk rá, sőt, nagyon büszkék vagyunk, hogy idáig eljutott, hiszen több tízezer ember közül most a legjobb 24 között versenyez – mondja a megajelölt kedvese.

Szíj Melinda most élőben is megmutathatja tehetségét a show-ban. Fotó: TV2
Szíj Melinda most élőben is megmutathatja tehetségét a show-ban. Fotó: TV2

Presser nem ítél

Presser Gábor nélküli zsűri előtt szerepelnek ma este a Megasztár indulói, a zenész  nem tud részt venni a tehetségkutatón. A művész a magyar dal napja előtt esett el biciklijével egy erdei bringázás alkalmával, ám a zenész akkor még  nem foglalkozott az  ártatlannak tűnő balesettel. Később azonban nagyon erős fájdalmai jelentkeztek. Az orvosok  szigorú pihenést írtak elő.
Melinda hiába győzi meg újra és újra a zsűrit tehetségével, magában nem bízik, és úgy érzi, a közönség sem szereti, ráadásul szerinte későn jelentkezett a versenyre, s igazából ő nem is szeretne megasztár lenni. Állítása szerint menthetetlenül képzetlen a hangja, inkább a fiataloknak kell megadni a lehetőséget.

– Melindának szenvedélye a zene, s  gyönyörű hangja van, mégsem bízik önmagában. Pedig lenne rá oka.  Rengeteg ember szólítja meg az utcán,  dicsérik, sok sikert kívánnak neki – említi Péter, aki színjátszással és költészettel is foglalkozik.

A győri asszony párbajellenfele Keskeny Márk lesz, aki különleges szoprán hangjával hívta fel a közönség figyelmét.

 – Nem lesz könnyű dolga Melindának, de természetesen a családja szavazatára s biztatására már most számíthat – mondta el Solymosi Péter.

Szíj Melinda bemutatkozása. Forrás: YouTube.

A műsor ma este fél nyolckor látható a TV2-n. A Megasztár műsorvezetői Till Attila és Liptai Claudia lesznek.  Világszínvonalú hang-, fény- és látványvilággal készül a műsor. A műszaki személyzet hetek óta építi a díszletet, amelyhez 25 kamion szállította az elemeket. A közel 1000 négyzetméteres területen elhelyezkedő színpad és a 700 férőhelyes nézőtér felépítéséhez 11.000 méter vasszerelvényt, 1100 méter neoncsövet használtak fel. A díszletelemek 1200 négyzetmétert tesznek ki, súlyuk 80 tonna. A körülmények tehát maximálisan adottak, hogy a legenda tovább éljen és év végére kiderüljön, ki lesz az év hangja 2010-ben!

Négy győztes egy dalban

Az idei Csillagdalt hosszas keresgélés után, több száz munkából választották ki. Végül egy svéd dalszerzőpáros zenéje lett a befutó, a magyarországi verziót Romhányi Áron hangszerelte, a dalszöveg pedig Orbán Tamás tollából származik. Az eddigi négy Megasztár-győztes: Tóth Vera, Rúzsa Magdolna, Molnár Ferenc és Király Viktor énekli majd a Megasztár 5.  ˝himnuszát˝, a Hangrobbanást.


A hozzászólási lehetőséget a személyeskedő hangvétel miatt felfüggesztettük - a szerk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dunaszerdahelyi fiatalok tragédiája Vámosszabadinál - galéria

Eddig ismeretlen okból megcsúszott, majd fának csapódott egy dunaszerdahelyi férfi vezette autó… Tovább olvasom