Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Szigorúbb lesz a gépjármű-szakoktatói vizsga

Magyarország - Magasabb szakmai felkészültség és gyakorlat kell majd a gépjármű-szakoktatói vizsgához. A rendelet nyáron hatályba léphet.
– Még csak a minisztériumi rendelet vázát ismerjük, de az biztos, hogy a szakoktatói vizsga elméleti és gyakorlati tantárgyai magasabb felkészültséget igényelnek a jövőben – mondta a Kisalföldnek Tóth Zoltán, a nyugat-dunántúli regionális igazgatóság főosztályvezetője, aki baleset-megelőzési szempontból fontosnak tartja a változó rendelkezést.
Az új törvény alapján valószínűleg megszűnik a járművezetői kategóriák „átruházása”, azaz ha egy oktató jogosítványt szerez egy felsőbb kategóriából, azt automatikusan nem, csak oktatói különbözeti vizsgával taníthatja. Tóth Zoltán szerint többek között azért is szükséges az újítás, mert több vád is érte a képzést, melyek szerint alacsony színvonalúak az elméleti foglalkozások és a gépjárművezető-oktatók sem tartják be a kötelező gyakorlati óraszámot. Tóth Zoltán elárulta, hogy az elmúlt két évben egyáltalán nem képeztek oktatókat. Nyártól várhatóan újra kezdetét veszi a tanfolyam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halászi és Esztergom - a legnagyobb takarékszövetkezet lett

Győr - Egyesülési megállapodásról döntött a Halászi és az Esztergomi Takarékszövetkezet.… Tovább olvasom