Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Szigorúan ellenőrzik a kamionokat

Mikor fogják kitiltani Győrben a Szent István úton éjszaka közlekedő kamionokat?- kérdezet egy olvasónk.
SMS

Kérdezném attól, akire tartozik és intézkedni tud: mikor fogják kitiltani a Szent István úton éjszaka közlekedő kamionokat? Túl kicsi a figyelmeztető tábla!
A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, Kóczán László alezredes elmondta lapunknak, hogy szigorúan ellenőrzik a súlykorlátozás betartását. Az 1-es számú főút Győrön átvezető szakaszának keleti és nyugati bejáratánál – a Bisinger híd előtt és a Béke híd felhajtójánál – 20 tonnás súlykorlátozó táblák vannak kihelyezve.
Az ennél nagyobb összsúlyú szerelvények meg sem próbálják ezt megszegni, hacsak el nem tévednek.

A Magyar Közút Kht. felmérései szerint a Bisinger híd és a Baross út között naponta 880 tehergépjármű közlekedik, míg a Baross út és a Béke híd között 890. Ezzel szemben a számláláskor Ikrény és Likócs között 5324 teherszerelvény haladt át. A városba csak a KRESZ szabályainak megfelelő összsúlyú teherautók hajtanak be.

Az ellenőrzésekkel kapcsolatban az alezredes elmondta, hogy 2004 tavaszán egy hétig napi 24 órás ellenőrzést végeztek. Tavaly minden országos és megyei közúti akció részeként folytattak ellenőrzést az 1-es főút városi szakaszán, összesen több mint száz alkalommal. Ezenkívül a győri kapitányság napi közlekedési járőrszolgálatának útvonalába esik a Szent István út, s a járőrök intézkednek, ha szabálytalanságot tapasztalnak.

A rendőrség tapasztalatai szerint az összsúlyt meghaladó járművek elkerülik ezt a belvárosi szakaszt. Más a helyzet a 20 tonna alatti összsúlyú járművekkel, amelyekre nem vonatkozik a tilalom. A lakosság azokat látva gondolhatja, hogy nagyobb tömegűek, s megszegik a tiltást. Rájuk azonban a kamionstop korlátozásai tartoznak, amit szigorúan ellenőriz a rendőrség.

Kóczán László hozzátette: az 1-es főút likócsi bevezetőjénél gyakran végeznek súlymérést a közútkezelő munkatársai. Ez is garancia arra, hogy a megengedettnél nagyobb összsúlyú járművek ne hajtsanak fel a főútra, s ne tudjanak áthajtani a városon. Az alezredes szerint a kisebb összsúlyú járművekkel fuvarozók maguk is szívesen elkerülnék a várost, de több úti célhoz nem vezet elkerülőút.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr 12 milliót költ kapcsolatokra

A korábbi években megszokottnál egyötödével kevesebbet költ Győr idén nemzetközi kapcsolatokra. Tovább olvasom