Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2014. 08. 30. szombat - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Szigorodik a belvárosi behajtás Győrben

Szigorodik a belvárosi behajtás Győrben

A győri közgyűlés csütörtöki ülésén jelentősen szigorította a belvárosi behajtási rendet.

kisalfold.hu - 2010.06.24. 18:57
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Borkai Zsolt polgármester előterjesztését 25 képviselő támogatta, emellett 1 nem és 5 tartózkodás szavazat is érkezett. A politikus az ülésen kifejtette: véget kell vetni a jelenlegi kaotikus állapotoknak, amikor a sétálóutcás övezetben rengeteg autó közlekedik.

A képviselő-testület által elfogadott, július 1-jén hatályba lépő rendelet jelentősen korlátozza azok számát, akik járművel behajthatnak a Belváros korlátozott forgalmú és korlátozott várakozású övezetébe. A szigorítás az ott élőket nem érinti, ők gyakorlatilag a korábbi szisztéma szerint egész nap bármikor megközelíthetik otthonaikat.

A terület egy részére afféle műszaki zárat telepítenek (ez természetesen nem készül el a jövő hétre). A Káptalandombról már ismerős süllyedő oszlopos kapukat helyeznek el a Bécsi kapu téren, a Rákóczi Ferenc utcában a Teleki utca sarkán, valamint a Széchenyi tér sarkán, a Kisfaludy utcában a Czuczor utca sarkán, a Czuczor utcában a Kisfaludy utca sarkán, valamint a Káptalandomb Dunakapu tér felőli feljáratánál. Ezek kártyával lesznek nyithatók, amihez csak szűk kör juthat hozzá.

˝Cserébe˝ a kapun belül 30 perc várakozási idő helyett 45 perc tartózkodási idő jár.

A díjszabás a lakók számára nem változik, mások számára viszont az engedélyek drágulnak. Áruszállítás változó rendszámra például 45 ezer forintba fog kerülni.

A behajtási díjszabás a belvárosban élők  számára nem változik, mások számára viszont az engedélyek drágulnak.
A vitában Kun András szocialista frakcióvezető kritizálta, hogy az előterjesztést nem előzte meg alapos egyeztetés, s többek között emiatt azt szerette volna elérni, hogy a közgyűlés vegye le napirendről a témát. A képviselők többsége ezzel nem értett egyet.

Németh Zoltán alpolgármester azt hangoztatta, hogy ő maga több egyeztetést folytatott az üzemeltetőkkel és az érdekképviseletekkel. Reményét fejezte ki, hogy az új rendelet tehermentesíteni fogja a gyalogoszónát.

A közgyűlés nagy többséggel – 26 igen szavazattal, 1 nem és 3 tartózkodás mellett – hagyta jóvá, hogy szeptember 30-ával olvad egyetlen cégbe, a már korábban létrehozott  Győr-Szol Zrt.-be az Inszol zrt., a Győri Hőszolgáltató Kft., a Győri Kommunális Szolgáltató Kft., valamint a Győri Városfejlesztési Kft. Az új egységes vállalat saját tőkéje 12,5  milliárd, ebből jegyzett tőkéje 4,5 milliárd, eredménytartaléka  pedig 6 milliárd forintra rúg.

A képviselők felosztották a mikro- és kisvállalkozások munkahelymegőrző támogatására szolgáló 100 millió forintos keretet. A 313 pályázó közül 159 részesül támogatásban, amely 283 állás megtartásához járul hozzá.

A közgyűlés zárt ülésen döntött az idei Szent László-érmesekről, akik a június 27-i díszközgyűlésen vehetik át a kitüntetést. Az elismerésben ezúttal Németh Tibor, a Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója, Győri Imre kanonok, gyárvárosi plébános, valamint Katona Tibor, a székesegyház karnagya részesül. Még egy személyi döntés született az ülésen: a Kossuth Lajos Általános Iskolát Papp Gyöngyi irányítja a következő egy évben.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 9. ssolitude 2010.06.27. 06:58

Azér´ a Jaguáros butikos most is belekerül a ´szűkkörbe´, ugye? Áruszállítás címén.
Nem szigorítani kell, hanem a meglévőt betartatni.Megy a mutyi itt is, mint az egész országban.

Moderálásra küldöm 8. kivagyokén 2010.06.25. 09:39

Ismét "okos" és "megfontolt" döntés, a vezetők részéről. És jó drága. Persze vannak akik jól fognak járni.
Pedig nagyon egyszerű, rendelet eddig is volt. Egyszerűen be kell tartatni. Persze ha nem megy.......

Moderálásra küldöm 7. HarconaMarcos 2010.06.25. 09:27

A behajtás szigorodik...
Rideg. :-)

Moderálásra küldöm 6. jg 2010.06.25. 08:06

5. értelem

Nem valami találó nevet választottál magadnak a hozzászólásodból ítélve!

Moderálásra küldöm 5. értelem 2010.06.25. 06:54

Az biztosnak látszik, hogy a mozgáskorlátozottaknak még a látványától is megfosztják a belvárosiakat, hiszen aki nem tud több száz métert megtenni, de nincs rokkantkocsija az ezentúl be sem juthat a FIDESZ által lezárt városrészekbe. Tényleg Győriek! Hányan vannak a megválasztatott jelenlegi városvezetésben akiket ide köt a gyökerük, itt születtek?

Moderálásra küldöm 4. PaPa 2010.06.25. 06:45

Eddig is volt egy Győri rendelet csak azt be kellet volna tartatni. Reggel 9-ig lehet a boltokat feltölteni majd du 18.-tól megint szabad volt a behajtás.
Ezeket a gépeket meg lehet nézni melyik maszek kft. fogja üzemeltetni! Megint valami vissza fizetéses rendszer lesz! Közterületeseknek ugyan úgy ki lesznek adva azok rendszámok amikre rá sem szabad nézni.
Addig ameddig a rendőrt csak dísznek használják Győrben addig nem is kel, hogy kint legyenek az utcákon.

Moderálásra küldöm 3. háté 2010.06.24. 22:11

A fityesz slepp, a "segítők" ugyan úgy behajtanak ezután is, mint eddig!
Aki nem tejel a narancsnak vége!
--akinek van ideje, nézze meg kik hajtanak fel a káptalan dombra.
--utána írja le!

Moderálásra küldöm 2. oPTiKa 2010.06.24. 21:39

helyes...

Moderálásra küldöm 1. anya2007 2010.06.24. 21:13

Tényleg borzalmas a sok autó a sétálóutcában, de az áruszállítást mégis csak valahogy meg kell oldani. Miért nem lehetett egy szűk időintervallumot meghatározni? Ami eddig volt, az sem jó, mert 11 órakor sem lehetett normálisan sétálni, mert a gyereket úgy kellett elkapni a furgon mellől. Egyébként meg igen eltűntek a rendőrök, a biciklisekkel csinálhatnának valamit.Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...