Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Szigetköz fesztivál, cirkusz és falunap - hétvégi programajánló

Hétvégén megyeszerte szüreti programok és falunapok várják a kikapcsolódni vágyókat. Ajánlana egy programot? Írja meg!

Magyar Nemzeti Cirkusz előadása

Az előadásokra Kisalföld Hűségkártyával a jegyek 1000 forint kedvezménnyel válthatóak.

19. szezonjával a Magyar Nemzeti Cirkusz 2013-ben is útra kel, hogy nagyérdemű közönségét a hétköznapokból a csodák szférájába emelje, és megyénkben elsőként Győrbe érkeznek, de láthatóak lesznek még Mosonmagyaróváron és Sopronban is!

A produkció különlegessége, hogy Magyarországon elsőként láthatunk fehér oroszlánokat a porondon! A produkcióban látható lesz a spanyol Duo Alambria, akik 10 méter magasban, biztosító kötél nélkül táncolnak, a dallamos hangulatról a világhírű zenebohóc család, az itáliai Sterza Family gondoskodik, a Nemzeti Cirkusz sztárja: Szandra az indiai elefánthölgy is bemutatkozik, valamint Aladdin és Jázmin és az arab bazár forgatagát tevék, lámák, szürke és skót marhák keltik életre. A műsor színvonalát emeli a Nemzeti Cirkusz minden este élőben zenélő 8 tagú fúvószenekara.

Fergeteges magyar lovas produkcióval a porondon Richter József Jr. és zsoké csoportja is látható lesz. Fotó: magyarnemzeticirkusz.hu
Fergeteges magyar lovas produkcióval a porondon Richter József Jr. és zsoké csoportja is látható lesz. Fotó: magyarnemzeticirkusz.hu

Győr
Marcalvárosban (szokott helyen)
2013. szeptember 18-tól szeptember 22-ig
Kezdés időpontja:
Hétköznap: 18:00 óra
Szombaton: 15:00 és 18:00 óra
Vasárnap: 11:00 és 15:00 óra

Mosonmagyaróvár
az Itatónál (a szokott helyen)
2013. szeptember 25-től szeptember 29-ig
Kezdés időpontja:
Hétköznap: 18:00 óra
Szombaton: 15:00 és 18:00 óra
Vasárnap: 11:00 és 15:00 óra

Sopron
a Tesco melletti területen
2013. október 02-től 06-ig
Kezdés időpontja:
Hétköznap: 18:00 óra
Szombaton: 15:00 és 18:00 óra
Vasárnap: 11:00 és 15:00 óra
Váltsa meg 1.000 Ft kedvezménnyel belépőjegyét a győri (09.18.), mosonmagyaróvári (09.25) és soproni (10.02) 18 órakor kezdődő premier előadásokra!

I. Helyár kategória
Eredeti ár: 3.000 Ft
Kisalföld Hűségkártyával 2.000 Ft

Kedvezményes jegyek korlátozott számban kaphatók!

Kedvezményes jegyek a győri premier előadásra a Kisalföld Pavilonban (Győr, Baross út eleje) MÁTÓL, a mosonmagyaróvári előadásra a szerkesztősében (Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 14.) szeptember 17-től, a soproni előadásra szintén a szerkesztőségben (Sopron, Frankenburg u. 2/A) szeptember 24-től kaphatók!

Gyermekek számára 2 éves kortól jegy váltása szükséges.

Győr

Szeptember 14., szombat

Családi Nap

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Program:
10:00-14:00 ÖkoBusz, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudnivalók
10:00-11:00 Tűzoltó bemutató, a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltóinak bemutató gyakorlata, szerek, felszerelések
megtekintése.
11:00-12:00 Gabalyda bábszínház, műsor: Csipkerózsika

Egész nap légvár, fajátékok, rajzolás, színezés, foci, röplabda, közös szabadtéri főzés.

A gyerekeknek is külön programokkal készülnek a  szervezők. Fotó: Nagy Eszter
A gyerekeknek is külön programokkal készülnek a szervezők. Fotó: Nagy Eszter

Labda Napja
Aranypart

Strandkézilabda, kosárlabda, strandröplabda, lábtenisz reggel 9 órától.

Az erényöv titkos története - Mítosz és valóság
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum
Esterházy-palota

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum vándorkiállításának megnyitója, 17 órától. Megtekinthető: 2013. november 30-ig.


Győr

Szeptember 14., szombat

Paranoid, P.Box, Romer, Hungarica koncert

Szeptember 14-én, szombaton 19 órától kezdődik a HUNGARICA és a Romantikus Erőszak együttesek országos koncertsorozata.

A nemzeti rock ikonjainak számító két főzenekar mellett is mindenki úgy érezheti, hogy ˝igen, erre az estre mindenképp érdemes ellátogatni a győri Petőfi Sándor Művelődési Házba.˝

Az est sztárvendége Sáfár Öcsi és bandája lesz, az ŐS-P.BOX zenekar, akik időtlen idők óta nem jártak Győrben.

Garantáltan hatalmas hangulatot teremtenek majd, hisz olyan slágereket hoznak el, mint például a Vágtass velem!, Zöld, a bíbor...stb.

Már a kezdésnél érdemes jelen lenni, az estet ugyanis a győriek körében méltán népszerű csapat, a Felvidékről érkező PARANOID koncertje nyitja!
Kapunyitás: 18:30

Az esemény oldala itt található:
https://www.facebook.com/events/498591626889402/

HUNGARICA: Keresztes Vitéz:
http://www.youtube.com/watch?v=fjmfPesBwlQ

Szeptember 15., vasárnap

Győri régiségvásár
Az Árkád mögötti városréti piactér reggel 7 órától 14 óráig.

Ars Sacra Fesztivál

Szeptember 14., szombat 16 óra: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

A Magyar Ispita templom építéstörténete és az adakozó Szent Erzsébet oltárképe Bemutatja: N. Mészáros Júlia művészettörténész.

Szeptember 15., vasárnap 16 óra: Szent Imre templom

A Szent Imre templom művészeti értékeit bemutatja: Pápai Emese művészettörténész

Győr-Bácsa

Szeptember 15., vasárnap, a szombati rossz időre való tekintettel

Bácsai Falunap
Művelődési Ház mögötti füves terület

Színpadi programok:
14:00 Zenés kezdés
16:00 Megnyitó, köszönetet mond az árvízi védekezésben részt vállalok önzetlen segítségéért Bárány István, Győr-Bácsa Részönkormányzat elnöke. Utána kisbácsai óvodások „Vásári Forgatag " című műsora, majd a bácsai Gyöngyvirág Nyugdíjasklub kórusa. Őket a Csörgősipka Színház Ludas Matyi című előadása követi.
17:00 Garabonciás Együttes
18:00 Kisalföld Néptáncegyüttes műsora
19:00 Díjátadás
20:00 Fekete Dávid megasztár és zenész barátai
21:00 Video Disco és lézershow, Dj Opra Vilmos

Kísérő programok:
14:00-16:00 Kerékpárverseny gyermekeknek épített pályán
15:00-19:00 Népi játszótér ügyességi feladatokkal

Egyéb programok: városrészek vetélkedője, kézműves foglalkozások, íjászhodás, népi játszótér, lovaskocsikázás, ugrálóvár, jurta sátor.

A programok ingyenesek, az esőnap szeptember 15., vasárnap.


Ajánlana egy programot? Írja meg ide:online@kisalfold.hu , vagy a kommentek közé!

Tudósítana egy rendezvényről?
 Várjuk képeit és beszámolóit ide: tudosito@kisalfold.hu

Likócs

Szeptember 14., szombat

Likócsi nyárbúcsúztató
Közösségi Ház

Likócs egyik legrangosabb rendezvényén kórus, harmonikazenekar, néptánc és nóta szórakoztatja a közönséget. Sztárvendégek: Zalatnay Sarolta és Bede Fazekas Csaba.

Mosonmagyaróvár

Szeptember 13-15., péntek-vasárnap

VII. Szigetköz ízei, Vármegye Borai Fesztivál


A mosonmagyaróvári vár környékén 2013. szeptember 13-15-e között 7. alkalommal megrendezendő fesztivál látogatói eredeti magyar portékákkal, hagyományos vásári előadásokkal, ötletes népi gyermekjátékokkal, a swing-, a jazz-, a pop-, a blues-, a funky-zene és a cigánymuzsika ismert hazai képviselőivel találkozhatnak. A megye, sőt az ország határain túl is egyre népszerűbb, a szponzorok jóvoltából ingyenes fesztiválra az idén is 15-20 ezer embert várnak. A megnyitót Dr. Nagy István pol-gármester, országgyűlési képviselő és Dr. Schmidt Rezső, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar dékánja, illetve a főszervező Csalló Gábor tartja.

A hagyományőrző kulturális-gasztronómiai eseményen borfalu, kézműves vásár, művészeti programok, íjászat, csónak és gondola, illetve színes gyermekprogramok: bohócműsor, bütykölde és kalandpark, kisállat- és kutyabemutató. Idén is keresik a tehetségeket a Vármegye Szépe és Vármegye Hangja versenyen, lesz Vármegye Vitéze csapatépítő program is. A festői környezetben kínált hagyományos ételekhez minőségi borok, pezsgők és a kiváló pálinkák állnak a gasztronómia szerelmesei és a megéhezők, megszomjazók rendelkezésére. A fesztivál 40 órájába még 11 zenei produkció is belefér, itt lesz többek között Galambos Dorina és zenekara, Gájer Bá-lint, Éliás Gyula jr, Ellsa Valle kubai énekesnő, a Cimbali Band, a Koktél Zenekar, a Weisz Viktor Band, a Freeport zenekar és a sztárvendég: Charlie.

Az idei rendezvény sztárvendége Horváth Charlie lesz. Fotó: mixonline.hu
Az idei rendezvény sztárvendége Horváth Charlie lesz. Fotó: mixonline.hu

Mint minden esztendőben, az idén is lesz újdonság, most két Guinness rekordot szeretnének a szervezők felállítani. A résztvevők az Etyek-Budai Borvidékről ismert, 2012. évben boraival a Magyar Brands díjat elnyert Nyakas pincészet kínálta minő-ségi borok közül választhatnak: Nyakas Rosé, Budai Sauvignon Blanc, „Alig várom" Cuvée, Menádok Budai Chardonnay, Rajnai Riesling.

Szeptember 13-án 16.45 órára minimum 500 felnőttet várnak a színpadnál az egy-idejű borkóstolás új kategóriájának felállításához, 17.45 órakor pedig a leghosz-szabb koccintás eddigi 886 fős csúcsát kívánják átadni a múltnak. A borkóstolásra szeptember 6-ig lehet regisztrálni a facebookon, illetve személyesen a Borclub étteremben (Mosonmagyaróvár, Szent László tér 4.), a részvételi díj megfizetésével. A belépő tartalmazza a borokat, egy szép kristálypoharat, a Guinness képeken való megjelenést, és automatikus részvételi jogot a második rekordkísérletre is. A leg-hosszabb koccintás kísérleten előzetes regisztráció nélkül minden fesztivállátogató részt vehet, aki a borfaluban a szokásos módon egy fesztivál poharat és egy kóstolónyi bort vásárol.

Aészletes programot ide kattintva találja!

Szeptember 14., szombat

Cserkész piknik
Wittmann Antal Park


2013. szeptember 14-én ( szombaton ) 13:00 - 16.00 óra között, Mosonmagyaróváron a Wittmann Antal parkban várunk Téged és minden érdeklődőt.

Cserkészt és leendő cserkészt, egy játékos délutánra, melyen kipróbálhatjátok ügyességeteket és bátorságotokat, valamint megismerkedhettek velünk, és a cserkészettel.

Régészet napja
Hansági Múzeum

A programsorozat egy izgalmas korszakot idéz meg, a római birodalom végnapjait, amikor új, barbár népek tűntek fel a történelem színpadán s a római légiók vad germán törzsekkel csaptak össze. A kísérleti régészet segítségével igazi élménnyé válik a történelem, ahol minden kézbe vehető és kipróbálható.

Program:

15:00 Cselley-ház (Mosonmagyaróvár, Fő út 19.):
Ásó, ecset, hexakopter – Régészet a XXI. században c. kiállítás megnyitója. Köszöntőt mond: Dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár Város Polgármestere, országgyűlési képviselő, a kiállítást megnyitja: Dr. Tomka Péter régész

15:30-16:00 Legio Leonum Valentiniani és a Norde Gard – Északi Gárda hagyományőrző csapatok felvonulása a Magyar utcán

16:00-17:00 Bolyai (kis) Iskola sportpályája (Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 6.): római és germán fegyverbemutató alaki gyakorlatok
római-germán csatarekonstrukció, résztvevők: Legio Leonum Valentiniani és a Norde Gard – Északi Gárda

16:00-19.00 Mosonvármegyei Múzeum és múzeumkert (Mosonmagyaróvár, Szent István út 1.): tábori élőkép, kézműves bemutató és foglalkozás, Flavius Romanustól Arsipodáig – rómaiak és langobardok a Mosoni-síkságon.

Takács Károly tárlatvezetése a római és népvándorlás kori kiállításban római és germán haditechnikai- és fegyverbemutató római és germán viselet bemutató hexakopter bemutató és repülésszimulátor, élő történelemóra.

A programok a rendezvény ideje alatt ingyenesen látogathatók.


Ajánlana egy programot? Írja meg ide:online@kisalfold.hu , vagy a kommentek közé!

Tudósítana egy rendezvényről? Várjuk képeit és beszámolóit ide: tudosito@kisalfold.hu

Szeptember 15., vasárnap

19. Pannónia fotószalon kiállítás megnyitó

Flesch Károly Kulturális Központban.

Köszöntőt mond Széles Sándor Győr–Moson–Sopron megyei kormánymegbízott. A kiállítást megnyitja Szabó Béla a 19. Pannónia Fotószalon zsűrijének elnöke. A kiállítás szeptember 29-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Nyúl

Szeptember 14., szombat

Falunap "Szüreti hangulatban"

A rendezvényen felelevenednek a múlt idők hagyományai, együtt ünnepelhetik a szüret örömét. A programok skálája széles, a résztvevőket egészségnapi programokkal, germekprogramokkal, szórakoztató és sportprogramokkal, főzőversennyel és nyúli borokkal várják a szervezők.

A részletes programot ide kattintva találja!

Olvasóink írták

  • 1. ildesz2 2013. szeptember 13. 08:42
    „....családi nap hol lesz pontosan?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárással orvosolják a parkolóhelyzetet Győrben

Várhatóan október végétől a Petz-kórház Tihanyi Árpád út felőli parkolójának egy részét lezárják:… Tovább olvasom