Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Szigeti (szemét)veszedelem

Győr - "Sziget valahogy mindenkinek mostoha városrész, de attól még rendben lehetne tartani" - írta olvasónk. A fotó, amit küldött egy nappal azután készült, miután kiürítették a kukákat.
• Fórum: Szemét ügy


"Sziget valahogy mindenkinek mostoha városrész, de attól még rendben lehetne tartani. Mindez ürítés után egy nappal - olvasható a fórumunkban.


Szemét Szigetben.
Szemét Szigetben.
Olvasóink írták

 • 17. Laci_42 2008. szeptember 09. 20:45
  „Nyugaton olyan szemétdíjak vannak, hogy egy 30 literes zsák ezer Ft-ba kerül. Nem is keletkezik túl sok szemét a háztartásokban. Működik a recícling, mert ingyenes gyűjtők vannak. Érdekes, ott utcai szemetelés sincs, gondolom a büntetések és a kultúra miatt...”
 • 16. 1olvasó 2008. szeptember 08. 13:20
  „Fantasztikus! Nem elég, hogy fizetem a szemétdíjat, még vásároljak ( nem kevés pénzért ) komszol zsákot, hogy el is vigyék a szemetemet. Vannak esetek amikor valóban ez az egyetlen megoldás, de mások miatt és a Komszol miatt ne kelljen még többet fizetnem. Igenis ide tegyenek le még egy konténert szerintem, mert az Ipar u. 23-25-27 társasházhoz tartozó 2 konténerbe hordja a szemetét az összes többi Ipar uti társasház is.”
 • 15. nonem 2008. szeptember 08. 10:30
  „Azt hiszen, hogy van szabály arra, hogy mi kerülhet a kukába! Vagy nem tudja mindenki? A cserép, zsid, tv, autógumi, akkumlátor nem rakható bele még akkor sem, ha a kukába beleférne. Az "ember" is lehetne szabály követő! "Őket" nem lehet felszólítani? megtanítani az elvárt kultúrára? A kuka űrtartalma pedig annyi, amennyit a megrendelő fizet literenként -azt hiszem így van! És ez vallástól, politikai hovatartozástól, nemtől, kortól, faji vagy etnikai hovatartozástól teljesen független. A kuka mellé is lehet rakodni KOMSZOL-os zsákba, amit előtte meg kell vásárolni....”
 • 14. KENDE 2008. szeptember 07. 16:45
  „AZ OSSZES ORKOT VISSZA INDIABA ES AKKOR VELUK EGYUTT ELTUNIK AZ OSSZES SZEMET MAGYARORSZAGROL !!!!”
 • 13. 1olvasó 2008. szeptember 06. 08:48
  „Stewe! Lehet, hogy van igazsága. De! Régebben elvittem a szelektívbe én is. Csak egyszer megláttam, hogy a gondosan szétválogatott szemetet egy kukás autóba öntötték bele. Hát ezért én nem fogok válogatni. Amúgy meg nincsenek flakonjaim már, mert vízgépet használunk.”
 • 12. Stewe 2008. szeptember 06. 00:59
  „Az említett gyorsan újratöltődő konténerek egyik oka különosen nyáron, a műanyag flakonok. Az egy dolog, hogy a szelektívbe ba*ik kivinni, mert ugye mindíg túl messze van... de hogy arra nem képes hogy összetapossa ??? ( Vagy a féltucat gyerekéből valamelyik...) Legalább ennyit.De nem. Kukaürítés után fél nappal a fél konténer a kupakkal gondosan visszazárt üres flakonokkal van tele......”
 • 11. Accentos 2008. szeptember 05. 22:40
  „Szerintem nem feltétlen kell a cigányokra kenni a dolgot.Az Ipar út 25-27 előtti kukák ennél sokkal-sokkal borzalmasabban néznek ki,és azért errefelé valamivel kevesebb kissebbség lakik,mint Szigetben.Lomtalanitás,mellészórt szemét,kuka tetejére,járdára boritott festékesvödör,amit azóta mi autósok már jól felhordtuk az utra,mivel kikerülhetetlen volt.De ez a látkép egyébként a város bármely pontján megtalálható.”
 • 10. -.- 2008. szeptember 05. 21:50
  „Kedves környkbeli!
  Más környéket nem tennének tönkre az "orkok"?
  szigetissel pedig teljesen egyetértek még akkor is ha nem bírom a cigányokat!
  szép volt mindenki!”
 • 9. 1olvasó 2008. szeptember 05. 21:07
  „Üdv mindenkinek! Úgy gondolom, sok mindent rá lehet fogni a cigányokra, a kukázókra stb. De sok olyan is van, aki ki van rittyentve és mégis a kukamellé szórja a szemetet, vagy épp eldobja az utcán. Ezenkívül valóban felháborító, hogy a komszol nem viszi el a szemetet, ami a kuka mellé fér már csak le. Jöjjenek az Ipar utra el kicsit ( 27-29 közötti kukákhoz). Botrányos, hogy a járdán kell kerülgetni a mocskot és a bűzt. Rengetegen hordják oda a szemet, akinek máshova kéne, az is oda pakolja sajnos. Rettentően kevés ennyi lakásra az a 2 konténer, így csak mellé lehet lerakni a szemetet. Na de azt ugye nem szállítják el! Ezen kéne valahogy változtatni, esetleg egy plusz konténerrel. Mindjárt rend lenne.”
 • 8. egy környékbeli 2008. szeptember 05. 17:03
  „És ha egy kukatúró-borogató vágta ki a szemetet a kuka mellé? Vannak lehetőségek bőven. Szigetiként pedig nyugodtan lehet állítani, hogy az orkok igenis lezüllesztették a környéket, akkor is, ha a képen látható szemetet valaki más, esetleg éppen egy ork kukatúró művelte. Ettől a képtől függetlenül szar lett a környék a sok cigánytól és kevésbé a züllött magyartól. A normális réteg meg csak várja, hogy mi lesz, mikor rakják át az orkokat valahova máshová, mint a problémát amit ide-oda rakosgatnak évtizedenként, de sosem oldják meg. Persze régen meg a ruszkik művelhettek akármit Szigetben.”
 • 7. aerodragon 2008. szeptember 05. 17:00
  „Tisztelt Hölgyek-Urak! A konténer hiánya persze gond, de soha, sehol, (nem csak Győrben) nem viszik el a konténer mellé kihelyezett szemetet! Az autógumi, ágybetét, és a széttört televízió pedig nem kommunális hulladék, hanem veszélyes hulladék kategória!”
 • 6. szigetis 2008. szeptember 05. 16:54
  „azért az a hozzászólókat minősíti, hogy a három konténer melletti szemetet ismét sikerül az egész magyar cigányság nyakába varrni, bravó "emberek"”
 • 5. -.- 2008. szeptember 05. 16:14
  „Nem tudom hogy az előttem szóló sok okos szigeti-e egyáltalán...na de kérem én az vagyok...és nem azzal kell megmagyarázni a dolgokat hogy itt a lakosság nagy része cigány még akkor is ha ez így van...kéremszépen a dolog azon múlik hogy a mélyen tisztel komszol NEM viszi el a szemetet...ami mellette van arra sz*rnak és otthagyják...a sok roh*dt kóbor dög meg meg szétszaggatja a múanyag zsákokat...a szél pedig viszi...és arra is rájöhetnének hogy 12 lakásra plusz azokból a házakból ahol NINCS konténer arra nem elég EGY kis konténer...kérnénk a a tisztelt illetékesek közbelépését...”
 • 4. Cain 2008. szeptember 05. 16:07
  „Antiszociális, élősködő horda. Össze kell gyűjteni őket aztán irány kelet-magyarország Mátészalkáig megsem állni velük. Addig a kulturális negyed megépítése is nem más mint utópia .De az is lehet hogy éppen az a beruházás indíthatja el a szükséges megtisztítási folyamatot.”
 • 3. bumi-ka 2008. szeptember 05. 15:21
  „NA MIÉRT?

  MERT GYŐR-SZIGET LAKOSSÁGÁNAK JELENTŐS RÉSZE CIGÁNY!!!
  Mindenhol elpusztítják az országot, nem kell mellé beszélni!”
 • 2. l.jozsef 2008. szeptember 05. 14:49
  „A szigeti jelenség évek óta probléma. Ez akkor és ott kezdődött, amikor a lépcsőházankénti kukásedényeket felváltották a kerekes konténerek. Ettől kezdve szabadult el a "pokol".
  Vissza kellene térni a kiindulási állapotokhoz. Továbbá a közterületfelügyeletnek is lenne egy kis dolga. Mondjuk ellenőrzés.
  A most a kerekes konténerekben található szemét közel 80%-a nem az érintett lakásokból kerül ki, hanem idegenek - még vidékről is - oda hozzák.
  Dr. Schmidt Péter és képviselőtársai oldják meg a feladatot. Ezért lettek választva.
  A kommunális szolgáltató hiába üríti az edényeket heti két alkalommal - ők mindent megtesznek, nem ők szemetelnek.”
 • 1. SAD 2008. szeptember 05. 14:47
  „ki kell írtani onnan az orkokat és nem lesz ilyen gond!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

próbacikk

Tovább olvasom