Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

SzFeszt fellépő: LK-BEAT

A zenekar 1985 júniusában alakult.
Az alapító tagok az AKCIÓ BRIGÁD-ból Farkas Attila (Ordas) dob,Tóth Csaba (Totya) gitár, a TEDDYS- ből Morvai Attila (Nyúl) ének, R-CSOPORT-ból Rujsz Péter(Kisrujsz) basszusgitár, valamint Kiss Ferenc (Zizi) billentyű.
Mivel a fő célunk, hogy a közönséget elkábítsuk, ezért nem volt nehéz kitalálni az együttes nevét. Így lett a nevünk LK-BEAT, amit a Kisrujsz hozott fel.

A 80-as években amatőr szinten mindenki a kemény lázadó zenét nyomatta. Mi szerettünk volna valami vidámabb, dallamosabb, szórakoztatóbbat játszani így a SKA zenei stílus mellet döntöttünk, ami eleinte újhullámos beütésekkel volt tűzdelve. Saját szerzeményekre specializálódtunk.
Repertoárunkat még abban az évben bemutattuk a PANNONHALMI TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYEN, ahol III. helyezést értünk el. Ezen a sikeren felbuzdulva,művelődési házakban ,önálló koncerteket csináltunk. A következőkben "SZIVÁRVÁNY" TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYRE neveztünk be. Ide már lelkes kis rajongótábor kísért minket, és újra III. helyen végeztünk.A legjobban akkor ment a szekér, amikor 1986. március. 28-án a győri PETŐFI SÁNDOR MŰVHÁZBA, meghívtak minket egy holland (Rockin Belly Band) együttes előzenekaraként,"komoly"gázsit kaptunk, amit még aznap elmulattunk.

1986. május. 11-én került megrendezésre az ORSZÁGOS AMATŐR POP-ROCK NAPOK, amelyen természetesen részt vettünk, majd egy oklevél kíséretében a már megszokott III. helyen végeztünk. A döntőt követő gálaesten, még a zenénkkel szórakoztattuk a közönséget. Ez a helyezés sokban segített az együttes előrejutásában, hisz az újságok írtak rólunk, a helyi TV-ben és rádióban szerepeltünk. A zenénknek és a médiának köszönhetően átléptük Győrt és vonzáskörzetét.

Következő lépésként meghívtak bennünket az Első Magyar SKA Fesztiválra (Bp. Petőfi Csarnok 1986. augusztus. 17.) Ennek köszönhetően regisztrálva lettünk, és helyet kaptunk a Magyar Rock Enciklopédiában, amelyben minden valamire való magyar zenekar, ill. előadó szerepelt. Milyen szép is volt ez! Ám sajnos ezzel véget is ért.

1986. augusztus. 28-án megkaptam a behívó parancsot, és társaim egy kisebb koncert kíséretében elbúcsúztattak. Ekkor még nem sejtettem, hogy ez a búcsú nem csak nekem szól, hanem a zenekarnak is. A „jó" magaviseletemnek köszönhetően 7 hónap után hazaengedtek az LK-BEAT Finálé néven megrendezett koncertünkre, ami valóban az utolsó bulink volt (1987. február. 22. Győr Petőfi Műv.ház). Ekkor hivatalosan is feloszlott a csapat, a barátság viszont megmaradt.

Katonaság, család, munka-pénz, mintegy 19 év kényszer szünettel sújtotta zenekarunkat!
ÚJJÁALAKULÁS!

2004-ben, többszöri egyeztetés után újra összeállt a csapat. Félig- meddig hiányosan, hiszen a billentyűsünk valahol Chicagóban próbált szerencsét. Helyette Fekete Tamás (Beles) állt be a billentyűk mögé, majd hirdetésünkre jelentkezve Tarcsi Péter (Tacsi) szaxofonossal bővült a banda.
A régi bevált „slágereink"feldolgozásával összeállítottunk egy koncertre való anyagot, melyet 2004. december. 11-én (Győr, Bahnhof, Lapos Tanszék) mutattunk be. Nagy meglepetésünkre, a közel 300 fős közönség előtt hatalmas sikert arattunk. Úgy éreztük, hogy ez a siker adott akkora önbizalmat, hogy meg merjünk kockáztatni egy újabb bulit ennyi sok év után. Mondjuk túlzásba nem vittük, mert csak 2005. december. 02.-án álltunk színpadra, de már felkészültebben, kicsit megújított műsorral. A helyszínnek szintén a Bahnhof-ot választottuk. A siker felülmúlta az előző évi bulit, amit fejlődésnek könyveltünk el, és ismét átélhettük a nyolcvanas évek sikereinek ízét.

LK-BEAT
LK-BEAT


BEINDULT A VERKLI!
2006. március. 04. Győr, Tequila /önálló buli, teltház/
2006. április. 15. Győr, Tequila/visszahívás, locsolóbál/
2006. május. 16. Győr, Szentiván Nyár Fesztivál/Edda előtt/

Majd egy kis szünetet tartva, megpihentünk, de közben bevonultunk a stúdióba, ahol egy négyszámos demót, rögzítettünk. Nehezen tudtuk a költségeket finanszírozni, de mint később kiderült érdemes volt, mert rengeteg új lehetőséget hozott a zenekar számára.
Sajnos egy újbóli tagcsere tovább lassította az előrehaladásunkat. Fekete Tomi barátunkat, felváltotta Szabó András kitűnő billentyűs, az ifjabb korosztályból.

Volt még egy jó lépése a zenekarnak, mikor Kincses Attila gitárművész úr tanácsára bevettük a bandába, Csordás Veronika énekes- vokalistát. Próba- próba hátán, összeállt a repertoár, azután irány a színpad!
2006. december. 06. Bp .Wigwam /a demónak köszönhetően, ill. Bérczi Pistabá kapcsolatainak, Trunkos András biztosított egy félórás bulit nekünk.
T. András nosztalgiázott a 80-as évek újhullámos SKA zenénkre, és mintegy 15 db demót kellett szétosztanunk. Nagyon HAPPYK voltunk /.
2006. december. 09. Győr, Cuba Libre / CKM- buli. Ezt az eddigi legjobb bulinknak tekintjük /.

2006. december. 30. Győr, Kentucky / az Auróra együttes meghívására, vendég zenekarként, bemutathattuk az ő közönségüknek is a mi stílusunkat. Kíváncsi érdeklődést mutattak az elején, de hamar felvették a vidám pattogós LK-BEAT ritmust /.

2007. február. 09. Győr, Petőfi Művház / a Bercsényi iskola felkérésére, elvállaltuk a Hellókids zenekarral a szalagavató bál zenei aláfestését. Sajnos az egyórás áramszünet, felborította a forgatókönyvet, és igencsak megritkult a közönség. Ennek ellenére, szerintem itt is találtunk érdeklődőket erre a stílusra /.

2007. február. 10./ Győr, Rómer Ház /önálló buli, ami eddig a legkevesebb közönséget hozta be,de ennek ellenére, szerintem jól sikerült. Ugyan is a rendezvényszervező,azt monda, hogy el tudná képzelni,hogy rendszeressen fellépjünk náluk /.

Ez volt a zenekar múltja. Amennyiben továbbra is érdekel titeket a jelenünk és a jövőnk, itt rendszeresen tájékoztatunk benneteket.

Forrás >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkoló autóknak ütköztek Öttevényen, Dunaszentpálon is

Mindkét esetben szemtanúkat keres a rendőrség. Tovább olvasom