Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

SzFeszt fellépő: DJ Dominique

Egy a lényeg...minden jóra fordul, csak egészség legyen!
"1964. június 22-én születtem Szegeden. Szüleim dr. Bálint Erzsébet és dr. Várkonyi Zoltán, mindketten a szegedi egyetemen tanítottak, és nemcsak a diákokat, hanem engem is, amiért egy életen át hálás vagyok. A húgom dr. Várkonyi Katalin, a szentesi kórház főizgatója.

Itt mindenkiben felmerülhet a jogos kérdés, hogy hol az én „dr"-om?

Fizika szakot végeztem, és el is kezdtem a Debreceni Egyetemen a doktori disszertációmat írni a Szilárdtest fizika tanszéken, azonban a rádiózás, a rendezvényszervezés, a színjátszó kör és sok egyéb hasznos teendő elszólított a katedra mellől. Ezzel együtt négy szép évet töltöttem a Debreceni Egyetemen, ahol az ifjúsági iroda vezetőjeként, valamint óraadóként dolgoztam. Első lemezlovas tevékenységem már gimnáziumban megmutatkozott, bár a szó igazi értelmében vett bulit az egyetemen csináltam a kollégium alagsorában. Még abban az évben kineveztek az egyetemi stúdió vezetőjének, sőt, a Nagykanizsai kaszárnyában előfelvételisként is a rádióstúdió vezetését bízták rám.

Az egyetem után közel négy évre a tengerentúlra költöztem, dolgoztam Einstein rokonainak, voltam kikötői munkás, megismerkedhettem Bay Zoltán világhírű fizikussal, találkoztam Michael Jordan-nel.Amerikában jártamban-keltemben felfigyeltem arra, hogy mennyire más a rádiózás, mint az akkor Magyarországon hallható Kossuth és Petőfi rádió volt. Amikor hazajöttem, gondoltam egy merészet, miért ne lehetne nekem saját rádióm. Az elhatározást tett követte, néhány társammal megalapítottuk Magyarország egyik első magánrádióját, a Debreceni City rádiót. Óriási siker lett. Kezdetben kalózrádióként, később pedig törvényi kiskapukat kihasználva majd végül legális frekvencia birtokában nagyon szép 4 évet töltöttem el a City rádiónál. 1994 nyarán megkeresett a Juventus rádió igazgatója, akinek akkor egy pont olyan emberre volt szüksége, aki már rádiózott, van amerikai és magyar diplomája, beszél felsőfokon angolul, konyít valamit a zenéhez. Így hosszas hezitálás után – hiszen a sok éves amerikai nagyvárosi lét után mindent megtaláltam Debrecenben (rádióadás, saját disco, egyetemi állás, focicsapat, kosárcsapat, Nagyerdő, stb) – igent mondtam. Most, így visszagondolva jó döntést hoztam, a Juventus rádió a 90-es évek második felében meghatározó szereplője volt a magyar médiának, mind programigazgatóként, mind a Sztársáv, a Mentőöv és az Egy szelet Amerika című műsorok műsorvezetőjeként nagyon szép emlékeket őrzök. Nem egész egy év alatt piacvezető lett a rádióállomás, a Sztársáv a műsorsávja és az rádióállomás leghallgatottabb műsora lett. A Sztársávban megismerkedtem, és azt hiszem mondhatom, hogy barátságot kötöttem a magyar média és sportvilág, zene legemblematikusabb személyiségeivel, tovább riportot készíthettem Madonnával, Platinival, Franco Neroval, Mick Jaggerrel, George Michaellel (aki még a születésnapjára is meginvitált Párizsba).

Az ezredforduló után a Sport tv-hez kerültem, amely akkor alakult, és ott a marketing igazgatói állást töltöttem be, ill. én voltam hosszú ideig az NBA szakkommentátor a csatornánál. Rengeteg izgalmas közvetítés Hajdú B. Istvánnal, All Star gálák New Yorktól Los Angelesig, és egy nagyon fiatal, agilis csapat – ez volt a Sport tv. Akkoriban indult Szurkoljunk című műsorom, melyben ép és sérült sportolók együtt szerepelnek a képernyőn, zenészekkel, közéleti szereplőkkel. Volt még ennek az időszaknak egy nagyon emlékezetes eseménye Kikivel (Patkó Béla) megalakítottuk a Csütörtök 12 formációt, mely induló zenekarként bejárta az országot, sőt, eljutottunk Szlovákiába, Csehországba, Görögországba és Amerikába is.2004-ben a Magyar Rádióból kaptam egy felkérést az Athéni Olimpia projektigazgatói állására, valamint a MR2-Petőfi Rádió programigazgatói pozíciójára – amit el is fogadtam, és egy nagyon sikeres közvetítést tudtunk létrehozni. Volt magyar tábor, voltak esténként bulik, volt rengeteg érmünk (na ez nem nekünk volt köszönhető). Először a magyar média történetében egy sérült sportoló, jelesül Pásztori Dóri paralimpiai bajnok volt a Magyar Rádió arca. 2005-ben megnyílt a Művészetek Palotája és egy újabb csoda, mondhatom, hogy ez volt nekem a csodák palotája. Több, mint 100 könnyűzenei koncert és legalább ugyanennyi gyermekrendezvény megszervezésében és kitalálásában vehettem részt, és ott lehettem egy új, születő kulturális intézmény létrehozásában. Kiss Imre vezérigazgató úr még esélyegyenlőségi feladatokkal bízott meg, amikor a palota még csak egy nagy gödör volt a Duna parton. Az volt a feladatom, hogy az építkezés alatt figyelemmel kísérjem esélyegyenlőségi szempontból a házat. Büszkén mondhatom, hogy a MÜPA-t minden mozgásában korlátozott ember teljes értékűen használhatja, sőt, ahogy a sport tv-ben is, itt is mozgássérült kollégák is dolgozhatnak.

A legszebb ebben a munkában az volt, hogy együtt a művészekkel megálmodhattuk a produkciót. Itt használtunk Magyarországon az elsők között videotechnikát, messze megelőzve ezzel a tőlünk nyugatra található országokat is. 2009 óta a Magyar Televízió munkatársa vagyok ahol részt vehettem a Labdarúgó VB hazai eseményeinek megszervezésében, a vb dal elkészítésében, az Ináncsi óvoda újjáépítésében, a 2011-es Eurovíziós projekt vezetője lehettem.

1985 óta lemezlovasként és ceremóniamesterként is dolgozom. Az első igazi rezidens helyem a debreceni Új Vigadó volt de ezzel párhuzamosan az összes egyetemi buli helyszínen megfordultam Debrecenben és környékén. Igazán az Államokban kezdtem el először CD-ről zenélni, óriási dolog volt ez akkoriban. Miután haza jöttem, megalapítottam a Fergeteg Party-t, mely a City Rádiós bulik keretein belül kelt igazán életre, majd a Juventus rádió alatt lett országosan is ismert. Külföldre is eljutottunk, pl. Amerikába, Csehországba, Görögországba. Itthon az összes nagyszabású hazai roadshow-n részt vettem, pl. Juventus, RTL, Tower of Power, Z+ roadshow, MTV Roadshow. Számtalan hazai és világhírű koncertfellépő előtt és után szerepeltem, mint MC és DJ. Zenéltem Dr Alban, Michael Jackson, Captain Jack, ! The ’Cause, legutóbb Emilia, illetve a Cascada koncertjén. De a Fergeteg Party ott volt a Dolly Roll, TNT, és Ákos koncertjein is. A Kapcsolat napon százezres tömeg előtt szerepeltem, amelyet a Csütörtök 12 – Indul a nyár című videoklipjében is láthattok. A 90-es években rendszeresen felléptem a Highlife-ban és a Hully Gully-ban is. Hosszabb időt eltöltöttem a Music Corner-ben, a Citadella Dance Hall-ban, nagyon emlékezetesek a Széchenyi Kertben, a Soho London-ban, az Alcatraz-ban, és a Retropolis-ban rendezett bulik.

Egy a lényeg…minden jóra fordul, csak egészség legyen!"

Forrás >>


Olvasóink írták

  • 1. kisistvan.hu 2013. május 17. 17:57
    „like”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Filharmonikus Zenekar: Hódító dallamok - fotó, videó

Az együttes legújabb jelmondata impozáns és kétszeresen is igaz a következő évadra. Hódító dallamok! Tovább olvasom