Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

SzFeszt: Éva a paradicsomban - Neoton Família

A hetvenes-nyolcvanas évek legmeghatározóbb hazai diszkócsapatának a lelke Csepregi Éva, aki a korosztályának legnépszerűbb és legaktívabb diszkókirálynője.

A Neoton Família június 23-án 20.45-kor kezdi el koncertjét a Győri ETO Parkban. A rendezvény még Szentiváni Nyári Fesztivál néven jött létre 2004-ben Győrszentiván városrészben a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ melletti tágas területet belakva, majd 2013 egy új, frekventáltabb és tágasabb otthont talált a győri ETO Park berkeiben.
A magyar slágergyárosok toplistáján előkelő helyen van a Neoton Família azzal a közel négyszáz dallal, amelyből többtucatnyit folytatni tudnánk álmunkból felébresztve is.

– Egymásba érnek a tehetségkutató műsorok és ontják magukból az énekeseket a csatornák, ez erősíti vagy gyengíti egy olyan sikercsapat pozícióját, mint a Neoton?

– Nagyon nagy a mi előnyünk. Amikor elindult a Neoton-vonat, sokat beszélgettünk és alaposan megterveztük. Hogy előnyünkre vált-e az egyre több énekes megjelenése, azt nem állíthatom, de hátrányunk nem lett belőle, az biztos. A közönség velünk maradt. Egy nagyobb réteget választottunk ki magunknak mint közönséget, első hallásra könnyű slágereket ígértünk, de azt is megtanultuk az élettől, hogy a könnyű slágerek akkor tudnak igazán hatni, ha mellettük ott vannak azok a kicsit veretesebb dalok, amelyek mélyebben szántanak, mint az egynyári slágerek. Ez be is igazolódott, mert amikor áthangszereltük a Neoton-dalokat, találtam olyan kincseket – az Emlékül vagy a Régi zongorám címűt –, amiket például Jakab Gyuri énekelt.

– Az, hogy a nyolcvanas években átjutottak a vasfüggönyön túlra, segített a Neoton-koncepció kitalálásában?

– Annak idején a japán menedzserünk elmagyarázta, hogy bár siker a Don Quijote, a Santa Maria, kapunk egy új dalt tőlük, ez volt a Smile again. Azt mondták, ez azért fontos dal, mert a slágereket a balladaszerű dalokkal kell alátámasztani, s tartósabb lesz a siker. Ezt Pásztor Laciék is hallották és megfogadták. Így született meg a Gondolj néha rá!, a Búcsú. Ezek a veretesebb dalok is eljutottak a széles közönséghez. Már az elején gondosan megterveztük a Neoton-utat, ennek köszönhetjük, hogy most nekünk jó dolgunk van. Olyan gazdag az életmű, hogy jobbnál jobb dalok között válogathatunk. Hogy ez meddig tart, azt nem tudom, mert forgandó a világ, de egyelőre még kíváncsiak ránk.– Kerekedik egy nagyon gömbölyű születésnap. Készül rá?

– Igen. Készülök rá. A részleteit még nem tudom, de mindenképpen emlékezetes születésnapra készülök. Hogy hol, mikor és mit fogok csinálni, azt nem tudom, de nagy buli lesz. Azt szeretném, hogy mindenki velem legyen, aki nekem fontos és együtt ünnepeljünk. Az utána következő éveket már nem szívesen fogom világgá kürtölni.

– Láttam képeket tahitótfalui otthonáról, ami ecsetre kívánkozóan festői, a kertje mesés...

– Nem túl nagy a kert, de csak a miénk, az utcáról nem lehet belátni. Zavartalanul tudjuk élvezni, a kerti csobogó csak nekünk és a vendégeinknek csobog, a fenyőfák, a virágok nekünk szépek. Kezd paradicsomi állapot lenni, amikor beültettük növényekkel, mi magunk sem tudtuk elképzelni, hogy ez egyszer ilyen dús és buja lesz. A telek adottságait kihasználva egy kisebb magaslat alatt pincét is ki tudtunk alakítani. Ezt leginkább tárolásra használjuk, itt telel át a krumpli, a zöldségek. Bor is van benne, de nem hordóban, csak palackban. Mivel nem ingadozik a hőmérséklete, kiválóan alkalmas tárolásra. A pince tetején alakítottuk ki a bográcsozóhelyet, ide került a kemence is. Csodálatos innen a kilátás. Van egy kis mesterséges tavunk, amit benőttek a vízinövények, tavirózsák, belakták a szitakötők, madarak és a békák. Ők nagyon hangosak tudnak lenni. Amikor megnő a békaszaporulat, a párom kiszabadítja őket és leviszi a csapatot a Dunába. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz: VESZÉLYHELYZET - hétfői, keddi összefogaló - fotó, videó, térkép

Mecsér csak az 1-es főútról érhető el. Több településre is várják az önkénteseket. Tovább olvasom