Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Szertefoszlottak a sztereotípiák

– Az állatkertben, a játszóházban a Püspökerdőben nevetésből nem volt hiány, és azt is elértük, hogy a gyermekek megbízzanak a hatóságokban és lássák az ott dolgozók emberi oldalát is.
– A gyerekek a tűzoltóknál tett látogatásunk után természetesen tűzoltók, a rendőrmotorok és a bilincsek megtekintése után rendőrök, a vízi városnézés után pedig hajóskapitányok szerettek volna lenni. Nem győzték váltogatni az elképzeléseiket – mesélte örömmel Bóna Gyöngyi családgondozó, a Győri Gyermekjóléti Központ nyári napközis klubfoglalkozásának vezetője tapasztalatairól.

A családgondozó annak is örült, hogy a foglalkozáson részt vevő hátrányos helyzetű – húsz-húsz négy- és tizennégy éves – gyerekek ilyen élményekkel lepték meg. A foglalkozásnak ugyanis egyik célja, hogy új élményeket adjanak. – Az állatkertben, a játszóházban a Püspökerdőben nevetésből nem volt hiány, és azt is elértük, hogy a gyermekek megbízzanak a hatóságokban és lássák az ott dolgozók emberi oldalát is.

– Nehéz volt válogatni, mert ebben az évben is többszörös volt a túljelentkezés. Sokan az „utcáról" is érdeklődtek, de anyagi források hiányában csak a gondozott gyermekek – akiknek a szülei dolgoznak – részvételét biztosíthattuk. Támogatás kizárólag vállalkozásoktól és egy szervezettől érkezett – tudtuk meg a foglalkozásvezetőtől.
Mint azt Bóna Gyöngyi elmondta, több okból kifolyólag lehet valaki hátrányos helyzetű, ezért a csoportok is vegyes összetételűek voltak, ám a gyerekek mégis elfogadták egymás.

– Kevesen hinnénk, de az általánosítás már gyermekkorban elkezdődik, itt mégis szertefoszlanak a sztereotípiák – summázta a július 2–16-ig két turnusban meghirdetett foglalkozások lényegét a családgondozó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aggodalmas rehabilitáció

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az… Tovább olvasom