Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Szeretnek együtt énekelni – Interjú Fekete Dáviddal és Cserpes Laurával

Az ötéves győri Árkád öt héten keresztül csütörtökönként koncertekkel várja az érdeklődőket. Az első fellépők között volt Fekete Dávid és Cserpes Laura. A koncertjük után a közös munkáról faggattuk őket.

Mivel telnek a mostanában a mindennapjaitok?

Dávid:
Folyamatosan koncertezünk, nagyon örülünk neki, hogy ennyi helyre hívnak minket. Most duett szezon fog következni az életünkben, szeretnénk még jobban kiteljesedni ebben a műfajban. A következő dalunk közös lesz. Emellett sokat hívnak a televíziók a legkülönbözőbb témákban beszélgetni, ami szintén jelentős elfoglaltságot jelent.

Laura: Nagy produkcióra készülünk, emiatt sok próbánk van az ének mellett, tánc terén és színészileg egyaránt oda kell tennünk magunkat, de erről egyelőre nem árulnánk el többet.

Most már kizárólag együtt léptek fel?

Dávid: Együtt, ezt nem szögeztük le, de mostanában már így hívnak minket fellépni. Nagyon szeretik az emberek a duett-dalunkat, sokat játsszák a rádiók, valószínű ez is közrejátszik ebben.

Külön-külön is énekelnek dalokat a koncerteken, de együtt járnak fellépni
Külön-külön is énekelnek dalokat a koncerteken, de együtt járnak fellépni

Mi az előnye, illetve mi a hátránya annak, hogy ugyanaz a munkátok, együtt járjátok az országot, s így is dolgoztok?

Dávid:
Csak az előnyöket tudnék említeni, hátrányokat egyáltalán nem. Úgy érzem, hogy így jobban kiteljesedhetünk.

Laura: Ugyanezt érzem én is, nem tudnék hátrányt mondani. Hallottam már duett-házaspároktól, hogy gyakran veszekednek a közös munka során, de velünk ez nincs így. Megosztjuk egymással a gondolatainkat, véleményünket a felvételek során, s mindig sikerül kompromisszumot kötnünk.

Éreztek-e különbséget a fellépéseitekben attól függően, hogy Győrben álltok színpadra, vagy az ország bármely más pontján?

Dávid:
Érdekes dolog ez. Ahogy a mondás is tartja: a saját hazájában senki nem lehet próféta. Ennek ellenére mégis Győrben várná az ember a legnagyobb tapsot. Nem azt mondom, hogy azt nem itt kapom, de sokszor a többi városban valahogy nagyobb ovációt érzékelek.

Laura: Én mindig izgulok az itteni fellépések előtt. Egyébként talán az lehet a magyarázat arra, amit Dávid említett, hogy Győrben többet hallották és látták már őt, mint más helyeken.

Dávid: Én is izgulok, ha itt lépek fel. Nagyon szeretem Győrt, s amikor lehetőségem van, mindig hangsúlyozom, milyen jó ebben a városban élni és örülök neki, hogy ilyen mértékben fejlődik. Vágyódom is haza, hiszen most több időt töltünk Budapesten.

Laura szeretné megmutatni érzelmeit saját dalokban is
Laura szeretné megmutatni érzelmeit saját dalokban is

Laura, készülsz-e önálló lemez elkészítésére?

Laura:
Lemezt nem, viszont saját dalokat igen. Dávidnak is vannak szóló számai, én ugyanúgy szeretném kifejezni az érzéseimet, gondolataimat –, melyek nőként megfogalmazódnak bennem – a világ elé tárni. Itthon még talán nincs jelen az a stílus, amiben szeretném megmutatni magam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati lehetőségekről és hitelforrásokról a kis-és középvállalkozások számára Győrben

A Nyugat- Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. nevében ezúton szeretnénk meghívni Önt rendezvényünkre,… Tovább olvasom