Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Szeretetúton a püspök

Évek óta hagyomány, hogy Pápai Lajos megyés püspök advent idején szeretetútra indul és ajándékaival meglátogatja a Bárczi-iskolát, a hajléktalanszállót és az anyáscsecsemő-otthon lakóit.

A Biblia karácsonyi üzenetével és élelmiszerrel teli csomagokkal ajándékozza meg Pápai Lajos győri megyés püspök azoknak az intézményeknek a lakóit, akiket hagyományos adventi szeretetútján évek óta meglátogat.

– Ezekkel az ünnepi alkalmakkal elismerésünket és tiszteteletünket szeretnénk kifejezni az egyház nevében azoknak, akik az év során csendben, állhatatos szeretettel jót cselekszenek a rájuk bízott csecsemőkkel és anyákkal, a sérült gyermekekkel és a hajlék nélkül maradottakkal – mondta Pápai Lajos. 


 

A legkisebb pont is segíthet, fordíthat a világ sorsán, lehet megváltó, miként történt az hajdan Krisztus születésével - mondta Pápai Lajos megyés püspök.

– Fontosnak tartjuk, hogy ajándékainkat személyesen adjuk át, ezzel is hangsúlyozva, hogy nem feledkezünk meg róluk, szeretteinkhez hasonlóan fontosak nekünk a győri Bárczi-iskola diákjai, miként azok is, akik az Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthonban, illetve a likócsi Segítőházban élnek – mondta portálunknak Pápai Lajos győri megyés püspök. –Reméljük, hogy ezeket a találkozásokat kedves emlékként őrzik meg szívükben.

Az egyházmegye főpásztora kérésünkre elmesélte, hogy gyermekkorában azoknak a karácsonyoknak örült a legjobban, amikor együtt volt a nagy család és édesanyjával, nagynénjeivel, unokatestvéreivel áhítattal csodálkoztak rá a ˝betlehemi éjszaka˝ fényeire.

Az egyházi ajándékokat a Bárczi-iskolások műsorral köszönték meg. Fotó: K. Cs.
Az egyházi ajándékokat a Bárczi-iskolások műsorral köszönték meg. Fotó: K. Cs.

– Édesapám meghalt a fronton, nehéz körülmények között éltünk. Megmaradt bennem, mikor édesanyám egy alkalommal szabadkozott, hogy most csak szerény ajándékra futotta, mi pedig az öcsémmel egymásra néztünk és szinte együtt mondtuk: ˝De hiszen nekünk megvan mindenünk!˝ – idézte fel Pápai Lajos, majd a jelenről szólva hozzátette: – Nyilvánvalóan sok a gond a gazdaságban, az erkölcsben, ráadásul a tehetetlenül széttárt karokkal a reménytelenséget ˝sulykolják˝ az emberekbe. Pedig a legkisebb pont is segíthet, fordíthat a világ sorsán, lehet megváltó, miként történt az hajdan Krisztus születésével. Adventi látogatásainkkal mi ezt, a minden nehézség ellenére élő reményt és hitet szeretnénk erősíteni.

Olvasóink írták

  • 3. janika 2009. december 21. 20:06
    „moderálva”
  • 2. Truder 2009. december 19. 19:45
    „Janika :) ez övön aluli volt... :)”
  • 1. janika 2009. december 18. 17:23
    „Az "atya" akár egy apa!Lehet, hogy mondják is neki az anyás csecsemő otthonban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyító szeretet ajándékba

Győrszemere - Zsolt, Krisztina és Norbi szó szerint nagy ajándékot kap karácsonyra: Lujzát, a… Tovább olvasom