Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Szeretettel köszöntötték az APEH-et

Győr-Moson-Sopron - Pályázók és pályázatelbírálók, megbírságoltak és bírságolók, gazdasági társaságok és oktatási intézmények találkozhattak egymással a megyei iparkamara hagyományteremtő fórumán. A rendezvény egy csapásra a megye egyik legfőbb közéleti eseményévé vált.
Először rendezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara olyan közéleti fórumot, ahol a vállalkozások vezetői jóformán minden olyan tisztség- és tisztviselővel, hatósággal és intézménnyel találkozhattak, akikkel másutt – főleg a kisvállalkozók – csak igen nehezen tudnának kapcsolatba lépni. Derűt is keltett, amikor a kötetlen beszélgetéseket megelőző köszöntők során a főszervező Mónus Ágnes a pulpitusra invitálta az APEH regionális elnökét, hogy arcát mindenki jól megnézhesse.

Mihalicz Antal, az iparkamara elnöke és Dinnyés Előd titkár elmondta: a rendezvény gesztusértékű üzenete főként a köszönetnyilvánítás, amivel a kamara a megyében élő hivataloknak, tisztségviselőknek, aktivistáknak és másoknak tartozik. Ugyanakkor legalább ennyire fontos a praktikus cél: hogy találkozások, üzletkötések, baráti beszélgetések színhelye legyen ilyenkor a kamara, a társaságok megtalálják például a szakhatóságok vezetőit, kérdezhessenek az adótörvény változásairól, kapcsolatba léphessenek a munkaügyi központtal, valamint a megye, a város elöljáróival: többek között Firtl Mátyás megyei alelnökkel, Borkai Zsolt győri polgármesterrel. A pályázati kiírásokkal kapcsolatban személyesen fordulhattak a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ vezetőihez; az élelmiszer-iparisok a főállatorvost, a hiteligénylők a bankvezetők társaságát kereshették a kétórás rendezvény során, amelyre a Presztízs-díjasokat külön meghívták. Hogy minderre valóban igény van, azt a vendégek száma tanúsítja, mivel több mint 300-an fogadták el a meghívást.

A három éve megválasztott elnök, Mihalicz Antal hangsúlyozta: a régióban működő kamarák között önkéntes alapon egy igen nyitott szövetség alakult, amely magához fűzi az ipartestületet is. Az elnök szerint az országosan kedvezőtlen gazdasági lehetőségek dacára a megye mégis dinamikusan fejlődik, például a győri ipari parkban már egy újabb szekciót kell megnyitni. Számos külföldi befektető érdeklődik a térség iránt, nekik a kamara többek között a potenciális beszállítók listájával segít a letelepedésben. Ugyanakkor a magyar vállalkozók is támogatást kapnak külföldön az osztrák, szlovák kamaráktól – mondta el az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénk a Slovakiatouron

Pozsony - A 14. Slovakiatour Nemzetközi Utazás Kiállítást mától vasárnapig tartják a szlovák… Tovább olvasom