Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Szeretett tanítója után ment a győrszentiváni osztály

Néhány hét leforgása alatt két pedagógust is elbocsátottak a győrszentiváni Váci-iskolából. A szülők felháborodtak, egyikük egész osztályát átíratták a Móriczba.

A fenntartó önkormányzat szerint a kevesebb elsős tanulóból következő kényszerű leépítésről van szó, de érthető a szülők döntése is. Az iskolára eddig nem érkezett hivatalos panasz a hivatalhoz.

Olvasói SMS-ekből és telefonokból tudjuk, hogy elbocsátottak egy alsós pedagógust  a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskolából.

A szülők felháborodtak a döntésen, elégedettek voltak az információink szerint 31 éves tapasztalattal rendelkező tanítónővel, ezért levelet fogalmaztak az igazgatónak.

Miután választ nem kaptak, személyes találkozót kértek. Órákig beszélgettek, de nem értek célt, a vezető kitartott a döntése mellett.

A szülők olyannyira elszántak voltak, hogy úgy döntöttek, szeretett pedagógusuk – akit időközben felvett a szintén győrszentiváni Móricz-iskola – után mennek. Osztályfőnökükkel az élen, az összes kisgyerek ott kezd szeptemberben.

"Mindenki a hangulatra panaszkodik. Ezen az osztályon kívül mások is eljöttek már, folyamatosan hozzák el a gyerekeket, a boltban is az a téma, kinél mikor telik be végleg a pohár.

Aláírásokat gyűjtöttünk, néhányan még tüntetést is akartak szervezni az elbocsátott pedagógusok mellett, merthogy időközben egy újabbat is elküldtek, egy szintén alsós tanítónőt" – mondta szerkesztőségünknek az egyik, nevét elhallgató szülő.

– Azokban az iskolákban, ahol több gyermek végez, mint ahányan megkezdik az első osztályt, bármennyire fájdalmas, nem marad ellátható szakmai feladat néhány pedagógusnak – mondta a Kisalföldnek Papp András, a győri polgármesteri hivatal oktatási osztályvezetője.

– Ezért került sor elbocsátásra a Váciban. A személyi döntés az igazgató hatásköre. Minden jogszerűen történt, a felmentés indokául megnevezett létszámcsökkentést bármelyik munkaügyi bíróság elfogadja. Hivatalos panasz az iskolára,  a vezetésre, a hangulatra, vagy bármi másra vonatkozóan a fenntartóhoz nem érkezett.

Papp András megérti a szülők ragaszkodását a volt osztályfőnökhöz, hiszen a családok többsége nem intézményt, hanem tanítót keres gyermekének. Az iskolaválasztás szabad, az érintettek tehát alapvető jogaikkal éltek.

A fenntartó lehetőséget teremtett arra, hogy a Móricz – amely egyébként a győri közoktatás átszervezésével egy főigazgatóság irányítása alá került a Vácival, élén a főigazgatói teendőkkel megbízott móriczos igazgatóval – átvehesse az egész osztályt.

Az osztályvezető úgy véli, az érintett pedagógus büszke lehet összetartásból jelesre vizsgázott osztályára, az őt végsőkig támogató szülőkre, de elsősorban arra, hogy céljukat kulturált eszközökkel érték el.

A Váci igazgatóját is megkerestük, Kőszegi Németh József azonban – állítása szerint – "nem kapott engedélyt arra, hogy nyilatkozzon" lapunknak.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. yorky 2011. augusztus 14. 00:09
  „Példa értékű a szülők összefogása, M. néni büszke lehet, hiszen a legnagyobb kitüntetés az életében, amit csak kaphatott! Az Igazgató úr elnyerte a referencia iskolai pályázatot, és így bemutathatta az országnak,hogy kell egy jó nevű iskolát tönkre tenni.Kíváncsi lennék rá,hogy ilyen hangulatban, és ilyen előzmények után, hogyan fognak a pedagógusok teljesíteni. A gyerek csak kiegyensúlyozott, jó hangulatú,vidám környezetben, képes maximumon teljesíteni!Sajnálom a mostani, és a jövendő tanulókat!Az alsós pedagóguson múlik a gyerekek egész életében elért eredményei.A gyerekekkel, megszerettetni és nem megutáltatni kellene a tanulást! Csak remélni tudom, hogy ez az egész nem nyomja rá a bélyeget a tanulókra. Sikeres tanévkezdést kívánok a gyerekeknek, és kitartást,semmi nem tarthat örökké,még egy vezetői kinevezés sem.”
 • 59. nyertes 2011. augusztus 13. 18:11
  „Tisztelt Mindenki!

  Az 58-as hozzászóló kapcsán jutott eszembe szintén egy vers,amit elég régen ismertem meg,de ami a mai napig sokszor jut eszembe.Szívből kívánom,hogy sokunknak hozzon ez a vers felismerést,elgondolkozást a fontos és nem fontos dolgokról!
  Ha elölről kezdhetném a gyermeknevelést

  Ha elölről kezdhetném a gyermeknevelést,
  Fenyegetés helyett festegetésre
  használnám a kezem.
  Példálózás helyett példát mutatnék.
  Nem siettetném a gyereket,
  Hanem hozzá sietnék.
  Nem a nagyokost játszanám,
  Hanem okosan játszanék.
  Komolykodás helyett
  Komolyan venném a vidámságot.
  Kirándulnék,sárkányt eregetnék.
  Réten kószálnék,bámulnám a csillagokat.
  Nem erőszakoskodnék a gyerekkel,
  Hanem a lelkét erősíteném.
  Előbb az önbizalmát építeném,
  Azután a házamat.
  Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről
  És többet a szeretet hatalmáról.

  Diane Loomans

  Kívánom mindannyiunknak,hogy most már békében,megbocsájtásban,szeretetben éljünk tovább egymás mellett,mert így egyszerűbben és könnyebben megy minden.
  Nádasi Krisztina”
 • 58. Jonas 2011. augusztus 12. 16:26
  „Sok sikert a gyerekeknek és a tanítónőnek. Elismerés és tisztelet a gyermekeikért áldozatot vállaló szülőknek!

  Jöjj közelebb!

  Kezedbe teszem a Könyvet,
  hogy vezessen a sűrű ködben.
  Kezedbe teszem az átlátszó kristályt,
  hogy lásd a szépet, keresd a tisztát.
  Kezedbe teszem a gyertyalángot,
  világíts annak, aki bántott!
  Kezedbe teszem a szőtt takarót,
  takard be az árván fázót!
  Kezedbe teszem a fénylő kulcsot,
  hogy meleg legyen, és várjon az otthon.
  Indulj hát, s hívd magaddal a gyerekeket,
  hogy kezükbe tehesd a szeretetet.
  (Róth Márta újságíró - logopédus)”
 • 57. abibi5225 2011. augusztus 12. 14:16
  „Kedves Mindenki!
  Igen lehet a hozzászólásokat szemellenzővel is olvasni (lásd 54. 55-ös hozzászólók), ugyanis az Önök által bizonygatott dolgok már rég megdőlni látszanak értő fülek és jelen esetben szemek számára.
  Kedves Szintanyu, visszaolvasva hozzászólásait, szép példával járt elől Ön is a ,,sértegetéssel, rágalmazással, személyeskedéssel". Mégis úgy érzem, ráérzett a lényegre, saját szavait idézem:
  ,,én még nem láttam olyan iskolát, vagy vezetőt, ami és aki sokszor saját érdekeivel szemben is mások javát szolgálja."
  Pontosan ez lenne a lényege az egésznek, egy iskolaigazgató a ,,köz alkalmazottja", köteles a saját és néha az iskola érdekeit a gyerekek érdekei mögé helyezni! Márpedig amíg az igazgató olyan pedagógus mellett teszi le a voksát, aki a napköziben rendszeresen a vállát masszíroztatja tanulás, tanítás helyett, illetve amellett a pedagógus mellett, aki megengedhetetlen modorban és stílusban beszél és viselkedik a gyerekekkel, sorolhatnám tovább, de nem akarom - addig az az igazgató nem a gyerekek érdekeit nézi.
  Itt azonnal szeretném hangsúlyozni, hogy mindemellett nagyon sok jó pedagógus van a Váci iskolában.
  És most megpróbálok egy igazgató úr féle hasonlattal élni: Lehet sokféle dolgot hozni az iskolába. Lehet azt hangzatosan reklámozni, hirdetni. A reklám mögött azonban mindig jön egy szolgáltatási oldal. Hiába jó a reklám, ha az eladni kívánt áru silány, vagy az is lehet, hogy az áru jó, de a bolt nincs a megfelelő időben nyitva...
  Azt gondolom, hogy bármelyik iskola igazgatójánál, tiszteletre méltó dolog lehetne, ha tényleg meglátná a kérések mögött rejtőző problémát. Jóval egyszerűbb dolog ,,le Győzike show-zni" 20 felnőtt ember problémáját, mint azt komolyan venni, és tenni valami emberit. Én azt gondolom, hogy legyen az tanár, legyen az igazgató, legyen az bárki, a papírok a végzettségről csak belépők egy munkahelyre, a tettek beszélnek .”
 • 56. medvelászló 2011. augusztus 12. 13:48
  „Tisztelt Szintanyu!

  "én még nem láttam olyan iskolát, vagy vezetőt, ami és aki sokszor saját érdekeivel szemben is mások javát szolgálja." - ez a mondata kicsit elgondolkodtatott.
  Legyen szíves gyújtson világot elmémben, mert nem értem, hogy lehet egy igazgatónak saját érdeke! Mi volt a saját érdeke, vagy mi lehetett a saját érdeke ebben az esetben, amit háttérbe szorított?
  Mert az eléggé egyértelmű, hogy a gyerekek és az iskola érdekeire fittyet hányt. Szerintem az lett volna az ő és az iskola érdeke, hogy nem engedi el az egész osztályt (és a többi kb. 20 tanulót, akik nem 6 vagy 8 osztályosba mentek el), hanem foggal-körömmel küzd értük és odafigyel az intő jelekre, mint ahogy más igazgatók teszik.
  Tisztelettel, Medve László”
 • 55. Szintanyu 2011. augusztus 12. 12:47
  „Minden kedves hozzászóló!
  Végigfutva ezt a néhány oldalnyi sértegetést, rágalmazást, személyeskedést és magyarázkodást, melyet bocsánatkérés is követ helyenként, felhívnám a szíves figyelmüket arra, hogy akinek nem inge, nem kell magára vennie. Ha mégis megteszi és próbálja bizonygatni az állítás ellenkezőjét, annak okát, ha tényleg nem inge, akkor nem igazán értem. Ha már a Győzike show-nál tartunk, (bár ezt még nem hallottam) olvasgatva a hozzászólásokat egészen találónak tűnik. Mindannyian több sorban ill. bekezdésben próbáljuk megfogalmazni véleményünket, ha ez valóban elhangzott, akkor úgy gondolom frappáns megfogalmazása ez a kialakult helyzetnek. Zárszóként pedig annyit, hogy én még nem láttam olyan iskolát, vagy vezetőt, ami és aki sokszor saját érdekeivel szemben is mások javát szolgálja. Hálásan köszönöm áldozatos munkáját, becsületességét, és a sok lehetőséget, melyet gyermekeinknek kiharcol. Most már látom , hogy ez nem is olyan egyszerű feladat.”
 • 54. Azereus 2011. augusztus 12. 10:06
  „Tisztelt Fórumozók!
  Nem érdemes tovább rágódni már ezen a témán, hiszen ha jól megnézzük, mindenki jól járt.
  - Jól járt az elküldött tanító: ismét van állása
  - Jól járt a szülő: választhatott pedagógust és iskolát is
  - Jól járt a fogadó iskola: nyert egy osztályt
  - Jól járt a cikkíró újságíró: szaftos történetet kerekíthetett
  - Jól járt a Váci iskola is: mert megszabadult egy számító, rosszindulatú, áskálódó, volt iskoláját, kollégáit sem kímélő, falusi pletykafészektől. (Móricosok vigyázzatok!)
  Ennyi! A történet lezárult!”
 • 53. axor 2011. augusztus 11. 09:39
  „Tisztelt véleményt nyilvánítók !
  Nem akartam hozzászólni ehhez a témához, de úgy érzem jó ha egy kicsit megvilágosítjuk az egészet csak olyan mértékig , hogy rálátásuk legyen, hogy több szülő miért hozott ilyen döntést.
  Érintett szülő vagyok.Családi "örökség" volt,hogy ide irattuk a gyermeket iskolába a Váciba. Ide jártam én a testvérem az apukám, a párom az ő testvére illetve szülei. A beiratkozáskor Igazgató Úr bemutatóját is meghallgattuk, de mikor megtudtuk, hogy M. néni lesz az osztályfőnök még jobban megerősített a tudat,hogy jól döntöttünk.Eltelt egy év másik osztályfőnököt kaptunk.A gyermekem nem az a fajta, aki panaszkodna, de csak jöttek a problémák.Szülőknek csak kötelezettsége van, joga nincs? Nincs jogom ahhoz, hogy megnézzem a gyermek elrontott dolgozatát? Nem a reklamáció, hanem az esetleges hibák későbbi kiküszöbölés miatt. Személyes sértésnek vette a tisztelt tanárnő, mert azt hitte a szakmai tudását vonjuk kétségbe.Úgy gondolom a szülő és a pedagógus közös munkát végeznek együtt, egymást segítve mindezt a gyermek fejlődése érdekében.Mi még a hagyományos családmodell szerint élünk ebben a rohanó világban. Mindig jut idő arra,hogy este beszélgessünk a gyerekkel, ha kellett tanultunk vele.Kérdésem vagy ha kérésem volt megoldottuk . Később azonban csak mellébeszélés kaptunk.Mindig volt olyan érzésem, hogy nem megfelelő partnerként kezelnek.
  Kérdezem én
  -hogy lehet, hogy kisírt szemű tanító nénik tanítják a gyermekeket? (hierarchia van mint tudjuk)
  -hogy lehetséges,hogy szülői engedély hiányában engedik haza a gyermeket és mikor megyünk érte fél órán keresztül senkinek nincs fogalma a portától az irodáig, hol van egy nyolc éves gyerek ?
  - hogy rendszeresen elmaradtak a helyettesítés során a testnevelés órák ! ( ugyanúgy maradt a tornazsák , még jó hogy az enyém sportol máshol )
  -hogy fejfájással jön haza több esetben, mert ebéd után nem lehetett enni, inni a bemutató óra miatt, nehogy szemetes legyen a terem
  M. nénihez fordultunk és nemhogy hergelt hanem csitított rendszeresen.
  Az én gyermekek is írt rossz dolgozatot és úgy megkapta rá a jegyet mint a huzat.Ó ha már itt tartunk EXTRA szolgáltatás volt bőven.Vasárnap M néni saját szabadideje terhére ment el felzárkóztatni azt a tanulót aki kb. 2 hétig volt beteg. Mindezt azok ellenére, hogy a feladatokat folyamatosan más módon is megküldte.Illetve bármikor felveszi a telefont ( elmaradt? fel nem írt házi). Kövezzenek meg érte néha én is éltem a lehetőséggel.
  A 3 diplomás emberéről csak annyit, ha egy illetőre gondolunk hallania kellett volna, mikor az utolsó megbeszélésen eléggé kifogásolható stílusában közölte 20 szülőkkel, hogy tiszta "Győzike Show" ez a beszélgetés. Ennyit a diplomáról, de mint tudjuk diploma nem egyenlő intelligencia.
  Szeretném megkérdezni a jelenlegi vezetőt, hogy Önt is úgy fogják nyugdíjazása illetve pályafutása záróakkordjaként elbúcsúztatni szeretett iskolájától, mint az előző megbecsült vezetőt?Több százan gyertyás sorfalat állva ? Én is ott voltam pedig nem voltam eminens tanuló.Azért volt bátorságom felhozni ezt, ugyanis az Igazgató Úr is többször emlegette őket nem pozitív megvilágításban. Itt kérek elnézést M. bácsitól és J. nénitől, hogy belekevertem őket. A mostani tanári kar több tagja is volt a tanítóm , több igazgató alatt végeztem el a 8 évet, de az én szüleim a kötelező megjelenésen kívül nem jártak az iskolában. Én sem, a párom sem vagyunk azok a típusú szülők aki mindig berohannak a tanító nénihez .
  Mindent mérlegelve hoztunk meg ezt a döntést. Nem volt egyszerű . Megbeszéltük, a döntésnél figyelembe vettük,hogy a gyerek mit szeretne. Elbeszélgettünk vele és nem ültettük be a tv elé SZAPPANOPERÁT nézni, nem az a fajta szülőpár vagyunk ( mint ezt egyesek feltételezik rólunk pl szintanya)
  Elegem lett a mellébeszélésekből a trabant, ferrari, audi, kenyér, cukor, énekes féle agymosásokból.A "Váciban a szülők bizalmára építünk". Na ez az ami elszállt egy év alatt.Így döntöttem, nem akarok élni vele. Azt szeretném ,hogy a szeptemberben kezdődő tanévet nyugodt körülmények között kezdjük meg. Ne kelljen este az ágya mellett a mese után még fél órán keresztül ülni ( egy kiegyensúlyozott családi háttérrel rendelkező gyermek) csak azért,mert a suliban többször fordult elő ,hogy megalázzák és nem akar másnap iskolában menni. Neked magyarázni és beszélgetni vele annak ellenére ,hogy olyan düh forr benned, hogy majdnem felrobbansz és próbálod a középutat megtalálni. Gyermeked érezze,hogy mellette állsz, de a tanár néni tekintélyét nem aláásni.
  A gyermeknek biztonság kell a biztonság pedig bizonyos mértékig az állandóságot jelenti.( júniusban úgy váltunk el M. nénitől, hogy szeptemberben találkozunk)
  Nem parancsra cselekedtem ne használjanak olyan kifejezést, amit csak hallomásból ismernek,mert ha már a katonai szakszavaknál tartunk tudnia kellene, hogy parancsmegtagadás is lehetséges ha szükséges.
  A manipulatív szavakkal dobálózó illetve a nyílt kártyákkal játszó embereknek üzenem, Önök sem vállalták a nevüket. Én sem fogom, addig amíg ezt nem teszik meg Önök sem.
  Elnézést kérek ha valakit megbántottam illetve ,hogy ilyen hosszúra sikerült. Több hozzászólásom nem lesz...
  Még egyet:" Naponként mosolyogni
  kínban azok között,
  kik összefenik szemük
  egy jó szavad mögött."
  (Váci Mihály : Ha érdemes- Ha nem)”
 • 52. Szintanyu 2011. augusztus 10. 19:35
  „Kedves hozzászólók!
  Csak gratulálni tudok azoknak a szappanoperán nevelkedett helyesen írni sem tudó szülőknek, akik gyermekük jövőjével kapcsolatos döntéseiket hisztériára alapozzák. Úgy gondolom, hogy a negatív, hozzáteszem alaptalan véleménynek van mindig hírértéke, ezen lehet csámcsogni, ezt lehet színezgetni, persze ha az embernek jobb dolga nincsen. Ennyi energiával akár meg is taníthatnák köszönni gyermekeiket a kedves szülőtársak. Az alapvető problémák feltérképezéséhez először talán nézzünk magunkba. Mitől is jó egy szülő, vagy egy pedagógus? Bizonyosan kényelmesebb lett volna diákként mindig ötöst hazavinnem matematikából, bár valószínűleg nagy meglepetés ért volna a későbbiekben. Értem, hogy ehhez a lehetőséghez ragaszkodni kell, féltve őrzött gyermekeink ezután nehogy reális képet kapjanak tudásukról, hiszen ők is szappanoperán nevelkednek, így biztosan óriási csalódás és igazságtalanság érné őket. Helyretenni amúgy is nehezebb a dolgokat, seperjük hát bátran a szőnyeg alá, később pedig az amnézia megoldás mindenre. Ellenben senkit ne zavarjon össze, hogy aki éppen az ócsárolgatás középpontjában áll, neki bizony 3 diplomája van, hozzáértését országszerte elismerik, csak akik profitálhatnának szakértelméből, azok az emberek próbálják minden eszközzel bántani, sőt fenyegetni őt. Ezt eddig senki sem reklámozta ugye? Szakadjunk ki végre az elferdített világunkból, próbáljuk megbecsülni amink van, ami másnak nem lehet, és főként vegyük észre, hogy a kisstílű érzelmeken alapuló, realitást mellőző pocskondiázás nem azt a személyt minősíti, aki ellen íródik, hanem alkotóját.”
 • 51. Dadus1 2011. augusztus 10. 18:57
  „Kedves Mindenki!
  Mivel már minden másról szó van, ill. úgy érzékelem csak egy dologról a vezetőség szidalmazásáról, alkalmasságának megkérdőjelezéséről ezért újra szólnék. Megkérdeztem a gyermekemet hányszor beszélt az igazgató bácsival vagy a Csilla nénivel, tudják mit mondott mikor jutalmat vett át tőlük.Tehát nem sokat. Akivel egész nap négy óráig van az a szeretett tanító nénije, Bea néni, Margit néni, Judit néni, akit mi is követnénk ha menniük kéne. Szomorú, hogy pont azokról is rossz hírt keltenek, akik mindent megtesznek gyerekekért. Abban bízom, hogy a Váci tanárai nem olvassák a cikkeket, mert ezek után lehet munkahely keresésben kezdenének. Bár lassan nem lesz jó ajánlólevél, hogy honnét jöttek. Pedig nem tudom Önök járnak-e évzáróra ahol sorban sorolják a felkészítő tanárok nevét, a sikereket elért tanulókkal együtt. Ettek-e a Judit néni által készített kürtőskalácsból, amit a szakadó esőben sütött? Sorolhatnám. De lehet tévedek és a város két legjobb tanárnője elmegy, és nem marad más értékes ember. Vigyék be Győrbe a gyereket, igaz az a tanító néni nem a szomszédja, nem ül együtt vele esetleg a templomban, falunapon nem tapsol vele együtt a művelődési házban. Nem tud róla semmit és persze nem tudom tudják-e hol lakik " Szalia Feri" vagy a " Jámbor Laci", de látatlanban is jobbak mint a "MIEINK". Kívánok mindenkinek sikeres évet gyereknek, tanárnak, szülőnek.”
 • 50. Ostoros 2011. augusztus 10. 18:53
  „Tisztelt Hozzászólók!
  Néhány konkrétummal szeretnék hozzájárulni boltban, utcán hallott értesüléseikhez, hátha néhányan elgondolkodnak, mi is lehet az igazság. Hogy lehet, hogy az egyik iskola a törvény által előírt létszám alatt is indíthat osztályt? Hogy lehet, hogy a tantermi lehetőségek sem biztosítottak, mégis mehet a csoport?/Kevés gyerek, üres terem/
  Hogy lehet, hogy a Móriczos Cs.nénihez beíratott óvodások szülei most szembesülnek vele, hogy Cs.tanítónéni felmondott,/ miért is?/ nem ő lesz a tanítónénijük, pedig milyen gonddal választották ki gyermeküknek a legjobbat. Milyen érdekes, hogy az ottani vezető éppen Zs. nénit választotta a Váciból, hogy ő legyen, aki átnyergel a békés, feszültségmentes Móriczba. Csak nem a CS.néni helyét igyekszik pótolni vele? A szülőknek meg legyen így jó...A Kőszegi, aki a fenntartó által kiadott utasítást végrehajtotta, az mindenben hibás. M.néni összeteheti a két kezét, hogy áthelyezéssel van helyben állása.Ilyen manipulatív készségekkel megáldva más munkakört is eltudnék képzelni neki. Hát nem veszi észre mennyire támogatják? Kik is? Hát a hálózat! Na itt rontotta el a Kőszegi, hogy ő nem lett a hálózat tagja!! Vajon a Jókais tanárokért ki tesz ennyit? 1 évre kaptak megbízást, aztán csá...M néni a szülők felhergelésével, megvezetésével épp most bizonyítja be, mit is láthatott meg benne a volt igazgatója.
  Tisztelt hozzászólók!
  Kritizálni a legkönnyebb, hát ha még parancsba is adják! Na ezért tart itt ez az ország. Inkább megyek és teszem a dolgom, s ezt ajánlom az alaptalanul mocskolódóknak is!
  Bár van akinek ez a lételeme.”
 • 49. kisbogyó 2011. augusztus 10. 10:39
  „Tisztelt Mindenki!
  Szentiváni lévén engem is nagyon meglepett ami az utóbbi években az iskolában történt. Elgondolkodtató, hogy ténylegesen kik és miért keltik az iskola rossz hírét.... talán én is közéjük tartozom azzal, hogy hozzászólok a cikkhez???!!! Nem tudom.... de : a gyermekem lassan 1-2 év múlva iskola érett lesz.... mi alapján döntsem el, hogy melyik iskolába írassam??? Ha csak a "híreket" figyelem a két iskola között elég nagy űr tátong... a Móricz iskoláról miért nem hallunk negatívumokat???? Valami oka biztos, hogy van nem???? A szülők "felnőttek" (talán) el tudják dönteni , hogy gyermeküknek mi a jó.... Én úgy gondolom, hogy az iskola vezetése teljes mértékben felelős a diákok "elvándorlásáért"... nem hiszem, hogy a szülők jó dolgukban cipelik Győrbe és a másik iskolába a gyermekeiket.... A két elbocsátott tanárnénit személyesen is ismerem, mondhatom, hogy a város 2 legjobb tanárnénije... mindegyikőjüknek további jó munkát és kitartást!!!”
 • 48. bunyez 2011. augusztus 09. 21:37
  „Tisztelt hozzászólók!
  Sokan sokfélét kommentáltak már ebben az ügyben. Az a baj hogy az érintetteken kívüli hozzászólóknak fogalmuk sincs mi történt és hogy mi az igazság.A "győztesek" tudják hogy jól döntöttek ez a lényeg. Hosszú út vezetett el idáig . Két évig rengeteg békát nyeltünk,tapaszt tettünk a szánkra a gyerekek kedvéért. Betelt a pohár,és sajnos avval ,hogy elküldték az osztályfönökünket ki is borult. Elég lett a sok dumából mellébeszélésből hazugságból.”
 • 47. alagút 2011. augusztus 09. 14:44
  „Kedves véleménynyilvánítók!
  Az a tény, hogy leépítés volt a Váci iskolában, bárhol előfordulhat. Én, mint szülő, csak azt nem értem a történetben,hogy Kőszegi igazgató miért egy olyan nevelőt akart leépíteni, akinek osztálya volt.Ez lett volna az egyetlen megoldás? Nincsenek az iskolában szerződésesek, óraadók, osztályfőnöki megbízással nem rendelkezők?
  1345:honnan van olyan információja, hogy az elküldött tanítónéni keltette rossz hírét az iskolának? 31 évig áskálódott, arra várva,hogy mikor szűnik meg a munkahelye? Úgye Ön is érzi, ez mennyire nevetséges állítás? Vagy ezeket bizonyítani tudja?
  Sokan úgy gondolják, nyilván minden pedagógus tud ilyet: elvinni egy osztályt. Vagy mégsem? Az irigyek és kétkedők csak értsenek egyet az emberségből, szakmaiságból elégtelenre vizsgázott igazgatóval, akinek tette /elküldeni egy 56 éves pedagógust, akinek osztálya volt /néhány hét múlva már törvénytelen is lesz / védett kor /Végezetül annyit szeretnék mondani,hogy régi igazság az, hogy a fejétől bűzlik a hal...”
 • 46. pappnebzs 2011. augusztus 09. 09:33
  „Tisztelt hozzászólók !
  Csak azok tudják az igazságot akik érintettek az ügyben.
  Valószínű mindenki emlékszik az októberi rendkívüli szülői értekezletre . Meddig tartott ? 21,00-ig?
  Az igazgató úr egy önimádó ember aki csak a saját érdekeit nézte és a saját hangját szereti hallani. a modorán pedig nagyon van mit csiszolni. Többször lett a probléma jelezve az irányába illetve más fórumokon is. Vesztesnek üzenem, hogy az utolsó megbeszélésen ott kellett volna lennie.( vagy talán ott is volt???) A szülők nem könnyen hoznak meg ilyen döntést, eléggé leírják a szülői képességeket ha valaki úgy gondolja, hogy árucikként kezelik a gyerekeket.”
 • 45. Goldmund 2011. augusztus 09. 09:02
  „Előrebocsátom, nem ismerem az értintetteket, nem jár gyerekem oda iskolába, csak a cikkből és a hsz-okból tudok véleményt alkotni.

  Ha egy tanítónőnek 31 éves mnkaviszonya van, akkor leaglább 52 éves. Ha egy elbocsátott 52 éves tanítónőt bárhová fölvesznek, akkor valószínűleg jó híre van a szakmájában.
  Az "ellopott osztály" kifejezést nem értem. Gondolom, a gyereküket Móriczba átírató szülőket nem verőlegények kényszerítették. Inkább azért tették, mert ragaszkodtak a tanítójukhoz.
  A vácis igazgató tehát így csúnya öngólt lőtt: ugyanazt az épületet kell fenntartani egy osztálynyival kevesebb fejkvótából. Ezért is kellett még egy embert elküldenie. Meg gondolom, annak sem örül, hogy így került bele az iskolája az újságba. Az érthető, hogy valakit el kellett bocsátania, de talán máskor jobban átgondolja, kitől érdemes és kitől nem érdemes megválnia.
  A móriczos igazgató pedig helyesen döntött, hogy fölvette. Ez a tanítónő már azzal bizonyított, hogy egy osztálynyi fejkvótát hozott új munkahelyének - ami nagy érték a mai, kevés gyerekes világban.”
 • 44. vesztes 2011. augusztus 09. 08:45
  „Kedves Szülők!
  Nem szerettem volna senki megbántani és a csorda szellem kifejezést kizárólag, mint viselkedés típust említettem. Tisztelem azokat akik saját meggyőződésből mentek a tanítónéni után, magam is beszélgettem pár szülővel és megértettem indokait. Sajnálom, hogy nbari a leírt körülmények miatt távozott a Váciból.
  A történet másik fele is elgondolkodtató számomra, márpedig az, hogy ő sem tudott semmit a háttérben folyó szervezkedésről, a Váci igazgatójának megkereséséről, stb
  Vajon miért csak addig volt szükség minden szülőre, amíg a petíciót aláírta? Hetekkel azután sem tudták a szülők, hogy mi lett annak következménye, érkezett-e válasz és az mi volt. Szerintem egy korrekt eljárásban ez megjárt volna mindenkinek. Az igazgató megkeresése előtti megbeszélésekről, az igazgató megkereséséről már miért csak egy szűk kör tudott és ki döntötte azt el, hogy azon ki vehet részt?
  Miért nem került sor egy olyan megbeszélésre, ahol minden szülő ott van és meghallgathatja a Váci álláspontját?
  Mert a cikkben órákig tartó egyeztetésről volt szó, amiről nekem az ott jelenlévő szülőtől és az iskolavezetéstől származó információm egész másról szólnak. Az igazgató által felajánlott megoldások zárt fülekre találtak. A szülők a Váci Iskola egyetlen pedagógusát sem találták alkalmasnak gyerekük tanítására. De ezt ők eldöntötték azok helyett is, akik nem tudtak az igazgató megkereséséről vagy nem tudtak jelen lenni. Ugyanúgy, ahogy még a Váci igazgatójának megkeresése előtt a másik iskola igazgatónőjével megszületett az alku a tanítónéni alkalmazásáról. Lehet, hogy nem minden hozzászólásom volt indulatoktól mentes, de ennek is meg van az oka.
  Sosem szerettem azt ha valaki nem nyílt kártyákkal játszik és másokat saját alantas céljaira felhasznál. Márpedig az egyik szülő tanítónénivel folytatott beszélgetésének egyik mondata igen csak elgondolkodtatott.
  Végezetül kívánok mindenkinek sikeres tanévet abban az iskolában, amit választott, mert sajnos azt, hogy ki hozta meg a helyes döntést úgyis csak hosszútávon és az élet fogja igazolni.”
 • 43. nbari 2011. augusztus 09. 08:21
  „még annyi:

  Hatalmas szakértője lett mindenki az ügynek....
  Sajnos mi nem aboltból/fodrásztól/benzinkútról kaptuk az infókat,hanem szenvedő alanyi voltunk!
  Igazából csak az tudhatja, hogy hogyan zajlott le az egész, akinek a csmeetéje az érintett osztályba, illetve osztályokba jár/járt!
  Mindenesetre az elgondolkodtató, hogy ha már ennyien elvitték a gyereket az iskolából, akkor hol is van a hiba?
  És itt most nem csak a mi osztályunkra gondolok, hanem a többi osztályból/évfolyamból elvitt tanulókra!
  10 évvel ezelőtt miért nem volt ilyen népvándorlás?
  Bár egyszer azt mondták nekünk : " a szentivániaknak szemüveget kéne feltenni,mert nem veszik észre, mennyi jó dolgot hoztak ebbe az iskolába!" (aki ott volt tudja kitől idéztem)
  De hát lehet velünk van a baj biztos!Mindenesetre én is megkérdeztem a gyerekemet,hogy hova szeretne inkább járni,erre az volt a válasz : a volt osztájtársait választja, meg a szóban forgó tanárnőt, még ha messzebb is van!
  Ennyi!

  Bári Norbert”
 • 42. kárpátia 2011. augusztus 08. 20:55
  „Kedves 40. Kazacs TELJES MÉRTÉKBEN EGYETÉRTEK ÖNNEL !!!!!!!!!”
 • 41. kárpátia 2011. augusztus 08. 20:52
  „Szerintem mindenki úri joga eldönteni, hogy hova melyik iskolába íratja a gyeremekét. Ha a szeretve tisztelt "M" néni megnyerné a főnyereményt a lottón és élete hátralevő részében egy csendes-óceáni szigeten koktélját kortyolva a lemenő nap fényjátékában gyönyörködve egyszercsak megjelenne a parton az osztálya, vajon mi lenne az első benyomása? Ó uram Istenem ide is kővettetek ? ? ? És a szülők ? sikerült összesedni a rávalót ? Ez igazán komoly szervező munkát igényelt.

  A történet innetől kezdve szánalmas.
  Én pedig megyek nyaralni na csók mindenkinek egy egyszerű, de józanul gondolkodó Szülő !”
60 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kánikulát jósolnak a hétvégére - Vigyázz a vízparton!

Idén a megyében 7 – a tavalyi év azonos időszakában öt – vízbefulladás történt. Tovább olvasom