Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szeretetszolgálat: több a rászoruló, kevesebb a támogató

Számos területen segíti a rászorulókat 22 csoportjában és 16 intézményében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Nyugat-dunántúli Regionális Központja. A régiótitkár szerint egyre nagyobb szükség van a tevékenységükre.

A hagyományos szociális munka – adománygyűjtés és -osztás, foglalkozások, idősek és betegek látogatása, különféle tanácsadások, közösségi programok – mellett számos területen eredményesen tevékenykedik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Nyugat-dunántúli Regionális Központja.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális központja számos intézményt működtet, így például Győrött a Kálvária utcában a Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthonát. Fotó: Bertleff András
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális központja számos intézményt működtet, így például Győrött a Kálvária utcában a Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthonát. Fotó: Bertleff András

Dr. Báthy Andrásné régiótitkár lapunknak elmondta: három megyében – Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala – tavaly több mint 40 ezer hozzájuk fordulón segítettek, 27 ezer rászoruló jutott általuk ruha- és élelmiszer-adományhoz, illetve önkénteseik közel 45 millió forint eszmei értékű munkát végeztek. A regionális vezető az elmúlt évek tapasztalataként említette, hogy több a rászoruló, kevesebb a támogató.

– Ennek ellenére tervezünk, fejlesztünk. Így például ősszel nyílik Győrött az a családokat támogató központ, amely "Családi kör" néven széles körű összefogásból születik. A projekt a családi élet minden szakaszához értéket kíván nyújtani.

Például a korai anya-gyermek kapcsolat kialakítását, az újszülött gondozását és táplálását, valamint a babahordozás és a kötődő nevelés praktikáinak elsajátítását szeretnénk segíteni, de része a programunknak a kamaszkorú gyermekek felkészítése a felelős családi életre, a családi és párkapcsolati mediáció, pszichológiai tanácsadás is. A szolgáltatásokat önkéntesekkel biztosítjuk – hangsúlyozta dr. Báthy Andrásné.

Szavaiból még kiderült, hogy a győri önkormányzat támogatásával folytatódik az idősek lakás-akadálymentesítési programja is.

Azt remélik, hogy idén is 13–14 idős embernél tudják – elsősorban a vizesblokkban – megoldani az akadálymentesítést. Emellett a közeljövőben a győri fogyatékos napközi otthonban tizenötödik alkalommal rendezik meg a sérült emberek sportnapját, amelyen négy megyéből négyszázhúszan vesznek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt: „Belső béke van bennem

„Megfutottam a Jóisten által rám testált kétévnyi elnökséget, feladatomat méltósággal és a… Tovább olvasom