Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Szeretetnapok Győrben tizedszer Palya Beával

Szegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére szeretetnapokat rendez az idén tizedik alkalommal a Győri Püspökség a hét végén Győrött.

Tóth András karitászreferens a programot ismertető hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, a szombati jótékonysági bált vasárnap a Káptalandombon szabadtéri fesztivál követi, amelynek keretében az erdélyi Szovátáról érkező gyerekek is előadják műsorukat.

A jótékonysági akciósorozattal az erdélyi gyermekmentő ferences missziót támogatják a győriek. Az elmúlt kilenc évben összesen mintegy 39 millió forinttal segítették az ügyet a szeretetnapok résztvevői - ismertette a rendezvénysorozat eddigi hozadékát Tóth András.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, az erdélyi gyermekmentő misszió főszervezőjével is találkozhatnak vasárnap a püspöki szentmise után az egybegyűltek.

A missziót a szerzetes indította el Erdélyben. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már 65 helyszínen, köztük Gyulafehérváron, Torockón, Szovátán, Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván 2300 nehéz sorsú gyermeket nevelnek.

Ehhez a tevékenységhez járulnak hozzá szponzorálással, tombolafelajánlással és a szeretetnapok egyéb programjain való részvétellel a győriek.

A vasárnapi szabadtéri rendezvényt koncertek színesítik, a sztárvendég Palya Bea lesz.

Éttermek, vendéglősök és magánszemélyek is támogatják a rendezvényt - mondta Tóth András, hozzátéve, hogy a szovátai gyerekeket győri családok látják vendégül otthonukban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ülést tart a megyei képviselőtestület pénteken

Beszámolót tart a megyei rendőrfőkapitányság is. Tovább olvasom