Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Szeretetnapok Győrben az erdélyi gyermekekért

Szegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére szeretetnapokat rendez a Győri Püspökség május 28-29-én Győrött.

J. Kovács Andrea szervező, a püspökség sajtóreferense az MTI-t tájékoztatva elmondta, hogy a szombati jótékonysági bált vasárnap szabadtéri fesztivál követi, amelynek programján a Kovásznáról érkező vendég gyermekek is előadják műsorukat. A színes rendezvénynek, amely éppen gyermeknapra esik, az Apor Vilmos tér ad otthont a Káptalandombon.

Az érdeklődők találkozhatnak Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, aki közel két évtizede elindította a gyermekmentő missziót Erdélyben. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már hatvanegy helyszínen, köztük Gyulafehérváron és Torockón, Szovátán és Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván 2100-nál több nehézsorsú gyermeket gondoznak. Ezt a tevékenységet az elmúlt nyolc évben összesen 37 millió forinttal támogatták a győri szeretetnapok résztvevői, akik műtárgyak felajánlásával, szponzorálással vagy éppen saját munkájukkal segítettek.

A szervezők idén is számítanak a győri vendéglősök, cukrászatok, civil egyesületek és magánszemélyek támogatására - közölte J. Kovács Andrea, hozzátéve, hogy a kovásznai gyerekeket győri családok látják majd vendégül otthonukban

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Komissar 2011. május 10. 10:17
  „20. reszegenisjozan 2011.05.10. 05:57

  Milyen jogon erősködik egy képmutató, hogy én nem magyar állampolgárnak kell hogy adakozzak?
  Vannak több százezrek a határon belül, akik rászorultak.
  Vittem személyesen ruhát a vörösiszapos károsultaknak. addig míg a magyar lakos rászorult, inkább azok fontosabbak, mint külföldre.
  Látom számodra a külföldi az elsődleges.
  Honfitársaidra meg magasról tojsz, mint a narancsosok.”
 • 20. reszegenisjozan 2011. május 10. 05:57
  „19. Komissar
  Ki, mikor, hol mondta, hogy nem lehet gyűjteni a határon belülieknek??????
  Magyar iskolában ültetek, de nem ismeritek a magyar nyelvet. Nincs a világon még egy olyan emberkupac (mert ez nem nép, nem nemzet), ahol ennyire irigyelnék a másikat.
  Milyen jogon mondjátok meg ti másnak, hogy mire gyűjtsön????
  Böjte szavait halljátok meg, és legyetek konkurenciái!!! Gyűjtsetek nagyobb, jobb rendezvényeken nála a határon belülieknek!!!! Legyetek sikeresebbek nála!!! Sokkal sikeresebbek.
  Én ezt kívánom nektek. Böjte atya is ezt kívánja nektek.´”
 • 19. Komissar 2011. május 09. 21:46
  „teljesen egyetértek
  14. Madarász 2011.05.09. 19:05
  írásával. bárki, bárhogyan okoskodik, először a jelenlegi határon belül tegyünk rendet.
  Segíteni kell azokat, akik a buta mérnököknek köszönhetően löszfalon kaptak építési engedélyt, meg a szeszélyes időjárás végett egy élet alatt felépített házat 15 perc alatt elvesztőket.
  meg azokat, kik saját hibájukon kívül nem tudnak megfelelő étkezést biztosítani gyerekeiknek.
  Ha ezek megvannak, lehet adakozni határon kívülre is.”
 • 18. háté 2011. május 09. 21:04
  „Azért is leírom. Volt egy szervezet, melyet betiltottak.
  Az a csapat gyűjtött: használt de jó minőségű bútort, elektromos berendezéseket, bármit ami használható, játékot iskola szereket.
  Emellett persze új berendezések, új játékok is kerültek a szervezethez, és nagy mennyiségű tartós élelmiszert, csokoládét, mindent.
  Megtették ezt többször, utánfutós-autókonvojjal egy szomszéd megyei árvaházba./bizony elcsodálkozna a hatalom, hogy micsoda érték került tudtuk nélkül az árvákhoz, önzetlenül!/
  Várták őket, mint egy messiást csak beszélni nem szabadott róla, mert mit szól a hatalom!
  Sok rászoruló családon segítettek, havi rendszerességgel.
  Ez a csapat segítette a gúnyhatáron túli nemzettestvéreinket is.
  Ők is szeretetből, szívből és önzetlenül tették.
  Ők, útjában álltak az aljas cionista hatalomnak.
  És a mi hazánk!”
 • 17. Madarász 2011. május 09. 20:58
  „15.
  Tudod, én akkor is jártam templomba, mikor nem szabadott, meggyőződésből, apró gyermek korom óta szolgáltam Istennek, de pár éve, mióta betette a politika a lábát templomba, megszentségtelenítve Isten házát, nagy ívben elkerülön azt és hányni tudnék a politikusoknak csontig benyaló papoktól és megtévesztett hívőktől.

  Mindig hithű katolikus voltam, de az utóbbi években kezdem megérteni a reformációt, ma is elkelne egy alapos megtisztulás.

  Ha Krisztus újra a földön járna, bizony elővenné az ostort és pillanatok alatt kiürítené a templomokat.

  Ha tisztában lennél az egyház működésével, azt is tudnád, hogy a "szolgáltatások", amit mellesleg szentségeknek hívunk a temetés kivételével, nem a persely adománytól függnek, hanem az egyházi adó befizetésétől.

  Szóval mutass nekem egy olyan alkalmat, mikor az itteni gyerekeknek gyűjtöttek volna ilyen nagyszabású rendezvényen!
  Szerintem nem tudsz...”
 • 16. reszegenisjozan 2011. május 09. 19:30
  „<moderálva>”
 • 15. newface11 2011. május 09. 19:26
  „Madarász,
  tudod azért veri nagydobra, hogy az emberek felkeressék adományaikkal ezen a pár napon a helyszínt. Az adománygyűjtést szervezi az egyház a mi pénzünkből, mert én nem sajnálom tőlük. Ha jártál (volna) már Erdélyben, láttad volna, hogy milyen körülmények közt élnek ott emberek. Még az itteni szegénység is (bár túlzóan), de mennyországnak tűnhet. Egyébként meg a hazai gyerekeket is épp úgy támogatja az egyház, mint a határontúliakat. De téged ez mit zavar, mikor templomi persely közelébe sem teszed a lábad, de azt elvárod, hogy az egyház szolgáltatásait (keresztelés, házasság, temetés) minden szó nélkül igénybe vehesd, mert az a sikk. Nehogy má´ megszóljanak.”
 • 14. Madarász 2011. május 09. 19:05
  „Szerintem akkor kéne bármilyen határon kívüli intézményt támogatni, ha majd a határon belül rend lesz!

  Ez ne rosszindulat, csak felháborít, hogy az itteni gyerekek le vannak tojva, mert annyira felkapott az erdélyieket támogatni! Az állam milyen jogon szórja az adónkat olyan területekre, amik más ország költségvetésébe adóznak, itt meg gyermek intézményeket zár be pénzhiányra hivatkozva, gyerekek halnak meg, mert nincs pénz a gyógyításukra.
  Akár milyen nemzetiséghez is tartoznak azok a gyerekek, egy másik ország területén élnek, annak az államnak kell gondoskodni róluk, a miénknek viszont a határon belül élő gyerekekről lenne kutya kötelessége gondolskodni, nem idegen ország beliekről.

  Közben a sok álszent pap bevitte a politikát a templomba és annak kampányol, akitől többet remél és ennek semmi köze Istenhez, Krisztushozz!

  Csak megjegyezném hogy egyelten sms-t sem szoktam küldeni semmilyen műsorba, egyrészt mert tőlem aztán azt hoznak ki győztesnek, akit akarnak, mert nem érdekel a műsoruk.

  Ha simán szegénykeket akarnának támogatni, azt találnának itt is, de nekik az nem jó, a mai világban sikk lett erdélyieket támogatni, azzal, ha az itteni gyereket támogatná, nem kerülne bele a híradásokba, nem szerepelne az újságban, nem verhetné a mellét a győri püspök, hogy támogatja az erdélyieket.
  Az meg részükről nagy ívben le van sajnálva, hogy mellettük is lennének olyan gyerekek, akiket támogatni kéne és ha igazi keresztény lenne még az egyház, nem is verné nagy dobra, hogy bárkit is támogat, ez csak színpadias, képmutató, melldöngető adakozás, nem több.”
 • 13. Gombperec 2011. május 09. 18:56
  „Szégyeljétek magatokat, ha azokra a gyerekekre irigykedtek. Amúgy nem a ti pénzetekből megy, ha meg nagyon adakozni akartok, van rá lehetőség.”
 • 12. newface11 2011. május 09. 18:38
  „Ja, és mellesleg ezek a gyerekek is MAGYAR gyerekek, csak néhány politikus az előző évszázadban egy térképen a vonalak átrajzolásával elvette szüleiktől és tőlük a magyar állampolgárságot. Úgy szeretném, ha az ilyen rosszindulatúak, mint Te a határ túl oldalán születtél volna, aztán megtudnád, hogy milyen egy idegen országban idegennek lenni.”
 • 11. newface11 2011. május 09. 18:35
  „Madarász, Te miért nem szervezel ilyen gyűjtést az állami intézmények fenntartásáért. Te összekeversz valamit. Böjte Csaba atya gyermekotthon egyházi fenntartású intézmény, mert az egyház felvállta ezeket a szerencsétlen sorsú gyerekeket.vvalamint adományokból működik, mert tudod ez nem egy profitorientált tevékenység. Mellesleg állami feladatot lát el az egyház, mikor hasonló intézményeket tart fenn. Szerintem abban, hogy valaki szegényeket támogat, nincs semmi flanc. Talán nézz utána a szó jelentésének.
  Továbbá megkérdezném Tőled, hogy hány sms-t küldesz a kereskedelmi tévék műsoraiba több száz forintért, és mennyit adakozol évente?”
 • 10. Valaki 2011. május 09. 18:25
  „Böszmén beszélsz szadeszmadár.”
 • 9. Madarász 2011. május 09. 14:33
  „7. Nem hiszem, hogy nem látod, hogy Németország és Magyarország ég és föld! A győri egyházmegye miért nem szervez ilyen akciókat, hogy az állam pénzhiányra hivatkozva ne zárjon be a megyében gyerek-, értelmi fogyatékos és idős otthonokat?
  Vagy csak azokat a gyereket kell segíteni, aki nem az országban élnek?!

  Persze, így lehet flancolni, hogy támogatják az erdélyieket, aztán tojnak azokra a gyerekekre, akik itt vannak mellettük, akikkel foglalkoznak a hittan órán és éhesen mennek iskolába reggel. Ők nem számítanak, akik több száz kilométerre élnek, azok persze fontosabbak.”
 • 8. Mankapunka 2011. május 09. 13:23
  „Valamit eltévesztettetek. Erdély és Felvidék nem magyarország,így más törvények vonatkoznak rájuk.”
 • 7. mosonmegye 2011. május 09. 12:59
  „Néhány hónapja nagy mennyiségű bútor, iskola eszköz, stb. érkezett az egyik németországi alapítvány (magyar az alapítvány elnöke) a nyíregyháza melletti Újfehértó görögkatolikus óvoda-iskolájának. De közben más magyarországi településre is visznek, de Erdélybe, Kárpátaljára és szerte a nagyvilágba is. Most akkor pattogjanaj a németek, hogy náluk is van problémás család?
  Én csak egyet tudok mondai. Az a személy (így embAki meg tud, az pedig örüljön annak hogy van miből, s még jó cselekedet is végrehajthatott. Fölösleges a kommentálás.”
 • 6. csk 2011. május 09. 12:47
  „Csak gratulálni tudok a szervezőknek, hogy minden évben megszervezik a "szeretet napokat" ami már a nevében is a szeretetről szól! Remélem, hogy az eddigiekhez hasonlóan sokan támogatják a kezdeményezést, és sok gyereknek örömet lehet majd szerezni.

  Személy szerint többször volt szerencsém megfordulni Csaba testvér által létrehozott és működtetett házban, ahol nagyon sokat tanultam, és minden alkalommal úgy éreztem, hogy az ott tanultak alapján, talán kissé jobb emberré válhatok. Öröm volt nézni, hogy a sok gyerek, akiknek nem jut mindig ugyanannyi, és ugyanaz, hogy nem irigykedve nézi, hogy a társa mit kapott, hanem ÖRVENDENI tud annak, hogy a társának jutott!!! Olyan hangulatot tapasztaltam, ahol nem az a lényeg, hogy valakinek személy szerint jó legyen, és azért lenyomja a másikat, hanem az, hogy lehetőség szerint mindenkinek jó legyen, sőt, akár a saját kárára is jobb legyen a köznek. Kicsi gyerekektől ilyet látni felemelő érzés, és ilyenkor az emberben a szégyenérzet is mindig előjön. Lehet, hogy anyagilag támogatást tudunk adni, de az biztos, hogy erkölcsileg, emberiességből mi szorulunk támogatásra.

  Csaba testvérnek több könyve is megjelent, csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy olvassa el. Az interneten is rengeteg gondolata megtalálható, aki nem akar pénzt áldozni, és van internet elérése, ott is elolvashatja ezeket a gondolatokat (messzemenően ajánlom egyeseknek akik előttem itt hozzászóltak).

  Csaba testvér tavalyi válaszát szeretném felidézni amit arra a kérdésre adott, hogy "mit kívánna?" - nemes egyszerűséggel annyit mondott, hogy "konkurenciát".

  Jó lenne, hogy legyenek sokan akik konkurálni tudnak vele, és mi pedig akik tudunk segíteni, a lehetőségeink szerint tegyük meg amit a szívünk diktál.”
 • 5. Valaki 2011. május 09. 12:22
  „Látom ti is rettenetesen nehéz sorsúak voltatok, vagytok, lesztek a komonisták rögös útján!

  Miért nem tévedtek véletlenül böszme palotájához?
  Talán kidobna nektek egy kis lazac és kaviár maradékot! :))))”
 • 4. reszegenisjozan 2011. május 09. 12:22
  „Az is fáj, ha valaki, valakik a devecseri károsultaknak segít?????
  Ha győrieken segít valaki az fáj??? Ha esetleg belvárosi, vagy Marcal 1-en lakik, akkor nekik lehet segíteni?? Vagy csak annak, aki Révfaluban lakik???
  Komolyak vagytok gyerekek, nagyon komolyak...
  Nézzetek körül, és megtudjátok, hogy miért tart itt ez az ország. Mondjuk nézzetek körül a fürdőszobában, ahol van tükör!”
 • 3. Madarász 2011. május 09. 12:11
  „Ja, erdélyi árvaházra 100 milliós állami támogatás, a csanaki gyerekotthont meg bezárták, mert nincs pénz. A győri püspökség is körülnézhetne a saját területén, volna mire gyűjteni, nem más országoknak kéne.”
 • 2. nyusz 2011. május 09. 11:51
  „Madarász .. Egyet értünk!!!Amiota a fityesz van hatalmon,azota az itteni gyerekek,s emberek,levannak Sajnos.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvége képekben - galériák tömkelege

Mozgalmas volt ez a hétvége is. Rali verseny, motoros felvonulás, és persze bulik minden… Tovább olvasom