Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Szeretetnap a súlyos beteg rábacsécsényi kisfiúért - videó

Csongrádi Bence a leukémiával és a ritka ALD betegséggel harcol. A rábacsécsényiek és több híresség is összefogott, hogy segíthessenek a kisfiúnak.

Csongrádi Bencéről már többször írtunk portálunkon. A rábacsécsényi kisfiú története leukémiával kezdődött, ehhez társult az Addison kór (mellékvese elégtelenség), majd az aktív kemoterápiás kezelések vége után pár hónappal adrenoleukodisztrófiát* diagnosztizáltak nála.

(*ALD = progresszív, az idegrendszert, az agy fehérje állományát és az idegrendszert körülvevő védőburkot, a mielnt súlyosan támadó gyilkos kór. Lásd: Lorenzo olaja c. film, 1992.)

A sok betegség és a szülők küzdelme mind lelkileg, mind anyagilag tönkretette a családot. Jelenleg ott tartanak, hogy Bence igényeit sem tudják önerőből finanszírozni.

Ezért jótékonysági szeretetnapot szerveznek augusztus 22-én Rábacsécsényben. A napot tartalmas programokkal szeretnék megtölteni, hogy minél több adományt gyűjthessenek Bencének.

Rendezvényhelyszín, sátor, esti zenekar már a szervezők rendelkezésére áll, de ahhoz, hogy egy mesés napot varázsoljanak a kisfiúnak, további jelentkezőket várnak. A részletekről érdeklődni a kertics.dia@gmail.com e-mail címen lehet.

Fogjunk össze és segítsünk! A jótékonysági akción befolyt összeget a helyszínen átadják Csongrádi Bence szüleinek.

"Kicsi vagy és erős" mozgalmat indított el Bozsek Márk és Sunny, amely a segítségre szoruló gyermekekre hivatott felhívni a figyelmet. Táborukhoz napról napra egyre többen csatlakoznak.

Bencét is több híresség vette védőszárnyai alá. A videó megosztásával is segíthetnek a kisfiúnak: 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasba öntik Győrben a milliárdokat

Százöt új munkahelyet hoz létre a vasöntvényeket gyártó győri Busch Hungária Kft. egy nem kevesebb,… Tovább olvasom