Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szeretetcsomagok a Jókai-iskolából

Győr - Az egymásra való odafigyeléssel, a szeretet sajátos megnyilvánulásával már hagyományt teremtettek a Jókai-iskolában.

A ˝Szívesen adom˝ szlogennel meghirdetett gyűjtéssel a gyerekek és a nevelők decemberben a legrászorultabbaknak gyűjtenek.

A jótékony célú akció Gasparek Ildikó tanár vezetésével évek óta a nevelési program része, a kis- és nagyobb diákok, a nevelőtestület tagjai is aktívan kiveszik a részüket ebből. Ennek köszönhetően a kinőtt, de még jó állapotú ruhák, a játékok, a mesekönyvek – a Segítőház Alapítvány munkatársainak közvetítésével – a rászoruló családokhoz jutnak.

– Karácsony előtt természetes, hogy segíteni kell – vélekedett Nagy Eufrozina. – Észre kell venni a másik embert a gondjaival együtt, hisz bárki kerülhet kiszolgáltatott helyzetbe. Jó állapotú ruhákat, játékokat hoztam, remélve, hogy valahol, valakik nagyon örülnek majd neki. Az adakozás több mint gesztus, nálunk már az ünnepi készülődés részévé vált. Aki nem tette, próbálja ki! Szívet melengető érzés...

– A nevelőtestület tagjai is aktívan bekapcsolódtak a gyűjtésbe s a gyerekekkel beszélgettünk a témáról – tette hozzá Darókné Pulay Judit tanár, az akció egyik koordinátora, a személyes példamutatás fontosságát hangsúlyozva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első ízelítő a télből

Szombaton autóst, közutast, kommunális szolgáltatót váratlanul ért az igazi tél beköszönte. Tovább olvasom