Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Szeretetcserepekből épül a tető

Bőny - Szeretetcserepekből épül a tető, s mire a három hete Bőnyön leégett ház újra elkészül, a község lakói is vizsgáznak, - összetartásból, tenniakarásból, - kitűnőre.
Vaskó Zsuzsa míg él, nem felejti azt a borzalmas délutánt: égő házuk látványa fogadta a sarkon, mire hazaért. Három hete a faluból sokan lélekszakadva siettek segíteni, oltották a tüzet. A jóakarat máig kitart: a falu kedves tanítójának kalákában építik újjá a tetőt.

Nagy valószínűséggel elektromos hiba okozhatta három hete azt a tüzet, amelynek következményeként lángra lobbant majd a falakig leégett Vaskó Zsuzsa nagyszülői háza, ahol az asszony két gyermekével és párjával él együtt.

Vaskó Zsuzsa, a helyi iskola tanítója nem gondolta volna, hogy több, volt tanítványától ilyen formában kapja vissza a segítséget.
Vaskó Zsuzsa, a helyi iskola tanítója nem gondolta volna, hogy több, volt tanítványától ilyen formában kapja vissza a segítséget.

A település tanítóját azonban egy percre sem hagyták magára: a hír hallatán a környékbeliek mentették otthonából a még menthetőt, több mint százan pakoltak, takarítottak és segítenek azóta is. Van, aki naponta, más az ideje, vagy a szabdsága, szabadnapja függvényében jön, mindenesetre jól esik, hogy többen is erejükön felül segítenek. Mindenki emberségből teszi a dolgát, csoportban dolgoznak. Most itt van a kalákára szükség, míg el nem készülnek Vaskóék házával, senki nem vállal plusz munkát Bőnyön.

Pusoma Norbert, Zsuzsa párja is naponta a házon dolgozik.
Pusoma Norbert, Zsuzsa párja is naponta a házon dolgozik.


Kalákában:  Összefogtak Bőnyön, - naponta 15-20-an is segítenek a tető újjáépítésében.
Kalákában: Összefogtak Bőnyön, - naponta 15-20-an is segítenek a tető újjáépítésében. Fotók: Bertleff András

Olvasóink írták

  • 1. Truder 2009. július 02. 08:09
    „Csak gratulálni tudok az ottani embereknek!!!Emberségből jeles,hajrá Bőny!
    Zsuzsának,és családjának pedig kívánom,hogy ezt a borzalmat sikerüljön kitörölni az emlékezetéből!Mielőbb "új"otthonuk legyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postást akart kirabolni a símaszkos férfi Győrben

A kézbesítőre a Mester utca egyik lépcsőházában támadt egy símaszkos férfi. Tovább olvasom