Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Szeretet Napok hetedszer is

Győr - Hetedik alkalommal rendezi meg a katolikus püspökség a Szeretet Napokat. A jótékonysági programsorozatnak idén a Káptalandomb ad otthont, a bazilika környékén.
Az elmúlt hat évben összesen 30 millió forint gyűlt össze a Szeretet Napokon, amellyel a győri püspökség Böjte Csaba ferences szerzetes misszióját, az erdélyi árva, illetve szegénysorsú gyermekeket segítette.

Az Egyházmegyei Hivatal sajtótájékoztatóján Kovács Tamás, a rendezvény főszervezője elmondta: idén új helyszínen, a Káptalandombon, a bazilika környékén zajlanak az április 18-án kezdődő jótékonysági programok. Változás még az eddigi megszokott eseményekhez képest, hogy licit nélkül – a Hotel Konferenciában rendezett egynapos – kiállításon vásárolhatják meg a segíteni szándékozók, a képzőművészek által adományként felajánlott alkotásokat. A Szeretet Napok gasztronómiai kínálatáról a győri vendéglősök gondoskodnak, és nem marad el a hagyományos házisütemény- és a miseborkínálás sem, amelyben a megyéspüspök segít. A fesztiválszínpad programjában – sok más mellett – bábjáték, dzsesszbalett és néptánc is szerepel. Az egyes műsorszámok között beszélgetést hallhatnak találkozhatnak az érdeklődők Csaba testvérrel, aki tizenöt dévai gyerekkel érkezik Győrbe.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Győri Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum megújult honlapját. A www.gyekif.hu-ról Saáry Tibor ifjúsági referens úgy nyilatkozott: „piacképes" és jól áttekinthető és friss weboldallal büszkélkedhetnek. Végül Pápai Lajos megyés püspök a nagyhét történetéről, rendjéről, a 40 napos böjtről, húsvét néprajzi és egyházi különbségeiről beszélt.

A szeretet programjai

A Szeretet Napok április 18-án este 7 órakor jótékonysági bállal kezdődik a Hotel Konferenciában. A másnapi programot 10 órakor a bazilikában püspöki szentmise nyitja, utána különleges gasztronómiai és kulturális kínálatból válogathatnak az érdeklődők. A rendezvényt este 8 órakor operettgála zárja. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jéggel töltött házikó a megyeháza előtti téren

Győr - A ragyogó napsütés ellenére szerdán nem olvadt meg a jég, így a Reflex Környezetvédelmi Egyesület munkatársai egy órán belül leszigetelhették a két köbméternyi kocka alakú jeget a passzív házak előírása szerint. Tovább olvasom