Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Szeress biztosan!

Két hétig félig-meddig tantárgy lehet az iskolákban a szexuális felvilágosítás, legalábbis azokban bizonyosan, amelyek csatlakoztak a WHO, az amerikai Magee Nőkórház és a győri Goodwill PR-ügynökség hétfőtől kezdődő kampányához.
 Ötleteket várunk az interneten is

A fiatalok szerelmi életére fokuszáló információs kampányt lapunk és a Kisalföld Online is kiemelten támogatja. A témával kapcsolatos ötleteiket, javaslataikat a www.kisalfold.hu elérhetőségünkön várjuk, de érdekes hírek, információk olvashatók a polgármesteri hivatal www.gyor-ph.hu/who honlapján is.
A program célja a családi életre nevelés, a felelős szexuális döntéshozás, a tudatos családtervezés. Utóbbi annál is inkább fontos, mivel a túl korán vagy felelőtlenül létesített szexuális kapcsolat életre szóló testi-lelki sebeket okozhat. Hazánkban száz élve születésre még mindig 60 abortusz jut, aminek 13 százaléka a fiatalkorú lányokat érinti.

Előadások tíz iskolában

A WHO győri programirodája a védőnőkkel és a kortárs segítőkkel előadás-sorozatot szervez tíz közép- és egy általános iskolában, ahol szakemberek beszélnek a felelős párkapcsolatok fontosságáról és válaszolnak a fiatalok kérdéseire. A tájékoztató, ismeretterjesztő anyagokhoz nemcsak az intézményekben, hanem a város három különböző helyszínén létesített információs pontokon, a plazában, a McDonald’s étteremben és a Mandala Teaházban juthatnak hozzá a diákok.

Nevelő témájú színdarab

Ugyancsak ebben a két hétben a Kardirex Egészségügyi Központ orvosa négyszer egyórás nőgyógyászati vizsgálatot tart a 14–18 év közötti lányoknak. Az amerikai–magyar együttműködésnek köszönhetően egy, az Egyesült Államokban már bevált, szexuális nevelő témájú színdarab adaptálását kezdték meg győri diákszínjátszók. A tinik aktív közreműködésével készült darabot márciustól mutatják be az intézményekben.

Beszélgetés barátok közt

A programsorozatban a fiatalok a Barátok közt ismert szereplőivel, Kiss Ramónával, Szabó Erikával és R. Kárpáti Péterrel találkozhatnak február 27-én este hat órától a Barracuda diszkóhajón, ahol a témával kapcsolatosan kötetlen beszélgetést terveznek.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új autók, ingatlanok

A győri önkormányzati képviselők nyilvános vagyonnyilatkozataiból kitűnik, hogy az elmúlt évben… Tovább olvasom