Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Szerelmes levelet is találtak a visszavitt könyvtári könyvekben Győrben

A könyvtárosok találtak még egy levél gyógyszert, orvosi receptet, vonatjegyet, színházbérletet is. Ön mit felejtett már könyvtári könyvben?


A győri Központi Könyvtár olvasószolgálatán gyűjtik a ˝talált tárgyakat˝, ezek közül néhányat megosztottak a kisalfold.hu-val. A mi abszolút kedvencünk a szerelmes levél, de további érdekességeket találnak a képgalériánkban:

Galéria!


A győri Kisfaludy Károly Könyvtárban érdeklődésünkre elmondták, a visszavitt könyvekben találtak már orvosi receptet, laborvizsgálati lapot, zárójelentést, lottószelvényt, vonatjegyet, buszbérletet... Volt, aki hitelkártyát használt könyvjelzőként, ami aztán ott maradt a lapok között. Más olvasónál egy levél gyógyszer volt kéznél, amikor meg akarta jelölni, hogy hol folytathatja a könyvet, de Erzsébet-utalvány és ötszáz forintos is esett már ki a kötetekből.

Hétfőn a velvet.hu írt arról, hogy a jelek szerint kialakult egy nagyon cuki szokás is a Harry Pottert kedvelők körében: zoknit hagynak a kiolvasott könyvekben. A győri könyvtárakban ruhaneműt még nem találtak.

Ön emlékszik arra, hogy mit felejtett már könyvtári könyvekben? Írja meg kommentben!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a gitár és a zene, éjjel-nappal - Interjú a győri Ruska Péterrel

Hivatásról leginkább akkor beszélhetünk, ha művelője szívvel és lélekkel végzi azt. A győri Ruska Péternek ezt jelenti a zene. Tovább olvasom