Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Szerecseny szereti a motorosokat

Az alig ezres lélekszámú kis falu motorosklubja negyedszer hívta Szerecsenybe a dübörgő járművek és zene híveit. Fesztiváljukon szombaton véradást szerveztek és a tombola bevételét a leginkább rászoruló helyi családnak ajánlották fel.


Motorosfesztiválra jó menni: minél közelebb ér az autós, a motoros a helyszínhez, annál többen integetnek neki ismeretlenül is. De mintha ilyenkor minden közlekedő jobban vigyázna magára, a másikra, és ezért minden szabályt betart. Szombaton a Szerecsenybe tartók is ezt tapasztalhatták, a falubeliek pedig örömmel várták őket, pedig egy délutánra, estére hangossá tették a csendes kis települést.

– Jó, hogy van nálunk motorosfesztivál, lehetne többször is évente, mert egyébként nem nagyon van hasonló esemény a falunkban. Ilyenkor legalább összegyűlünk és nincs széthúzás. Szívesen hallgatjuk a zenét és főleg a gépeket csodáljuk meg. Nincs az a férfi, akit ne érdekelnének ezek a szép, erős járgányok, s a motorosok olyan emberek, akikkel könnyű szóba elegyedni – mondta el a szerecsenyi Szalai Béla, aki több helybelivel épp körülvett egy nagyobb járgányt. A gazdája arról beszélt, hogy amikor családos lett, lecserélte korábbi motorját olyanra, amin többen is kényelmesen utazhatnak, amiben több csomag elfér, sátor, hálózsák is. Szerecsenybe is kislányával, Alexandrával érkezett a győrszemerei Csirke Krisztián. Szerinte érdemes motorosfesztiválra járni, ugyanis sok érdekeset tudhat meg a szakmai, technikai újdonságokról és beszélgethet a vele azonos hobbit űzőkkel.

Valóban kedélyes volt a hangulat a falu központjában, a polgármesteri hivatalhoz, a vegyesbolthoz és a vendéglőhöz közeli téren felállított színpadnál, ahol kisebb tömeg gyűlt össze. Nem zavarta az embereket a szemerkélő eső. A motorszentelésen a helyi plébános megáldotta a kétkerekűeket, hogy gazdáik mindenhová épségben érjenek oda, majd elkezdődtek az estébe nyúló rockkoncertek.

A zene kedvéért többen le is sátoroztak az evangélikus templom mellett. A negyedszer megtartott kulturális esemény azonban nemcsak a szórakozásról, a kikapcsolódásról szól, hanem az önzetlen segítségnyújtásról is. A Sid Rovers Motoros Klub a Magyar Vöröskereszttel már évek óta együttműködik és véradást szervez találkozóin. Így már eddig is több száz emberéletet mentettek meg. A fesztivál tombolájának bevételét pedig a leginkább rászoruló helyi családnak ajánlják fel, az önkormányzat közreműködésével. A civil szervezet és a faluvezetés kapcsolata példaértékű.

Olvasóink írták

  • 1. Motorka007 2011. augusztus 15. 20:50
    „Erről ennyit azt lapozzunk tovább”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futballpályán ünnepelték házasságkötésüket - videó

Az ETO Park centerpályáján ünnepelte esküvőjét Horváthné Szabadi Krisztina és Horváth Gábor. Tovább olvasom