Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Szerdán újra Nyugdíjasegyetem!

A Nyugdíjasegyetem második szemeszterének hatodik tanóráját holnap tartjuk a Széchenyi István Egyetem új aulájában délután 2 és 4 órától. Kétszer hangzik el az előadás az orgonáról mint koncerthangszerről.

A Nyugdíjasegyetem idei előadás-sorozatára regisztrált jelentkezőket várjuk holnap Ruppert István egyetemi adjunktus előadására. "Az orgona mint koncerthangszer" címmel a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének igazgatója arról beszél, hogy miért az orgona a koncerthangszerek egyik ritka képviselője.

Történelmi áttekintést ad a barokk kortól a XX. századig a hagyományos és az avantgárd művészetről. Bemutatja a romantika nagy orgonavirtuózait – Mendelssohn, Liszt, Reger, Cesar Franck munkásságát – és a romantikus orgonát, a német és a francia újításokat.

Az előadás-sorozat szervezői, a Széchenyi István Egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara, a Pannon Nyugdíjas Szövetség és a Kisalföld kérik a nyugdíjas hallgatókat, hogy az előadások kezdete előtt fél órával jelenjenek meg a helyszínen a regisztráció miatt és a leckekönyvet hozzák magukkal.

Ugyanis a Széchenyi-egyetem felajánlott egy laptopot, amit azok között sorsolunk ki a rendezvénysorozat végén, akik az összes előadáson részt vettek és ezt a leckekönyvekbe gyűjtött pecsétekkel lehet igazolni. Emellett az egyetem két időst meghív kurzusára a fiatalok közé. (Az előző előadás tesztkérdéseire adott válaszokat még ma délután 3 óráig lehet beküldeni.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegény családokon segíthetnek

A Budapesti Végső Vár Alapítvány és a tápszentmiklósi önkormányzat két éve tartó, gyümölcsöző… Tovább olvasom