Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Szerdán ne üljön autóba!

Ingyenes tömegközlekedéssel csábítja a Kisalföld Volán és a MÁV-Start azokat a győrieket, akik a mai autómentes napon személygépkocsi helyett a buszt és a vasutat választják.

A győri városi buszjáratokon ezúttal senkinek sem kell jegyet vagy bérletet felmutatni, ahogy a személyvonatokon is bárki díjmentesen utazhat szerdán a győri pályaudvar és Ménfőcsanak vasútállomás között.

Az ingázóknak azért érdemes a jogosítványukat is magukkal vinniük, hiszen így nemcsak Győr belterületén, hanem a teljes hazai vasúthálózaton díjmentesen utazhatnak másodosztályon, még az intercity és a Railjet vonatokra is elegendő a hely-, illetve pótjegy megváltása.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szervezésében ma két új, úgynevezett vasúti ráhordó buszjárattal is bővül a győri vonalhálózat Ménfőcsanakon.

A 41-es járat a Mediterrán lakóparkot járja körbe, míg a 42-es busszal a Győzelem utca és a Hegyalja utca környékén élők találkozhatnak.

Mindkét buszjárat a Ménfőcsanak felsőt érintő vonatokhoz csatlakozik; a 42-es vonalon alacsony padlós autóbusz, a 41-esen viszont a jó öreg ˝faros˝, egy régi Ikarus 66-os szállítja az utasokat szerdán 10 és 17 óra között.

Olvasóink írták

 • 7. Freehill 2010. szeptember 23. 09:18
  „No igen, ezzel sajnos egyetértek, a legtöbb fiatal szemében buszozni "nem menő". Amerikában széles utak vannak, az ottani városokat eleve a sok autóra építették, persze ettől függetlenül ők is bedugulnak... Európa történeti városai viszont sokkal szűkebbek, itt nem fog mindenki elférni kocsival. Busszal, villamossal igen. De ehhez komoly szemléletváltozásra lenne szükség, és a jelenlegi trend ezzel éppen ellentétes.”
 • 6. annobon 2010. szeptember 23. 09:01
  „"csak kérdés, hogy akkor az unokáink hogyan fognak élni. " akkor az olajlobbit majd felváltja valami más érdekeltség, akkumulátor gyárak, ilyesmi.

  "újra a tömegközlekedés felé terelni az embereket" - ez is csak vágyálom, amíg az amerikai modell lebeg a szemünk előtt (főleg a fiatalok szeme előtt)”
 • 5. Freehill 2010. szeptember 23. 08:45
  „#4 annobon, azt nyilván senki sem gondolta, hogy minden autós átül buszra. De néhányan azért biztosan akadtak. A lényeg a figyelemfelhívás volt. Természetesen fel lehet élni az olajkészleteket, tönkre lehet tenni a környezetet, csak kérdés, hogy akkor az unokáink hogyan fognak élni. A fenntartható fejlődés azt jelenti, hogy olyan állapotban adjuk át a Földet az utódainknak, hogy ne legyen kevesebb lehetőségük, mint nekünk volt. A torlódásokon különben az alternatív hajtás sem segít, max. az elektromos autóktól nem lehet majd megmozdulni. Abban igazad van, hogy csúcsidőben most is zsúfolt a buszok egy része, de ha sikerülne újra a tömegközlekedés felé terelni az embereket, akkor természetesen újra növelni kellene a kapacitást is.”
 • 4. annobon 2010. szeptember 23. 08:27
  „Nos, tegnap én (is) ültem autóban. Mint mindennap. Ehhez pár megjegyzés:
  1.) kik tiltakoznak az autók ellen? Elsősorban a környezetvédők. Kiknek érdeke, hogy ne terjedjenek el az alternatív meghajtású és környezetbarát gépjárművek? A világ országait irányító olajlobbinak, az arab sejkektől az oroszokon át egészen amerikáig. De könyörgöm a XXI. században élünk és ha már a fosszilis üzemanyagokat nyomatja az olajlobbi, akkor miért nem lehet használni?
  2.) Petőfi még elgyalogolt az Alföldről Pápára, Sopronba meg vissza, de a mai modern világban ez ugye nem várható el senkitől.
  3.) Jó dolog a kerékpár, de például egy bevásárlásnál érdekes lenne mondjuk egy zsugor ásványvizet, 2 kiló krumplit, egy 5 kilós mosóport, stb. felpakolni rá!
  4.) Ha valóban mindenki otthon hagyta volna az autóját, a tömegközlekedés kábé 5 perc alatt összeomlott volna, mert ekkora embertömeg mozgatására nincs felkészülve. Hiszen egy átlagos napon is zsúfoltak a buszok csúcsidőben, nem?
  5.) Szó mi szó én autópárti vagyok és maradok!”
 • 3. balazsmail 2010. szeptember 22. 09:41
  „Igen, picit el lett rontva a cím.....
  Most erre mit mondjak?? Inkább semmit...”
 • 2. Csetneky 2010. szeptember 22. 09:26
  „"Csütörtökön ne üljön autóba!"

  Ez ugye a cím. A cikkben meg az szerepel, hogy a MAI, autómentes napon. Emberek, ma szerda van!”
 • 1. Spitfire 2010. szeptember 22. 06:31
  „oké, akkor a Kisalföld felbérel mellém 2 hordárt, akik a cuccaimat hozzák, ok?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy órát vár a vonat a semmiért?

Szeptember elsején lépett életbe az új "utasbarát" menetrend az újranyitott vasúti mellékvonalakon. Utánanéztünk, mennyire használják ki a szóban forgó járatokat. Tovább olvasom