Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Szépülnek a vízpartok

Győr - Készülve a győri maratoni kajak-kenu világbajnokságra, takarítják a rendezvény környékén a vízpartokat, tereket a város tisztaságáért felelős társaság emberei. Elúsztatják a vízen összegyűlt hordalékot s még egy szúnyogirtást is végeznek.
Nagy létszámot mozgósított a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) vezetése, hogy tiszta legyen a város minden érintett pontja a vízparttól a terekig a kajak-kenu maratoni világbajnokság idejére. A társaság városüzemeltetési ágazatvezetője, Krakovszki József elmondta a Kisalföldnek: feladatuk megosztott. Egyrészt felkészülni a rendezvényre, másrészt az alatt is tisztán tartani a helyszíneket.

– Jelenleg a felkészülésnél tartunk, amelyben hatvan ember vesz részt s a munkák vége felé tartanak. Legfontosabb feladat a vízpartok rendezése, azon tizenöten dolgoznak. Géppel kaszálják a vízpartokon, a rézsűoldalakon kihajtott gyomnövedéket.

Az ágazatvezető hozzátette, mivel alacsony a vízállás, megnőtt azoknak a területeknek a nagysága, ahol kaszálniuk kell.A meredek partoldalakon kötélbiztosítással dolgoznak az emberek.

A készültség jelenleg 85–90 százalékos. Az alacsony vízállás miatt sok hordalékanyag torlódott össze a folyók szélén, azoknak az elúsztatását, összegyűjtését meg kellett oldaniuk.

– A rendezvény környékén lévő utcák takarítása, a folyamatosan keletkező darabos szemét összegyűjtése és a zöldterületek kaszálása is feladat. Kiemelten kezeljük a sziget felőli úthálózatokat, a belváros teljes területét és az egyetem körüli részt – hangsúlyozta Krakovszki József.

Az ünnepélyes megnyitón mintegy 10–15 ezer ember részvételére lehet számítani. Ott és az összes helyszínen megjelenő embertömeg által eldobált szemét összegyűjtésére, elszállítására ügyeleti rendszert állított fel a társaság.

– Mobil hulladékgyűjtőket rakunk ki a megnyitó helyszínén, illetve a két Aranyparton, ahol konténeres szemétszállítást is biztosítunk – tudtuk meg Krakovszki Józseftől.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli fórum válaszok nélkül - lesz-e összevonás?

Győr - Rendkívüli fórumon találkoztak a győri Gárdonyi-iskola pedagógusai, a szülők képviselői és a… Tovább olvasom