Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Szépülhet a gönyűi postakocsi

Győr - Megyénkből egyetlen projekt, a gönyűi postakocsi-fogadó rekonstrukciója nyert támogatást, de a Florasca cég révén további százmilliókban is részesülhetünk – derült ki Balogh József pénteki tájékoztatóján.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke ismertette az Európai Unió Nemzeti Fejlesztési Ügynöksége Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága által a Nyugat-dunántúli Operatív Programban odaítélt legutóbbi támogatásokat.

A tizenegy támogatott idegenforgalmi pályázat közül az egyedüli megyei a Gönyűi Postakocsi Fogadó Vendéglátó Kft. elképzelése a műemléki épületegyüttes rekonstrukciójáról és új szálloda létesítéséről.
A tizenegy támogatott idegenforgalmi pályázat közül az egyedüli megyei a Gönyűi Postakocsi Fogadó Vendéglátó Kft. elképzelése a műemléki épületegyüttes rekonstrukciójáról és új szálloda létesítéséről.

A kereskedelmi szálláshelyek kapacitásainak bővítése és szolgáltatásainak fejlesztése fejezetben mintegy másfél milliárd forintos összegben 11 pályázatot ítéltek támogathatónak. Az egyedüli megyei közöttük a Gönyűi Postakocsi Fogadó Vendéglátó Kft. elképzelése
a műemléki épületegyüttes rekonstrukciójáról és új szálloda létesítéséről.
Az összesen 2,7 milliárd forint értékű fejlesztést a regionális tanács mintegy 238 millió forinttal támogatja. Megyénkénti bontásban szűkebb hazánkra értelemszerűen ugyanekkora összeg jut, míg a vasiakat 563 millió, a zalaiakat 709 millió forinttal segítik, összesen 8 milliárd forint értékű fejlesztéseikben. A támogatott helységek listáján Vonyarcvashegy, Kehidakustány, Zalakaros, Alsópáhok, Lenti, Nagykanizsa, Bük, Rum, Körmend, Celldömölk szerepel.

Az operatív program másik fejezetével, a helyi és kistérségi szintű rekultivációs programokkal sikeresebben pályáztunk, igaz, elsősorban a Florasca Környezetgazdálkodási Kft.-nek köszönhetően. Az osli székhelyű társaság hajthat végre hetet a tíz, összesen 687 millió forint értékű rekultivációs munkából, melyekre 584 millió forint támogatást adnak.
Az összes pénzből a Florasca-projektek nyertek el 485 millió forintot. A háttérben az áll, hogy az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2002-ben megvizsgálta a cég által korábban üzemeltetett folyékonyhulladék-lerakó telepeket. Az érintett települések – megyénkből Bágyogszovát, Győrsövényház, Pereszteg, Dénesfa, Szil, Csorna és Sopron – az elrendelt teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálatban készült dokumentációk alapján nyújtották be sikeres pályázataikat a rekultivációra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüleire gyújtotta a házat a 47 éves áldozat Koroncón

Koroncó - Idős szüleire gyújtotta a házat az a 47 éves férfi, aki hétfőn hajnalban füstmérgezésben… Tovább olvasom