Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Szépül a győri belváros

A belváros bazalt kockakővel burkolt útjain, így a Király utcában is folynak a felújítási munkák.

A belváros bazalt kockakővel burkolt útjain nagy a munka. A győri útkezelő szervezet tájékoztatása szerint a Király utca teljes hosszában, valamint a Baross útnak a Király és Kazinczy utcák közötti szakaszán helyre rakják a kifordult, kipergett kockaköveket, megszüntetik a süllyedéseket. A munka végső fázisában pedig bitumentartalmú bazaltzúzalékkal kifugázzák a köveket.

A néhány éves burkolatokon (a Király utcán a Baross út és a Széchenyi tér között, valamint a Kis Baross úton) a járműforgalom és a közterületi takarítás kimélyítette a fugákat, így nehézkesebbé, kényelmetlenebbé vált a közlekedés. (A Király utca 5. előtt több köbméteres burkolat alatti üreget találtak a kivitelezők, a hiba kijavításáig a Király utca e szakaszát le kellett zárni a forgalom elől.)

E technológiával gyalogosan is járhatóbb lesz a két utca. Kisebb, foltszerű javításokat végeznek a Káptalandombon és a Bécsi kapu téren is. A javítás 2700 négyzetmétert érint mintegy 5 millió forint értékben. Száraz időjárás esetén a következő hét elejére befejeződnek a munkák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegényes győri pályázat

Eger, Pécs, Budapest, Debrecen, Miskolc honlapjaira elég rápillantani, komolyan veszik a második fordulót, hogy elnyerjék az Európa Kulturális Fővárosa címet 2010-ben. A gyor.hu oldalakon a mára már szinte lényegtelenné vált Rechnitzer-féle anyag jön csak fel. A benyújtandó anyag sok általánosságot tartalmaz, s eddig igazán gazdája sem volt a pályázatnak. Tovább olvasom