Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Szeptemberre kész az Amarillisz Kert

Elérte legmagasabb pontját a győri Városréten épülő első ház, az Amarillisz Kert.
Az új városrész logóját ábrázoló, embermagasságú bokrétát tegnap helyezték fel a tizenöt méter magas épület tetejére. Az objektumot legkésőbb szeptemberben adják át. Tegnap tartották a bokrétaünnepséget az ország egyik legnagyobb lakóingatlan- programjának keretében abból az alkalomból, hogy elérte legmagasabb pontját az itt felépülő első ház. A rendezvényen egy daruval emelték a Városrét első épületének, az Amarillisz Kertnek a tetejére az 1,8 méter átmérőjű bokrétát, amelyet a város főépítésze, Révi Zsolt az építőkkel közösen helyezett el az épület tetején.

Avigdor Rosenbaum, a beruházást végző Engel-csoport győri területi igazgatója az ünnepségen úgy fogalmazott: „Minden új építészeti alkotásnak két ünnepi alkalma van, az egyik, amikor a lakók veszik birtokukba az épületet, de van egy megelőző ünnep is azoknak a tiszteletére, akik felépítik a ház szerkezetét. Ez az a pillanat, amikor gratulálunk a tervezőknek, kivitelezőknek, szakmunkásoknak, segédmunkásoknak, munkaszervezőknek. Ennek fényében biztosak vagyunk abban, hogy az ütemezést tartva az Amarillisz Kert lakásai már szeptemberben vagy akár előbb is beköltözhetővé válnak" – tette hozzá a szakember. A százmilliárd forintos beruházás első épülete egyébként nyolcvankét lakást foglal magába, a tervek szerint az őszi átadás után decemberben készül el a következő lakóingatlan az Amarillisz Kert mögött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit ér a polgármester ''ellenzékben''?

Az október 1-jei győzelem után nem egy falusi polgármester szembesült a ténnyel: nehéz négy év vár rá, mert a képviselő-testület többsége nem az ő oldalán áll. Mire lesznek képesek ezek a községvezetők? – néhány Győr környéki példával illusztráljuk. Talán a legérdekesebb helyzet a megye legnagyobb lélekszámú falujában, Győrújbaráton alakult ki. Tovább olvasom