Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Szeptemberig nincs felelés

Győr–Sopron - Az iskolák többségében az utolsó, de legalábbis az utolsó előtti tanítási nap volt hivatalosan a tegnapi. Vége a házifeladat-írásnak, a feleléseknek, már csak az évzárót kell átvészelni meg a bizonyítványosztást.


Aztán jöhet szeptemberig a megérdemelt pihenés, a barátok, a sport, a nyaralás, a táborozás. Szünidei terveikről kérdeztük a gyerekeket.

Gyorsan híre ment a győri Nádorvárosi Közoktatási Központ negyedikesei között, hogy cikk és fotó készül róluk a másnapi újságba: egyszerre sorolták, ki hogyan tölti a szünidőt. A jegyeiket már lezárták, így leszámítva azt, hogy otthon hogyan fogadják majd a bizonyítványt, a gyerekek tényleg már csak a nyári tervekkel vannak elfoglalva.

Faludi Eszter
Faludi Eszter

Faludi Eszter 13 éves, a legjobban a törökországi családi nyaralást várja. A Balatonra osztálytársaival készül, de amikor csak édesapja munkája engedi, hétvégente szüleivel is odautazik. A tinilány teniszezett, focizott év közben, reméli, hogy az edzéseket folytathatja a következő hónapokban. A hegedűórák várnak csak szeptemberig. Eszter imád számítógépezni, anyukája azonban jobban szereti, ha olvas, és lánya szerencsére kapható is rá.

Szabó Fanni
Szabó Fanni


Repül a táska... és még egy esős nap sem lehet elég jó indok arra, hogy szeptember előtt újra előkerüljön. Felvételünkön a győri Nádorvárosi Közoktatási Központ negyedik a osztálya. Fotó: H. B. E.
Repül a táska... és még egy esős nap sem lehet elég jó indok arra, hogy szeptember előtt újra előkerüljön. Felvételünkön a győri Nádorvárosi Közoktatási Központ negyedik a osztálya. Fotó: H. B. E.


Szabó Ábel
Szabó Ábel

A 11 éves Szabó Ábel kevésbé örül az év végének, mint a többiek, lesznek olyan, számára kedves osztálytársak, akik jövőre másutt tanulnak tovább, így velük már csak a szabadidejében találkozhat. Ábel igazi sportember, az ETO utánpótláscsapatának tagja. A tanulás mellett is tudott időt szakítani a heti három edzésre, most viszont még gyakrabban élhet szenvedélyének. Nem csoda, ha a táborok közül is a sporttábort választotta, ami pedig a láblógatást illeti, arra is lesz mód, a család apraja-nagyja együtt készül a Balatonra.

Szodfridt Gergely
Szodfridt Gergely

Szodfridt Gergely 13 éves, balatoni élményeknek ő sem lesz híján, de a nagy utazás mégiscsak az erdélyi kirándulás lesz számára a családdal – a Medve-tó szépsége tavaly ejtette rabul. Négy éve teniszezik, reméli, hogy a vakáció ideje alatt is lesz alkalma gyakorolni. Persze akkor sem fog kétségbeesni, ha esik az eső, és a négy fal között kell elfoglalnia magát: két éve gitározik, s amikor csak lehet, számítógépes stratégiai játékokkal teszi próbára ügyességét.

Németh Róbert Dominik
Németh Róbert Dominik

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alvállalkozó: cáfolja a szúnyogos vádakat

Győr - A győri polgármesternek írt levélben a tavaly a szúnyogirtást végző pilóta súlyos vádakat… Tovább olvasom