Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Szept. 1., iskolakezdés - Reggeli riport a dugókról Győrben és Sopronban

Akár 40 százalékkal is nőhet a forgalom az iskolák környékén szerdán reggel a becsengetés előtt. Érdemes a megszokottál korábban indulni. Videó.


9 óra 11 perc - Videós kérdezz-felelek: interjú pár emberrel a győri közlekedési helyzetről


Riporter: Sulyok Natália. Videó: Cseh Róbert


8 óra 17 perc - Hosszú-hosszú sorok a vidéki buszpályaudvar jegyirodájánál

Köztünk szólva azért lehettek volna figyelmesebbek a diákok: kígyózó sorok állnak ugyanis Győrben a vidéki buszpályaudvar jegyirodájánál, ahol természetesen a havi bérletet szeretnék megváltani a diákok.

A várakozási idő akár fél óra is lehet itt.

8 óra 1 perc - Szent István út: lassú haladás, a Baross hídon araszolás 

Ahogy várni lehetett Győr közlekedési ütőere nem úszta meg dugók nélkül a szeptemberi tanévkezdetet. A Baross hídon szintén araszol a forgalom.


Torlódás a Szent István úton

7 óra 58 perc - Batthyány tér: itt sem könnyű közlekedni 

Győrben a Batthyány tér környékén is torlódásokra kell számítani.

7 óra 52 perc - Soproni helyzetkép két kritikus ponttal

Munkatársunk helyszíni beszámolója szerint Sopronban a Csengery utcában, valamint Ferenczy János és a Mező út találkozásánál kritikus a közlekedési helyzet.

A soproni dugók miatt egyébként valószínűleg több diák is elkésik az első óráról, hisz tucatnyi buszjárat még a központi buszpályaudvarra sem futott be.

Plusz egy kritikus megjegyzés: egy-egy autóban általában egy gyereket szállítanak a szülők, s ez azért nem tűnik a leggazdaságosabb megoldásnak. 

7 óra 48 perc - Hosszú-hosszú kocsisor a Révai és a Kazinczy iskola környékén  

A győri Révai és a Kazinczy gimnázium környékén hosszú-hosszú kocsisor alakult ki: munkatársaink jelentése szerint a Révai Miklós út egészen a Baross híd lábától a Kazinczy iskoláig bedugult. 

7 óra 46 perc - Beállt a Széchenyi híd Győrben

Tudósítónk információi szerint Bácsa felől Győr irányába a Széchenyi híd teljesen beállt, elmondása szerint itt lépésben sem nagyon lehet haladni.
7 óra 41 perc - Nincs gond a Lukács iskola környékén

Munkatársunk jelentése szerint Gyárvárosban a Lukács iskola környékén nem alakultak ki dugók. Annak ellenére átlagosnak mondhatók itt a közlekedési viszonyok, hogy a diákokat szállító buszok tele vannak.7 óra 30 perc - 1-es főút Győrtől az ikrényi elágazóig: az első gócpont

Az 1-es főúton Győrtől az ikrényi elágazóig érezhetően megnőtt a forgalom, Győrből a kocsisor a Radnóti-szoborig áll.

10-15 percen belül várhatóan itt ennél is jelentősebb torlódásokra kell számítani.

7 óra 22 perc - 83-as főút: itt is zöld útjuk van az autóknak

A 83-as főút győri szakaszán sincs egyelőre dugó, a jelzőlámpáknál van némi torlódás, de az átlagosnál nem mondható nagyobbnak.

7 óra 10 perc - Csornai helyzetkép: semmi különös a 85-ösön

Csornán a szokottnál nem tapasztaltunk nagyobb forgalmat a 85-ös főúton 7 óra magasságában, de az Erzsébet királyné utcán egy sávot lezárták, így itt kisebb-nagyobb torlódásokra kell számítani - jelentették munkatársaink.

A Kisalföld Volán buszai ugyanakkor elképzelhető, hogy késnek. Ennek oka az lehet, hogy a diákok szerdán reggel szerzik be bérleteiket, s így csak késve tudnak indulni járatok.

A társaság augusztus 27-e óta árulja a bérleteket.

6 óra 48 perc - Egyelőre béke a 82-es főút győri szakaszán

Tudósítónk jelentése a 82-es főút győri szakaszán és Marcalváros II-n háromnegyed hétkor béke van az utakon, s egyelőre semmi nem utal a szerdai tanévkezdésre.


Kora reggeli helyzetkép Marcalvárosból. Fotó: Tudósító.
Kora reggeli helyzetkép Marcalvárosból. Fotó: Tudósító.


Ettől függetlenül megyénk két nagyvárosban a reggeli órákban nagy tumultusokra kell számítani: az autósok elsősorban az iskolák és óvodák környékén vezessenek óvatosan.

Ha közlekedési információjuk van, küldjék az online@kisalfold.hu e-mail címre vagy hívják 30/8279-166-os mobilszámot. 

Korábban

A tanévkezdés miatt szerda reggeltől különösen nehéz lesz közlekedni, megállni, parkolni a megye városaiban. Dugókra számítsanak az autósok, s érdemes lesz időben elindulni.

- A közelkedők mindenképpen torlódásra számítsanak Győrben szerdán, főleg az általános iskolák, illetve a forgalmas jelzőlámpás csomópontokban (Baross híd – Szent István út, Gárdonyi út) - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Máthé-Tóth Péter a győri útkezelő munkatársa.

Helyközi közlekedés: változott a Kisalföld Volán menetrendje >>
A szakember véleménye szerint a tanév kezdetén, reggel 7 és 8 óra között, akár 40 százalékkal is megnőhet egyes útvonalakon az egy óra alatt áthaladó forgalom nagysága. Sajnos ilyenkor nagyobb a valószínűsége a koccanásoknak is, ami további lassulást okozhat.

Győrben jó hír, hogy az óvodák és iskolák környékén nincsen korlátozás.

Dugó lesz? - Fotónk illusztráció
Dugó lesz? - Fotónk illusztráció


A Jedlik-híd építése okoz útszűkületet a Töltésszer úton, az Erkel Ferenc úton, a Semmelweis utcában, a Hédervári úton, a Kálóczy téren.

A Schwarzenberg u. – Tarcsay V. úti csomópontnál gázszivárgás javítása miatt a csomópont közepét elkerítették a forgalom elől.

Hétfőn délután nyitották meg a forgalom számára az új Bácsai utat: azaz a 14-es számú főúti Széchenyi hídról az új Bácsai útra kanyarodva Bácsa, Nagybajcs, Vének irányába már nem kell lekanyarodni a „régi" Bácsai útra, hanem egyenes tovább kell haladni, ahol két körforgalom használatával gyorsan át lehet jutni Bácsa felé.

Sopron - több helyen is dugók

Sopronban az iskolák környékén útlezárásra vagy felbontásra nem kell számítani szerdán reggel. Dugók viszont lehetnek. Kritikus helyzetre számítsanak a Kossuth Lajos utca és a Csatkai utca között, a Csengery utcában és a Várkerületen.


Ön mit tapasztalt?

Fotózza le, írja meg és küldje el, hogy mit tapasztalt a szerda reggeli csúcsaforgalomban!

Olvasóink tudósítását ide várjuk: tudosito@kisalfold.hu


Dugó lesz? - Fotónk illusztráció
Dugó lesz? - Fotónk illusztráció

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Mankapunka 2010. szeptember 03. 01:40
  „Mi van holci,nem kellene iskolában lenned???”
 • 40. holci 2010. szeptember 02. 09:25
  „A félreértés elkerülése végett, szögezzük le, hogy

  MANKAPUNKA nem buszvezető, hanem kisteherrel szállítja a kenyeret!

  Attól ilyen jól informált, hogy sokat buszozik a haverjával, aki buszsofőr. Ezért tud mindent a közlekedésről, a buszok típúsáról, a műszaki adatokról, stb
  Csak az a baj, sokszor a fele sem igaz!

  Őt ilyennek kell elfogadni, mindent jobban tud mindenkinél, mindenbe beleüti az orrát, aki rendszeresen olvassa itt a fórumot, tapasztalhatta már, hogy szinte mindenbe beleszól, igaz sokszor akkora sületlenséget, hogy egy vicclapba is beillene.”
 • 39. máris 2010. szeptember 02. 07:47
  „Manka ! AZ ÍRÁSOD MEGINT OLYAN, HOGY A JÓÉRZÉSŰ EMBEREKET MAGAD ELLEN HANGOLOD ! BÁR SZERINTEM TE MAGASRÓL TESZEL A VÉLEMÉNYEKRE ! A GYEREKEKNEK IS MONDTAD, HOGY AZ ABLAKON DOBÁLJÁK KI, AZT AMITŐL TE FRÁSZT KAPSZ ? AZ ÚT VÉGÉN ÜRÍTSD KI A SZEMETEST, NE NÉZD EGÉSZ NAP !! SZERINTED , AKI NÁTHÁS, NE ÜLJÖN BUSZRA ?? AZ UTASOK SEM SZÓLNAK A VEZETŐRE, HA BAGÓZIK, ÉS ÁLLANDÓAN TELEFONÁL, AHELYETT, HOGY AZ ÚTRA FIGYELNE !!!!”
 • 38. Edem85 2010. szeptember 01. 22:36
  „Mankapunka 2010.09.01. 18:39

  "a buszsofőrök NEM ISZNAK Győrben munkaidőben"

  Csak annyit erre hogy inkább nem alkoholizálnak munkaidőben!!! Mert 8-12órát folyadék nélkül kibírni háááát...”
 • 37. penge493 2010. szeptember 01. 21:09
  „Természetes dolog, hogy igazolatlan óra annak a diáknak aki késik az óráról, mert nem ért be a busza. Mivel a sok kis elkényesztett kisgyerek nem képes begyalogolni vagy buszra ülni, mert őt elviszi anyuci vagy apuci az iskolába. Próbálja ki egyszer mindenki azt mikor Sopronban a Tesco hipermarketnél áll a sor vége és ez végig megy a Kőszegi úton, Csengeryben, Csatkay úton, a Selmeci úton és a Lackner Kristóf utcában. Mondjuk ez még mind semmi mikor egy óra alatt ér be a diák és nem kap igazolást a buszpályaudvaron, mert mindenki ezzel jön, hogy késett a buszom... Az iskolában pedig leszídják a diákokat, hogy tegnap is ezt mondtad.”
 • 36. Tasi 2010. szeptember 01. 20:55
  „Mankapunka 2010.09.01. 18:39
  "Ha lehet,akkor húzzuk el az ablakot,és dobáljuk ki oda,hamar lebomlik,és nem kell gyomorforgató látványt csinálni másnak."
  Hát kérem, ezt 3-szor kellett elolvasnom! Mármint hova kell kidobálni? Az utcára, út szélére? Szerinted ha mindenki kidobálná, nem lenne az út széle "gyomorforgató látvány"? Egyszerűen nem jutok szóhoz! Ebben az országban tényleg soha nem lesz rend! Balkán maradunk mindörökké...”
 • 35. Mankapunka 2010. szeptember 01. 18:39
  „omarhulm és kurbli

  Ők világéletükben lenézték a buszokat,hagyjátok a fenébe.
  Nem tudják,milyen jó,ha a gyermekük a kis barátaikkal együt mennek haza busszal,nem csak az iskolában vannak együtt.
  Akinek drága a győri 2010 Ft-os diák bérlet,napi buszozáshoz,az a tipikus sóher gazdag,aki sajnálja erre a pénzt,mert nem az ajtóban teszi ki őket.

  Tényleg,a kedves szülőket had kérjem meg,hogy kicsit nézzenek rá a 14-18 éves ygerekeikrek,akik szeretik a nonfiguratív,vagy hasonló rajzolós dolgokat,hogy a filcet ne hurcolásszák magukkal,mert megint végig lesz firkálva az ülések hátulja.CSak azért mondom,mert utána az utasok 2 járaton keresztül a higítót szagolgatják hátul,amivel le lett mosva.
  Meg a szemetelés a másik,megint tele lesz taknyos zsepivel,mert mindenki olyan kurva rohadt igényes a környezetére,és a buszon eldobálja. Ha lehet,akkor húzzuk el az ablakot,és dobáljuk ki oda,hamar lebomlik,és nem kell gyomorforgató látványt csinálni másnak.
  Gondolom a buszon szemetelők se szeretnék,ha a taknyos nyálamat az üvegre köpdössem,hogy utána ő is azt nézegethessse.

  És a buszsofőrök NEM ISZNAK Győrben munkaidőben,mert mostanában elég sokat hallom az emberektől.
  A 80 %-uk egyáltalán nem viselkedik parasztul,mint ahányan ezt hajtják nap-mint-nap.”
 • 34. Hedon 2010. szeptember 01. 18:38
  „Idézet a cikkből:
  "Hétfőn délután nyitották meg a forgalom számára az új Bácsai utat: azaz a 14-es számú főúti Széchenyi hídról az új Bácsai útra kanyarodva Bácsa, Nagybajcs, Vének irányába már nem kell lekanyarodni a ,,régi" Bácsai útra, hanem egyenes tovább kell haladni, ahol két körforgalom használatával gyorsan át lehet jutni Bácsa felé.
  Azért a fenti cikk egy kicsit nagyobb publicitást is érdemelne.
  Délután kíváncsiságból végig autóztam az új úton.
  Az út teljesen remek a két körforgalom is jól működik
  Azonban nagyon sokan továbbra is elkanyarodnak balra
  a Szabadrév utcába ugyanúgy, mint amikor még nem volt új út.
  A kisbácsai körforgalomban meg jönnek vissza
  az új útra. Holott le sem kellene hajtani róla.
  A kihelyezett sárga táblának (Vének, Nagybajcs egyenesen)
  lehetne egy előjelzője is.”
 • 33. Elemér 2010. szeptember 01. 16:58
  „18. h.sz. Lobbo71
  Ezér a pénzér taxival is járhatnál.”
 • 32. Tasi 2010. szeptember 01. 12:55
  „Lobbo71:
  Ebben teljesen igazad van, amíg szabályosan teszed, úgy, hogy azzal nem akadályozol másokat! Ezzel semmi gond nincs! Azzal van bajom, aki sz..ik a másikra, mert azt gondolja: "én megtehetem, hogy itt vagy ott megállok, mert és itt jön gondolom sokhelyütt az ideológiai csavar: "Én gazdag vagyok, mindenki felett álló, a sok paraszt várjon a sorára"! Sajnos önzőek az emberek, rettenetesen! Aztán van, aki az egész külvilágból semmit fel sem fog, azért áll meg ott, ahol megáll, mert ennyi esze sincs!”
 • 31. Lobbo71 2010. szeptember 01. 12:45
  „urbaniastapista: "támogatja a köz (állam+város) kb. 10 forinttal a városi autózás minden kilométerét"
  Erre valami forrás?

  Tasi: nem vagyok vállalkozó, az autóm újkorában valóban többe került, mint 5 millió. Nem lízingelem, semmilyen hitelem nincs. Viszont bejelentett munkahelyem van, a teljes bérem után fizetek nem kevés adót, benne vagyok abban a 1,5 millió emberben aki eltartja az országot, úgyhogy szerintem jogom van pár dologhoz. Például hogy senki ne szóljon bele, hogy merre autózok, amíg azt szabályosan teszem.”
 • 30. urbaniastapista 2010. szeptember 01. 12:33
  „#18.
  Soknak tűnik, de még így is támogatja a köz (állam+város) kb. 10 forinttal a városi autózás minden kilométerét.
  #28.
  Normáliséknál mindegy, hogy mivel, a lényeg az, hogy mennyit utazol, és aszerint fizetsz. Ha sokat használod a buszt/vonatot, akkor támogatnak, nem akkor ha sokat autózol.”
 • 29. Tasi 2010. szeptember 01. 12:29
  „Lobbo71 2010.09.01. 09:34
  Gondolom Te 5m Ft feletti autóval jársz, vállalkozó vagy és minden adót pontosan szépen befizetsz! Gondolom ezt a hozzászólás hangulatából, de cáfold, ha nincs igazam! Viszont tele van már a t..öm azokkal az újgazdag p...ökkel, akik azt képzelik, hogy ott hagyják a lízinges (tehát nem az övé ám, a banké!) kocsijukat, ahol csak akarják, ott állnak meg, ahol csak akarnak, nem foglalkozva senkivel, semmivel! Megáll az iskola előtt, a zebrán, az Árkádban a fal mellett és cseppet sem zavarja, hogy szív miatta sokszáz ember! Amikor meg a 20 éves 1200-es fémlökhárítós Lada beletolat, mert nem lehet kifordulni tőle, aztán a szép nagy értékű autón mindjárt van néhányszázezernyi kár, akkor csak ugat, fenyegetőzik! Legközelebb meg megint odaáll! Jah, akinek esetleg van egy német vagy szlovák rendszáma, az se Istent se embert nem ismer! Egyedül azt nem értem, hogy akinek feladata, joga, lehetősége lenne rendet tenni és ebből akár pénzt csinálni (rendőrség), miért nem teszi? Én egy 10 perces autókázás alatt a városban egy havi átlagkeresetnek megfelelő bírságot ki tudnék osztani!”
 • 28. 0000 2010. szeptember 01. 11:44
  „Az lehet, hogy Mosonmagyaróvár- Győr vonattal 25 perc, de ha azt nézzük, hogy a Óváron a központtól milyen messze van a vasútállomás, akkor inkább a buszt választom. Mert mire helyi járattal kiérek a vasútállomáshoz, onnan bevonatozok, azalatt az idő alatt nevetve beérek busszal, úgy hogy nem kell rohangálnom az egyik buszról le, a másik vonatra fel. Meg, ha a bérletárakat nézzük is elég förtelmes a helyzet, és nekem meg nincs pofám anyuékat minden hónapban 3 bérlet árával lehúzni. Éppen elég ez a kettő is...”
 • 27. miracle 2010. szeptember 01. 11:26
  „Iskola elé egy megállni tilost, aztán szétbüntetni a fejét a sok lustájának. Közel sem lenne ekkora dugó.”
 • 26. omarhulm 2010. szeptember 01. 11:24
  „Lobbo71! Egészségedre! Tömd csak a zsebüket!”
 • 25. Edem85 2010. szeptember 01. 11:19
  „A buszos tumultust egy részét meg lehetne szüntetni ahol van vonat át lehetne oda is ülni! Pl. Mosonmagyaróvárról pl 25-30perc alatt bent van a vonat és kényelmes klimás tágas....”
 • 24. Edem85 2010. szeptember 01. 11:15
  „Lényeg a lényegbe ha a minta anyukák minta apukák autóval akarják a gyereket vinni a suliba akkor úgy tegye hogy másoknak ezzel ne okozzon fennakadást! A gyereknek meg nem árt az a 100-200m séta és közben pár hasznos szülői tanáccsal el tudják látni! Az meg max 20perc pluszot jelent az időbe ez meg szerintem mindenkinek belefér!
  Ha meg sajnálja és S**r helyen áll meg akkor ne csodállkozzék ha egyesek elküldik az autóst a náthás jó életbe!”
 • 23. Primax 2010. szeptember 01. 10:33
  „12. hozzászólás Elemér !
  Isten hozott Elemér !
  Unalmas Nélküled.”
 • 22. gabesz68 2010. szeptember 01. 10:28
  „@kurbli; így igaz! a sok okostojás szülő azt hiszi, hogy a csemete abba betegszik bele, ha éri a levegő... szinte átzsilipelik őket az autóból az iskolába”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüreti napok Fásy Mulatóval

A XXV. Szentiváni Szüreti Napok alkamával Fásy Ádám és sztárvendégei is fellépnek a hétvégén. Tovább olvasom