Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Szépség és állóképesség

A magabiztos fellépés gyakorlása, a lovak látványa – számos indok vezette a gyerekeket és az őket kísérő szüleiket a tegnap Győrött megtartott szépségversenyre, amely szerencsére nélkülözte a hasonló műfajú profi rendezvények feszültségét.
Felvonultak: A részt vevő gyermekek fegyelmezetten mutatták meg magukat a közönségnek.
– Az egyik szervező a barátnőm, az ő meghívása volt a döntő és az, hogy megígérte, Tamás igazi lovakat is láthat a rendezvény végét jelentő fogatos felvonuláson. A versenyzők közt nem is nagyon akart felvonulni, de sorszámot azért kapott – mondta el hároméves fia nevezésének indokáról Szigethyné Borsfai Judit, aki Mosonmagyaróvárról hozta el csemetéjét a bájos gyerekek találkozójára.

Előre megbeszélte vele, miből áll a dolog, és hogy nem kell sírnia, de ezt nem igazán tartotta be a pici. Édesanyja mégse féltette a versennyel járó drukktól, az esetleges csalódástól, mert végig kísérte és vele együtt játéknak élte meg az egészet. Akárcsak a karon ülve mosolygó Tícián, aki az egyik legfiatalabbnak számított a több mint száz gyerekből álló mezőnyben. Az alig másfél éves kisfiút elkísérte négy nővére is: Szidónia, Alícia, Xavéria és Letícia. Édesanyjuk, Pilkáné Reizer Erzsébet mind az öt gyermekét elhozta a versenyre.

– Kicsiny faluból jöttünk, nekünk ez a kiruccanás nagy élvezet. Igaz, fárasztó is, de a lányokért mindent. A jelentkezési lapokat is a nagyobbik töltötte ki. P szeret szerepelni, színpadra kiállni, verset mondani, furulyázni. A többieknek pedig kell a gyakorlat, hogy ők is magabiztosak legyenek. Ezért neveztek, nem a győzelem miatt és ez nagy befektetést se igényelt. Csak a legidősebbnek vettem új ruhát, a többiek tőle örököltek – nyilatkozta a bakonygyiróti asszony a Konferencia Hotelben.

A zsúfoltság miatt fülledtté vált aulában a hosszas várakozás, sorakozás alatt nemcsak szépségüket mérhették össze a résztvevők, állóképességüket is próbára tehették. Az ásítozó, olykor könnyező, harisnyájukat gazdátlanul hagyó piciknek az anyai, apai ölelés, a puszi jelentette a doppingszert. Fodros, elegáns vagy sportosan vagány „szereléseik" szüleik gondoskodásáról, néhány frizura a fodrász ügyességéről árulkodott. Felnőtteknek is kemény próbatételt jelentett volna, amit elvártak tőlük, mégis csodás fegyelmezettségről tettek tanúbizonyságot, hangját csak egy-egy szervező emelte fel. Pedig ha a kicsiket kérdezik, talán a kirándulást, a sétát választották volna, ahogy a tavaszias időben tegnap sokan.

A Győri Nők Független Szervezete által rendezett versenyen a hét év alattiak kategóriájában Tamás Orsolyát és Bodó Gábort ítélte a legszebbnek a zsűri, az idősebbek közül Nagy Vivien és Torma Barna tetszett legjobban a bírálóknak, akik közt színész, táncos és pszichológus is akadt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr első Krúdy-szobra

Az író születésének 125. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat zárásaként tegnap… Tovább olvasom