Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Szépítik környezetüket

Országosan követendő példaként emlegetik az utóbbi időben a győri városszépítési, virágosítási programokat, amelyekbe egyre inkább bekapcsolódik a lakosság is.
Szeresd, ápold és óvd környezetedet! – ezzel a címmel hirdettek Győrben városi környezetszépítő versenyt, amelynek eredményhirdetése a közelmúltban volt. Eredics Imre alpolgármester értékelőjében kiemelte, öröm, hogy az idén már harmadik éve hirdetett versenybe egyre többen kapcsolódnak be. Most például száznyolcvanan neveztek, húsz százalékkal többen, mint tavaly.

Utazás Kaposvárra

A versenyt az Életfa Környezetbarátok és Egészségvédők Egyesülete, valamint a Kertbarátok Győri Egyesülete hirdette (utóbbi kertszépítési versenyt is rendezett). Öt kategóriában lehetett nevezni: a családi házak előtti közterület, a többszintes lakóépületek környéki közterület, a kereskedelmi és ipari telephelyek közterülete, valamint az utcák, terek szépítése, virágosítása.

Az említett kategóriák győztesei: Hatvaniné Kovács Zsuzsa (Kertész utcai), a Jereváni u. 36. számú épület, a Rába Hotel és a Somos utca. Különdíjat kaptak a zsűritől a Lovas utca és a Gát utca lakói. Kategóriánként az első három helyezettek jutalma 20, 15, illetve 10 ezer forintos utalvány, amelyet a Komszolnál válthatnak be a további szépítésre szánt növényekre, anyagokra.

A győztesek jutalma még, hogy a kommunális szolgáltató szervezésében jövőre tapasztalatcsere-látogatást tehetnek a Virágos Magyarországért verseny idei győztes városában, Kaposváron.

Példaértékű együttműködés

A zsűri elnöke egyébként országos szaktekintély, Kokics Tibor volt, aki a Virágos Magyarorszá-gért környezetszépítő verseny szervezőbizottságának örökös tiszteletbeli elnöke. Évek óta jól ismeri Győr közterületeit. Példaértékűnek tartja a kommunális szolgáltató és az önkormányzat együttműködését, azt, hogy a város önkormányzata milyen nagy hangsúlyt fektet arra, az itt lakók és az ide látogatók hangulatosan, jól érezzék magukat.

Kovács Barnabás, a Komszol kft. ügyvezető igazgatója is elismeréssel szólt azokról, akik nem csak „saját portájuk", hanem közterületi környezetük szépítéséért is hajlandók munkálkodni. Egyre többen vannak, számuk lényegesen magasabb, mint akik a versenyre „hivatalosan" beneveztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sortűzperekért sokkal többen felelnek

Szomorú, hogy Magyarországon a mai napig nem jött létre egy olyan közalapítvány, amely a kommunizmus… Tovább olvasom